URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ni els bancs els fien

Alternativa | 24 Juliol, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Avui farem una primera valoració del ple extraordinari d'ahir.

1.- Ratificació de la urgència de la sessió. Aprovada amb els vots de l'equip de govern, la nostra abstenció i els vots en contra de PP-UMP

2.- Aprovació, si procedeix, del pla de sanejament de deutes pendents de pagament amb empreses i autònoms. Aprovada amb els vots de l'equip de govern, la nostra abstenció ( com m'he anat del ple s'ha considerat abstenció) i els vots en contra de PP_UMP.

Aquest punt el publicarem i el comentarem amb detall la setmana que ve, com ja hem dit   aquest suposat "pla de sanejament" no és sinó la justificació d'un  prestam per endeutar-se més per tapar forats i el resum d'una nefasta  i irresponsable gestió   econòmica que a pesar de venir d' anys de bonança econòmica ha deixat al municipi a una difícil situació econòmica ara en plena crisi.

 Al ple de setembre del 2008 haviam aprovat per unanimitat una mociói nostra per realitzar un pla d'austeritat amb la participació de tots els grups polítics, deu mesos després no han fet res. Per a nosaltres això és indignant  i per protestar i no participar de la farsa d'aquest suposat pla de sanejament el nostre regidor va a pasar al públic després del debat, abans de la votació.

3.- Aprovació, si procedeix, de concertació d’operació de crèdit per a sanejar romanent de tresoreria negatiu a 31 de desembre de 2008. Aprovada amb els vots de l'equip de govern, la nostra abstenció ( com seguia entre el públic s'ha considerat abstenció) i els vots en contra de PP-UMP.

Es demanava un crèdit per valor del remanent negatiu de tresoreria de 2008; 947.851 euros, la petició s'ha enviat a tots els bancs però només Colonya ha presentat una oferta per un importe de 400.000 euros (euribor més 2 punts amb una comissió d'obertura del 0,5%). Poden donar les excuses que vulguin però cap banc ha volgut prestar els doblers a l'Ajuntament, només una oferta que no arriba ni a la meitat del demanat.

4.- Distincions de la Patrona 2009. Aprovada per unanimitat.

Les disitincions són pel grup de rescat i intervenció en muntanya de la Guàrdia Civil, pels bombers de Mallorca (25 anys), per Matilde León González i a títol postum pel pintor Carlos Gosht.

5.- Dimissió del Sr. Jaume Plomer Salas del càrrec de regidor d’aquest Ajuntament.

Jaume va donar les gràcies a tots els que l'han ajudat a la seva feina com regidor. Jaume va explicar les principals dificultats de l'àrea de medi ambient, des de la transversalitat del medi ambient , que necessita la col·laboració de totes les àrees, a la manca de pressupost per realitzar tots els projectes que l'hagués agradat. Finalment va explicar que la raó de la seva dimissió era la seva passió per la política que le feia pensar en política les 24 hores al dia, cosa que havia agravat els seus problemes d'una hipertensió arterial. A la fí Jaume necessita una mica de descans i desconectar de la política. És un tòpic però és veritat el més important és la salut. Sort Jaume.

                                                       Els doblers públic mereixen una gestió millor.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb