URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La més que necessària reforma laboral.

Alternativa | 27 Juliol, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Dues empreses, una amb seu a Osnabrück (Alemanya) i un altre amb seu a Palma es dediquen a la mateixa activitat, fan camisetes com reclam publicitari, ambdues empreses han d’entregar al dia següent un encàrrec d’una tercera empresa, però ambdues tenen ara el mateix problema, el seu proveïdor habitual de camisetes els ha servit les camisetes amb la màniga llarga envers de curta i ara no té existències per rectificar l’error, els dos encarregats de compres de les dues empreses han trobat un proveïdor alternatiu, però atès que és el primer encàrrec de ambdues empreses, aquest nou proveïdor vol cobrar abans de servir l’encàrrec.

La manera d’afrontar el problema deixa ben a les clares que fa falta una reforma laboral:

EMPRESA ALEMANYA: L’encarregat de compres té plens poders per efectuar els pagaments que facin falta pel bon funcionament de l’empresa, ha donat ordre de pagament de les camisetes al seu banc i aquest donat que està autoritzat pel propietari de l’empresa ha fet la corresponent transferència a favor del nou proveïdor, l’encarregat alemany sap que al final del trimestre passarà una severa auditoria per saber si tots el moviments de fons bancaris han estat justificats.

EMPRESA MALLORQUINA: L’encarregat no te cap tipus d’autorització per moure fons bancaris, just els pot fer el propietari de l’empresa perquè ell vol saber abans de pagar res, que s’ha fet o s’ha de fer amb els doblers, però mira per on avui és dia de mercat al seu poble i ha anat a berenar de frit amb els seus amics de sempre, l’estan intentant localitzar amb el telèfon mòbil i a la fi li conten el problema, però diu que en mitja hora serà al taller i que esperin.

EMPRESA ALEMANYA: L’encarregat ha rebut confirmació del pagament de les camisetes i el nou proveïdor li ha dit que en 45 minuts seran al taller, aquest 45 minuts seran aprofitats per berenar i fer un repàs al pla de qualitat que ha instaurat l’empresa, els treballadors alemanys mentre berenen veuen amb satisfacció que els indicadors de producció són molt bons i aquest retard de 45 minuts no afectarà a la seva productivitat i la empresa podrà aconseguir la certificació corresponent.

EMPRESA MALLORQUINA: El propietari és informat per l’encarregat de la feta, i aquest telefona al banc i dona ordre de transferència dels fons corresponents, una vegada confirmat el pagament li han dit a l’encarregat que en 45 minuts les camisetes seran al taller, però s’ha perdut mitja hora per culpa del propietari, ja que no vol delegar amb el seu encarregat ni pagar les despeses de les auditories externes. Aquest 45 minuts d’espera el treballadors mallorquins aniran al bar del costat del taller, a diferència dels alemanys el mallorquins no tenen un pla de qualitat, aquest pla va ser rebutjat pel propietari perquè li havien recomanat posar un treballador més i ell duu fent feina des de el 12 anys i ningú li ha de dir com a de dur la seva empresa.

EMPRESA ALEMANYA: Arriben les camisetes i els treballadors es posen a fer la feina i l’acaben amb l’horari previst, 45 minuts de retard no passa res, tot anat bé por la bona organització de la empresa, ara els el torn del propietari que haurà de fer la reclamació corresponent a l’empresa habitual.

EMPRESA MALLORQUINA: Arriben les camisetes i els treballadors es posen a fer la feina, com són manco que els alemanys la feina de per si havia de durar més temps, ara hi ha un altre problema, com el propietari ha perdut massa temps, ara s’ha fet de vespre i s`hagut d’engegar més llum al taller amb això els costos pugen més del compte a més haurà de pagar temps extraordinari als treballadors, tot això per manca d’organització empresarial.

Desprès tenen la culpa les quotes a la seguretat social i l’alt cost de l’acomiadament

Fa falta una reforma laboral, però d’organització i no voler guanyar els doblers damunt els baixos sous dels treballador ja que molt són incapaços de donar una productivitat com cal a la seva empresa.

Miguel Sánchez Vives.


El roto al blog de José Ramón Mateos, regidor de Formentera.

 


 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb