URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ple de juliol

Alternativa | 28 Juliol, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Con sempre esperam els vostres suggeriments, precs i preguntes pel ple del dijous 30   a les 11:00 que es realitzara a Can Llobera, segurament serà enregistrat com el darrer però no es transmetrà.

A aquest ple presentam dues noves mocions, seguim amb la il·lusió que ja no té aquest equip de govern, proposant millores per una Pollença millor.

I- PART RESOLUTIVA.

1.- Aprovació, si procedeix, de l'acta de la sessió ordinària celebrada dia 25 de juny de 2009.

2.- Aprovació, si procedeix, de la declaració compatibilitat Sr. Pere Salas Vives ­bibliotecari arxiver. La mateixa que l'any passat, Pere Salas fa feina a la Universitat.

3.-Aprovació inicial, si procedeix, del Pressupost General exercici econòmic 2009. 

A la fí l'equip de govern presenta, passat més de mig any, els pressuposts. A pesar del retard només tenim la documentació des d'ahir i encara no hem vist la memòria que ha fet l'empresa que van a contractar per ajudar-les a fer els pressuposts. A pesar de que aquest estudi s'ha fet amb doblers públics i que Juanjo sempre ha dit que es trobaria encantat de mostrar-ho una vegada terminat el pressupost, quan li vam demanar l'estudi ahir a la comissió es va mostrar una mica reticent.

4.- Moció presentada pel grup Alternativa EU-EV relativa a la contractació administrativa.  Demanam la regularització d'acord amb la llei de la contractació d'empreses externes per part de l'Ajuntament, la constitució d'una Comissió Específica de Vigilància de la Contractació, de la que formi part un representant de cada Grup Municipal i afavorir la contractació concursal front la contractació directa. Després d’anys d’irregularitats i de contractacions fora de la llei cal una cura superior d’aquest tema i un control per part de tots els grups polítics.  Sense que això llevi la petició de responsabilitats sobre aquestes irregularitats. Pensam que a l’actual conjuntura de crisi econòmica és urgent accentuar les praxis de transparència i la cerca d’eficiència econòmica i s'ha de racionalitzar la contractació d’empreses.

5.- Ratificació de l'acta de recepció de les obres de remodelació placa Pascual Roch Minu. És la plaça al costat de l'antiga bolera del Port, ha estat tancada durant les obres i a canvi el promotor s'encarregava de la remodelació de la plaça. La veritat que esperavam un parca infantil de bons i de veres i no el que han fet. Al Port segueix existint un evident dèficit de parcs infantils ja que els que han fet com aquest són mínims.

6. - Ratificació decret núm. 471 de 07. 07. 2009. Nomenament de procurador per a uns contenciós administratius de Carmen Jaume i Son Velro S.L contra el catàleg de camins.

7. - Aprovació, si procedeix, del contracte d 'arrendament de Can Escarrintxo (poligon 4 parcel-la 268. Un contracte per 10 anys a raó de 18.000 euros el primer any.

8.- Aprovació, si procedeix, del contracte d'arrendament de la parcella annexa a Can Escarrintxo (poligon 4 parcella 269). Un contracte per 10 anys a raó de 3.600 euros el primer any.

9.- Aprovació si procedeix, de la sol·licitud subvenció a la Conselleria d'Habitage i Obres Públiques projecte de rehabilitació i adequació de les infraestructures de la urbanització de Gotmar del Port de Pollença. Es vol fer una rehabilitació total de la urbanització, aquesta és l'aprovació de la primera fase; 912.000 euros, el 50% seria el que es demana a la Conselleria, un 25 % l'aportaria l'Ajuntament i l'altre 25 % els veïns mitjançant una contribució especial. La rehabilitació seria total; voreres, pluvials, asfaltat, clavegueram....

 10.- Aprovació inicial si procedeix, de l'ordenança sobre la venda ambulant als mercats del terme municipal de Pollença. A la fí es presenta aquesta ordenança, va ser una moció nostra aprovada per unanimitat al gener del 2008 (veure article). En teoria ja tenien en marxa el tema i un esborrany però fins aquest ple no havien presentat res. 

 11.- Moció presentada pel grup Alternativa EU-EV relativa a la creació del Consell Municipal Social. Aquesta moció ha sorgit d'una proposta de PRODIS, Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 al municipi hi ha diverses entitats que treballen amb la cobertura i oferta de serveis socials a gent major, discapacitats i altres sectors desfavorits.i pensam que la creació d'un Consell Municipal de Social suposarà una eina de treball  per vetllar per la qualitat de l'atenció social de Pollença i un interlocutor a l’Ajuntament per ajudar a millorar la qualitat de vida dels col·lectius socials integrants. D'aquesta manera es millorarà la coordinació de programes i actuacions que, en l'àmbit del Benestar Social ja ha vingut portant a terme l'Ajuntament junt amb altres entitats, durant els darrers anys. La regidora de Serveis Socials ja ha dit que estava fent feina al tema fa temps...

12.- Propostes/Mocions d'urgència.

II- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte dels acords de la Junta de Govern i de les resolucions de Batlia

3. - Precs i preguntes.

                          Enveja; platja de Plentzia.

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb