URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Concentració de condemna al terrorisme

Alternativa | 30 Juliol, 2009 17:36 | facebook.com twitter.com

Demà a les 12:00 concentració de condemna al terrorisme davant Ca'n Llobera.

Manifestam la nostra total repulsa i condemna a l'assassinat de dos guàrdies civils avui i traslladam la nostra condolença i solidaritat a les famílies de les víctimes. 

Us demanam la participació a aquest acte social de repulsa contra aquesta xacra de la violència.

Fotografia del diari Balears.

 

Desgavell a la contractació

Alternativa | 30 Juliol, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Després de descobrir l'any passat que l'empresa que feia la neteja viària del Port no tenia contracte, vam  demanar factures i contractes sobre altres empreses que tenien una facturació important amb l'Ajuntament i donaven serveis regulars. Després de mesos per aconseguir la documentació, la primera petició va ser per novembre,  el que hem trobat són nombroses irregularitats a les contractacions  d’empreses externes per part de l’Ajuntament, amb un clar incompliment de la llei de contractes del sector públic

Aquesta setmana passada hem rebut l'informe de secretaria que ens ha confirmat el que pensavam, un desgavell total, ja que les empreses per les que  hem demanat no tenen cap tipus de contracte administratiu amb l'Ajuntament. La irregularitat és de tal calibre (aquestes empreses no han presentat cap documentació de la que marca la llei; solvència tècnica, i/o professional, inexistència de prohibició de contractació,classificació al registre oficial de licitadors i empreses classificades de la CAIB) que estam fent feina amb e l nostre misser per depurar les possibles responsabilitats que poden anar més enfora de les evidents responsabilitats polítiques i administratives. Estam intentat aclarir que ha hagut darrer d'aquest desgavell.

Una empresa ha realitzat activitats (estades esportives, activitats d'hivern, parc de nadal i setmana santa, natació escolar) del 2001 al 2009 sense contracte amb una facturació molt important (al 2007  va facturar 221.744 euros i al 2008; 320.372 euros). El servei de grues donat per altra empresa no té cap tipus de contracte,  (53.000 euros al 2008)  igualment no té contracte l'empresa que s'encarrega del manteniment de l'enllumenat del Port. (Al 2008 facturaren 154.738 euros). Tampoc té contracte l'empresa que s'encarrega del manteniment dels jardins del Port (60.887 euros al 2008).

Per començar a solucionar la situació avui presentam una moció demanant la regularització d'acord amb la llei de la contractació d'empreses per part de l'Ajuntament
, sense que això llevi la petició de responsabilitats sobre aquestes irregularitats, i afavorir la contractació concursal front la contractació directa.

Després d’anys d’irregularitats i de contractacions fora de la llei cal una cura superior d’aquest tema i un control per part de tots els grups polítics. Per la qual cosa consideram necessària  i també demanam una Comissió Específica de Vigilància de la Contractació.

Pensam que a l’actual conjuntura de crisi econòmica és urgent accentuar les praxis de transparència i la cerca d’eficiència econòmica i s'ha de racionalitzar la contractació d’empreses.

Notícia ahir al Diario de Mallorca.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb