URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El regidor d'hisenda ha de dimitir

Alternativa | 31 Juliol, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

 Fem una primera valoració del ple d'ahir. A aquest ple el PSOE tenia un regidor menys ja que encara no ha entrat el nou regidor Toni Cifre.

Es van aprovar per unanimitat; la declaració de compatibilitat del  ­bibliotecari arxiver, el nomenament de procurador per defensar el catàleg de camins, els contractes d'arrendament de Can Escarrinto i annex, la sol·licitud d'una subvenció pel projecte de rehabilitació de la urbanització de Gotmar i l'aprovació inicial de l'ordenança sobre la venda ambulant als mercats del terme municipal de Pollença.

  El punt més debatut i que va ocupar gran part del ple va ser l'aprovació inicial del Pressupost de 2009 que va ser aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern i els vots en contra de l'oposició. A aquest punt li dedicarem més d'un article, avui només  comentar que s’ha fet un pressupost que no es complirà ja que s'han pressupostat uns ingressos irreals. Augmentaran els problemes de tresoreria per pagar als proveïdors i es seguiran acumulant els deutes amb empreses i autònoms i l’Ajuntament en comptes de ser una ajuda per sortir de la crisi enfonsarà encara més als ciutadans en la mateixa.

Per la nostra part no només vam votar en contra d’aquesta ficció de pressuposts sinó que vam demanar la dimissió del senyor regidor d’Hisenda, no només pel retard de nous mesos a la presentació d’aquests pressuposts i per les seves deficiències, sinó també per la seva actitud, la manca d’informació, no ens han volgut donar els informes que ha fet l'empressa contractada per ajudar-les amb el pressuposts, i sobre tot pel seu incompliment d’un acord de plenari. Ja que al ple de setembre es va aprovar una moció nostra a favor de l’adopció de mesures davant la crisi econòmica. Dins la moció es va aprovar un punt que demanava la congelació o reducció a aquests pressuposts del capítol 2 i la realització d’un pla d’austeritat amb la participació de tots els grups polítics. Com van dir a l’anterior ple, no s’ha fet res d’aquest pla d’austeritat, que ets tan necessari, i ara s’ha demostrat que tampoc s’ha complit l’altra part de la moció i les despeses del capítol 2 de bens corrents i serveis no només no s’han congelat o reduït sinó que s’ha incrementat pràcticament un 11 %. De que serveix aquest ple si no es compleixen els seus acords senyors de l’equip de govern? Per això vam demanar la dimissió d'en Juanjo Mir, que no només ha demostrat la mateixa incompetència que l'any passat al presentar els pressuposts amb nou mesos de retars sinó que ara l'hem d'afegir un canvi d'actitut ja que ha mentit reiteradament quan ens prometia reunions i l'informe de l'empresa contractada per ajudar-les a fer el pressupost.

La nostra moció relativa a la regularització  de la contractació d'empreses externes per part de l'Ajuntament, va ser rebutjada pels vots en contra de l'equip de govern, vots a favor del PP_UMP i el nostre. Joan ha demanat votar els punts per separat dient que estaven disposats a votar a favor del primer punt (la regularització d'acord amb la llei de la contractació d'empreses externes) però no els altres dos punts; la constitució d'una Comissió Específica de Vigilància de la Contractació i afavorir la contractació concursal front la contractació directa. Ens hem negat a separar els punts ja que el primer punt, una vegada destapat el "pastell", l'han de complir sí o sí, a no ser que vulguin acabar en els tribunals. 

Després d’anys d’irregularitats i de contractacions fora de la llei cal una cura superior d’aquest tema i un control per part de tots els grups polítics. Per la qual cosa consideravam necessària  una Comissió Específica de Vigilància de la Contractació. Com hem dit aquest tema és molt greu i seguim fent feina en el mateix, hi ha més empreses sense contracte i aquestes irregularitats tenen uns responsables. 

També va ser rebutjada la nostra moció demanant  la creació del Consell Municipal Social pels vots en contra de l'equip de govern i els vots a favor de  PP-UMP i Alternativa. Es repeteix l'excusa d'altres ocasions, estan a favor del contingut però no volen que sembli que es fa per aquesta moció, que hem de dir; són com nins. Quan es presenta la moció diuen que estan fent feina al tema, però abans no informen de res, mentre que PRODIS ja va començar aquest consell a la legislatura passada. 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb