URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Per les seves respostes i fets els coneixereu.

Alternativa | 06 Agost, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

I més preguntes del ple de juny, resposta en vermell.

 

- Quina solució s’ha adoptat per la regulació dels treballadors del Festival de Pollença?

        Contesta el regidor de cultura Tomeu Cifre. - Enguany s’ha optat per una solució provisional mitjançant beques i gratificacions extraordinàries. Aquest tema és dels que més ens ha impactat de l’Ajuntament, a pesar de trobar-nos al 48 Festival de Pollença la situació administrativa d’aquest és prou irregular.

 

- Què s’ha respost als comerciants del mercat de plaça respecte a la seva petició d’un aplaçament del pagament anual de les taxes?

Contesta el regidor d’hisenda Juanjo Mir. És una qüestió que es tracta de forma individualitzada per part de la Intervenció; qualsevol ciutadà pot demanar el fraccionament de deutes pendents amb una sèrie de condicions.  Un altre exemple de manca de motivació no són capaços de donar solucions diferents a una situació de crisi com l’actual

- S’ha iniciat ja l’expedient  per a la dedicació del carrer prolongació Gola a la Sra Margarita Comas Camps, aprovat per unanimitat al ple del 5 de desembre de l’any passat?

Contesta el batle. No encara no s'ha de posar en marxa. Moltes de les mocions que hem aconseguit aprovar encara no s’han realitzat, penós.

- A la darrera versió del pressupost hi ha qualque partida per la realització del pla bàsic d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques aprovat per unanimitat al ple del 15 d’octubre del 2007.

        Contesta la regidora de Serveis Socials Francisca Ramon. L’Ajuntament es va adherir a la tasca conjunta que es realitza des del Consell de Mallorca, essent un tema ambiciós; l’arquitecte municipal assisteix a les reunions que es duen a terme però no hi ha hores d’ara una partida específica . Des de l’àrea de serveis sí que es treballa rebaixant les voravies. Una manca total de planificació i d’ambició per fer aquesta feina.

- Al ple de setembre del 2008 es va aprovar per unanimitat la realització de manera conjunta amb els agents econòmics i socials del municipi d’un pla estratègic de desenvolupament local i un pacte local per l’ocupació. S’ha fet alguna cosa a aquet tema? Quan es pensa fer?

Contesta el regidor d’hisenda Juanjo Mir. S’ha fet molt poca cosa; sí que ens hem acollit a la política del govern autonòmic i es preveu que per setembre/octubre hi hagi una convocatòria de subvencions per a contractar a persones en situació d’atur; bàsicament és un problema de finançament. La passivitat davant la crisi és simplement terrorífica .

- Respecte a la informació apareguda a la premsa local de que l’Ajuntament es troba a punt de la fallida econòmica, voliam saber:

La quantitat aproximada de l’import de factures impagades que hi ha a l’Ajuntament

Per quina quantitat es plantegen concertar un nou crèdit per sortir del problema de liquides?

Contesta el regidor d’hisenda Juanjo Mir. No hi ha cap inconvenient en què accedeixi al llistat que hi ha a l’àrea d’Intervenció respecte les factures impagades. Per altra banda, es preveu concertar una operació de crèdit per la quantia del romanent de tresoreria negatiu; aquesta operació depèn de la realització d’un pla econòmic que demostri la viabilitat i la capacitat de l’entitat local per retornar el crèdit. Finalment parlavam de pràcticament un milió d’euros. Qui cobrarà dels 400.000 euros del prestam de Colonya? No hi haurà parts i quarts? Estarem atents.

 

   - Respecte al monument al pescador que demana insistentment el senyor Miquel Ferrer. S’ha valorat fer-ho?

        Contesta el batle. S’han fet les gestions oportunes, mantenint diverses reunions als efectes d’aconseguir finançament al respecte.   Miquel Ferrer “Marjo” havia dit a una de les seves peticions que cap regidor havia demanat mai per aquest tema al ple. Una pena que ens hagi abandonat sense haver vist aquest monument.

Del blog Historias de la Historia.

 

 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb