URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Alternativa per Pollença: Assemblearisme i Municipalisme.

Alternativa | 11 Agost, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

 Alternativa per Pollença és un partit assembleari de caràcter municipalista. Però que vol dir tot això? Com s’articula un partit que pretén ser un moviment assembleari i municipalista? Com s’organitza? Perquè la gent entengui aquest fet i pugui entrar a participar en el nostre projecte cal explicar aquests termes i com ens organitzam.

Alternativa per Pollença és un partit MUNICIPALISTA perquè, tot i tenir la consciencia oberta a l’esdevenir mundial, incideix en política estrictament des del municipi de Pollença. I un fet prou destacable, no forma part de cap superestructura de partit a nivells més elevats: Alternativa per Pollença és sobirana per si mateixa, sense ordres, polítiques, ni normes imposades des d’alt.

Alternativa per Pollença és ASSEMBLEARIA des del moment que el seu òrgan de decisió màxim és l’Assemblea de tots els militants i simpatitzants. Un cop al mes l’assemblea es reuneix per a tractar els temes que afecten al municipi i els temes relacionats amb el plenari municipal mensual. De les conclusions tretes de l’Assemblea se’n pren bona nota i son les polítiques que s’han de seguir. Amés, també es fa un repàs dels temes que portam entre mans. La informació és el primer. Seguint aquesta premissa, les accions encomanades o voluntàriament fetes pels membres d’Alternativa per Pollença en el període entre assemblees son comunicades al coordinador. Això serveix, no per centralitzar l’acció política, sinó perquè el coordinador informa cada pocs dies de les accions, problemàtiques i feines per fer i fetes pels membres de l’assemblea, a tots els militants a través de correus electrònics informatius.

Aquests correus electrònics que s’envien als militants son una altre eina de participació assembleària ja que en ells es poden discutir els punts que en ells s’exposen per tal de no haver-nos de reunir en més freqüència, cosa molt difícil al ser una organització prou gran.

Per tant, nosaltres no comptam amb comitès de savis, comitès executius ni coordinadors que decideixen per a tothom, sinó que l’Assemblea, constantment informada i demanada (ja sigui per correu electrònic o per l’assemblea mensual) és el vertader motor d’Alternativa per Pollença.

Això necessita de militants actius, cosa que fa que la militància en aquest partit no sigui tan fàcil com en altres, però que per altre part permet expressar la seva opinió i iniciatives a tots els militants per igual. I encara més, el grau d’obligació en la realització de feines és inexistent ja que és voluntària l’acció política dels militants. Tot això ens ha dut a que només tenim els càrrecs que legalment em de tenir: un coordinador, encarregat de la difusió de la informació interna; una tresorera que porta els comptes; un secretari que no té cap funció; i un regidor que fa de portaveu.

Així que ja sabeu, si voleu participar d’un partit transparent i participatiu on se vos escolti sincerament, on se vos tengui en compte, on no se vos amagui res i sigueu part d’ell al nivell que vosaltres trieu... estarem encantats de comptar amb vosaltres.

Pdt: Una cosa a tenir en compte, i que no puc deixar de mencionar, és que vam decidir que “de les Assemblees mensuals alguna cosa de profit n’em de treure”, i això sempre passa: fem uns sopars per xupar-se els dits!

Pdt2: També he de comentar que les Assemblees no son encontres rígids amb límit de temps i petició de paraules, sinó que hi ha rialles i bon rollo: ens agrada la política, però no som masoquistes ni amargats, més bé al contrari

 Fotografia de grup, son tots els que hi ha però no hi ha tots els que son
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb