URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El cas ermita del Calvari (2)

Alternativa | 13 Agost, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Primer de tot cal refrescar la memòria del cas Ermita del Calvari: Al local aferrat a l'ermita del Calvari hi viu un donat, Carlos i la seva família. Aquest s'encarrega d'obrir l'ermita i tenir-ho tot ben net. Per a la seva subsistència també podia obrir el bar del costat. Però fa uns mesos fou acomiadat del bar (el tema el duu CCOO als jutjats) i també van intentar fer-lo fora de la casa. Tot sembla ser que per interessos especulatius, cosa que desvirtuaria el Calvari tal i com el coneixem.

Anteriors articles sobre el tema.

Després d'haver continuat investigant i haver parlat amb els veïns del Calvari, l'aparent responsable de l'intent de desvirtuació i desfiguració del Calvari sembla que és l'artista alemana Rebeca Horn, veïna i propietària de la casa colindant amb l'Ermita del Calvari. En paraules dels veïns Rebeca Horn des de que va comprar la finca colindant va voler utiltizar l'ermita i el seu entorn al seu antull sense tenir el més mínim respecte pel que representa el monument de l'ermita pel poble de Pollença.

Segons els mateixos veïns ens han denunciat a un escrit, Rebecca Horn  va cercar un testaferro, el seu administrador: el constructor Joan Segui, i els dos han utilitzat la concessió del donat per intentar reformar la casa per fer un restaurant.

Els veïns denuncien que hi va anar una quadrilla d'obrers d'Alemanya i ells suposen que amb la intenció de fer les obres de manera il·legal sense llicència (cosa que no poden provar). Igualment van intentar sobornar al donat per que s'anés de la casa i quan no ho van aconseguir el van amenaçar.

El darrer capítol fou l'acomiadament del donat del bar que hi ha a la mateixa casa i que era el seu mitjà de subsitència. Aquest acomiodament es troba als jutjats, però el donat amb el suport de veïns i de la familia de Ca'n Pontico no ha abandonat la seva casa i segueix obrint i mantenint l'ermita en perfecte estat.

Davant de tota aquesta situació Alternativa per Pollença (A) mostra tot el seu suport al donat i als veïns denunciants i demana a l'esglèsia que per respecte al que significa l'ermita pel poble de Pollença, deixi sense efecte el contracte que té amb el constructor Joan Seguí, ja que és una perversió del sentit original de la donació. Aquest sentit original de cuidar del lloc s'ha de recuperar. La casa i el kiosk de la seva planta baixa han de tornar a ser pel donat i la seva  família, sense intermediaris i sense fer un negoci que pugui desvirtuar el Calvari.

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb