URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

EL FESTIVAL DE POLLENÇA DESAFINA... REFRESCANT EL MES D’AGOST (II)

Alternativa | 14 Agost, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

  Crec que si fem una enquesta a 200 pollencins i pollencines sobre si el FESTIVAL ha de seguir malgrat costi una “doblerada”, més d’un 95% dels enquestat contestarien afirmativament, ara si desprès s’afegeix la pregunta “per què”, manco d’un 5% ens donaria uns motius vàlids, i els demés no sabrien el “per què” o ens parlarien del prestigi que dona el concert arreu del mon a Pollença.

Del prestigi parlarem, segons l’Enciclopèdia Catalana el mot “prestigi” té dues definicions:

1-     Allò que colpeix l'esperit pel que té de meravellós, pel seu esclat.

2-     Ascendent, influència, deguda a èxits anteriors, a la reputació adquirida. Una persona d'un gran prestigi per la seva erudició.

Queda ben clar que el “prestigi” al que es referirien els enquestats seria al definit en segon lloc.

El FESTIVAL de Pollença serveix perquè alguns ciutadans i ciutadanes de la nostra vila, puguin passejar pel mon dient que al seu poble tenen un FESTIVAL que reuneix cada any artistes  destacats del mon de la música, aquests ciutadans es dediquen a les lletres i a l’art principalment, però pel pollencí corrent això és una despesa que comença a ser molt feixuga i que no li reporta cap benefici palpable.

Si el nostre FESTIVAL tingués tant de prestigi com diuen, els dies de concert tindríem un visitants selectes que anirien a al manco a l’Hotel Formentor o a l’Hotel Illa d’Or, doncs no, no tenim aquests visitants, per tant turísticament el FESTIVAL no reporta o reporta uns beneficis mínims al poble i ja sabem que de moment si es parla de turisme es parla “d’economia absoluta”.

De moment el FESTIVAL serveix per gastar doblers que no reporten res pràctic al municipi, just un prestigi que només és reconegut a uns ambients selectes, però la veritat és que la temporada cada vegada és més curta i els turistes duen manco doblers per gastar.

I d’això, Té la culpa el FESTIVAL ??? No, es clar que no, però ja està bé de bufades i afirmacions sense cap tipus de rigor.

I ara una de les meves peces preferides:

Montagues & Capulets de Romeo i Julieta del compositor rus Sergei Prokofiev, aquesta versió em va sorprendre molt perquè tot just és a piano.

 

Miquel Sánchez

 

 

 

 


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb