URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

PALMA ARENA... REFRESCANT EL MES D’AGOST (IV)

Alternativa | 19 Agost, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

 

Quan hem vist detinguts a tots el responsables d’esports de la passada legislatura m’he convençut de que el PALMA ARENA és un lloc destinat a fer esport.

Quan LA SALLE MAÓ ara VIVE MENORCA va ascendí a la lliga ACB de basquet, l’equip menorquí es va veure a la necessitat de comptà amb un pavelló amb els requeriments de l’ACB, amb una capacitat mínima crec de 5.000 espectadors entre altres requisits. Després d’uns comentaris malintencionats que deien que la plaça ACB seria per l’illa de Mallorca augmentant ja de per sí el mall rollo entre illes (d’això em xerrarem un altre dia). Però no, al Govern presidit per Jaume Matas no li va faltà temps per construir un nou i flamant pavelló, anomenat “Bintaufa” i que va ser construït en temps record.

A partir de la construcció del pavelló de “Bintaufa” tothom es va veure amb el dret de tenir un pavelló com el de Maó, i la cosa es va complicar quan el Fisiomedia Manacor va ascendí també a la màxima categoria del futbol-sala espanyol i va reclamar el seu “Bintaufa”, ja que la lliga nacional de futbol-sala també exigeix als equips que els pavellons tinguin un requisits, no com l’ACB però els suficients per no poder jugar al seu pavelló habitual de Manacor, tres quarts del mateix va passar amb les al·lotes del Joventut Mariana de Sóller, però la diferència va ser que el pavelló solleric quedava habilitat para la màxima categoria del basquet femení amb una raonable inversió.

El canvi de govern de 2007 va dur que es modifiquessin els paràmetres per accedir a les subvencions de la Fundació Illes Esport, aquest canvis de paràmetres va fer que els clubs d’elit fossin els més perjudicats amb aquest canvis i els seus dirigents sortissin pel mitjans de comunicació posant el crit al cel. A Manacor el batle envers de posar seny quan la situació econòmica començava a ser complicada, va recolzar les peticions del Fisiomedia Manacor de que li fessin un nou pavelló a Manacor, i del Govern just varen poder traure un “ja vorem” i el varen convidar a començar la temporada al Palma Arena, cosa que no va agradar al conjunt manacorí perquè estava massa enfora de Manacor i varen arribar a un acord amb l’Ajuntament d’Inca per utilitzar el ja de per sí saturat pavelló inquer, millor va anar la cosa per les solleriques que si varen tenir el seu pavelló adaptat però amb un retard considerable.

Però el Palma Arena tenia trampa, ja que els seus inquilins massa sovint havien de peregrinar per la geografia mallorquina cercant inclús pavellons d’escoles privades o col·legis públics perquè el Palma Arena estava ocupat per una mostra de brodats, per no dir de vestit d’època i altres activitats que res tenien a veure amb l’esport, la excusa era una suposada rendibilitat que havia de tenir d’instal·lació pel seu manteniment, que era molt costós. Resumint, una instal·lació esportiva per no poder ser utilitzada esportivament.

El Palma Arena hauria de ser just per l’esport, però ara a l’estiu sí se li podria traure aquesta rendibilitat amb concerts i mostres de brodats, ja que l’activitat esportiva minva molt per aquestes dates. També s’hauria de reparar les instal·lacions de Son Moix que varen ser arrasades per una tempesta fa uns anys i que encara romanen sense solució.

I Pollença ??? De moment aquest problema no el tenim però si a algun equip de Pollença se li ocorre pujar a categoria nacional ja tindrem el “berenar” armat, la solució seria que el Govern comences a pensar en dues instal·lacions homologables més, una al Llevant i un altre al nord de l’illa, però que just fossin per equips professionals i similars deixant els poliesportius municipals pels ciutadans i equips locals que són el que els han pagat i els necessiten.

Miquel Sánchez

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb