URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Massa funcionaris?

Alternativa | 24 Agost, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Deiem, benvolguts lectors, que segons un estudi acurat de les declaracions de la renda, els empresaris a Espanya ingressen una mitja de 6.000€ menys que els treballadors assalariats.

Cap altra país de la EU es troba en aquesta situació, i per cert Espanya és també  l’estat de la Comunitat Europea-15 que gasta menys en recollir impostos, el 0,06% (tax collection), cinc vegades menys que Suècia (032%)..

Aquesta actitud esta perjudicant la qualitat de vida de les classes populars d’Espanya i de les seves comunitats autònomes. Aquestes tenen la responsabilitat de gestionar els seus estats de benestar amb fons que son clarament insuficients. La xifra que l’Estat ha fixat per cobrir els seus dèficits (9000 milions d’euros) es clarament insuficient. Mentrestant, continua la filosofía de no augmentar els impostos( excepte els indirectes tabac i hidrocarburs) . Aquesta situació, si continua, es potencialment inestable politicament. Es ben coneguda la situació de que, a mes desigualdad, major criminalitat y major descohesió social.

España es, després de  els Estats Units el país amb majors desigualtats de renda a la OCDE, es el país que gasta mes en policia i seguretat sent igualment després dels Estats Units, el país que te un percentatge major d’aquesta despesa (2’1% del PIB, EEUU 2,2%) . En canvi , Noruega amb un 0,9%, Suècia amb un 1,3% i Dinamarca amb el 0’9% son els països que tenen menys despesa en policia i seguretat, i també menys desigualtats.

Tal volta Espanya hauria de corregir  les excessives desigualtats  socials mitjançant polítiques fiscals progressives, amb increments notables del seu estat de benestar, escassament desenvolupat. Això implicaria una major carrega fiscal, incrementant aixì la protecció social, que permetria  una reducció de la excessiva protecció policial. No dubtem que Espanya requereix una reforma de la Administració Pública, però no en el sentit de reduir l’excessiu baix empleament en el seu sector públic.

 

Joan Ramon Bosch (JRV)

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb