URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El Camí de Can Botana i el camí del Port de Pollença a Cala Carbó.

Alternativa | 25 Agost, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Amb motiu del tancament dels camins públics de can Botana i del Coll de Síller dissabte dia 29 a les 16.30 la Plataforma pro Camins Públics Oberts ha convocat una excursió reivindicativa a la que des d'Alternativa per Pollença donam el màxim suport. Perquè no pot ser que els camins públics siguin tancats. Perquè no pot ser que l'ajuntament de Pollença no hi faci res per obrir-los.

A continuació un article de la plataforma sobre els anomenats camins:

El Camí de Can Botana i el camí del Port de  Pollença a Cala Carbó.

El camí de Can Botana està inclòs al catàleg de camins d’ús públic de Pollença amb el numero 87, aprovat pel Consistori Pollencí de manera definitiva.

Aquest camí consta amb documentació al catàleg de camí rural i també dins el projecte de senyalització de camins, val a dir que el 21 de Abril de 2006 els pescadors pollencins Ignasi Borràs Llompart, Melcior Bosch Rotger, Melcior Bosch Vicens, Juan Alberti Enseñat; Guillem Payeras Serra i Antoni Bosch Cerdà, feien declaració jurada davant notari que feren arribar a l’Ajuntament, on declaraven recórrer el camí del Port de Pollença a Cala Sant Vicens pel Coll de Siller, que a més pareix enllaçar amb el de Can Botana, actualment hi trobam dos camins marcats al catàleg el del Port de Pollença a Cala Carbó(82) i el Camí de Siller al Coll de Siller (135).

 

 

 

Si començam el recorregut pel camí de can Botana podem enllaçar amb el camí denominat de Cala Sant Vicens al Port de Pollença i arribar al Coll de Siller i d’aquesta manera fer el recorregut de Sant Vicens al Port de Pollença, partint del camí de Can Botana.

Actualment encara es conserven algunes fites que marcaven el camí,  que comunicava Cala Sant Vicens amb el Port de Pollença.

A l’obra Die Balearen de l’arxiduc Lluís Salvador que reflecteix la realitat cultural del segle XIX es troba alguna referència al camí, com exemple parlant de la connexió, trobem: “... més curt és el camí del coll de Siller, on des de Can Botana arribam al Port de Pollença en menys de mitja hora...”,  estimació de temps un poc agosarada, tot sigui dit.

Des de Cala Sant Vicens iniciarem la sortida per arribar al Port de Pollença.

L’encant d’un camí que durant una època recent serví com a pas de pescadors, a més el seu interès excursionista fan que aquest sigui un camí a conservar i aprofitar el seu atractiu per promoure el coneixement dels nostres joves, a més de servir com a reclam per un turisme alternatiu al de “sol i platja” que sembla imposar-se de cada vegada més al municipi de Pollença.

Cal recordar que al PGOU del 1991, el camí de cala Carbó al Port de Pollença fou marcat com a camí per a vianants, seria bo que el camí íntegre fos conservat i promogut pel consistori

Per tot això seria bo que s’acceleressin les tasques per tal de incloure tot el catàleg de camins del municipi al Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), a més de dins el Catàleg de Bens del Municipi.

El lliure gaudir dels bens públics és un dret dels ciutadans i les autoritats competents han de saber preservar-lo.

Plataforma Pro Camins Públics i Oberts.

Aquí teniu una sèrie de fotografies que va fer Biel Perelló l'excursió de fa dos anys i que te penjades a : http://picasaweb.google.es/bielperello/CalaCarbNoTPreu/   Val la pena mirar-les totes. Aquí n'em seleccionat unes poques ja que no s'ha d'abusar de la feina dels altres, i amés perquè val la pena la visita a l'anterior enllaç i a http://foto.webverd.com/ les fotos que hi trobareu son maravelloses, e veritat, no deixeu de visitar aquests enllaços.

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb