URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Fortalesa d'Isabel II. Caminant per Menorca VIII.

Alternativa | 04 Octubre, 2009 18:00 | facebook.com twitter.com

La Mola, Fortalesa d'Isabel II.

Una impressionant obra militar la qual es construí durant vint-i-cinc anys i que una vegada acabada ja havia quedada obsoleta.

Al 1802 se firmà la pau de Amiens i així Espanya recuperà Menorca. Anys més tard francesos i anglesos entraven al port de Maó quan volien per proveir-se d'aigua i queviures i això preocupava a la corona espanyola, amés els anglesos amenaçaven amb la conquesta de l'illa si els francesos l'ocupaven.

Es va decidir reforçar la defensa del port de Maó però la reconstrucció del castell de Sant Felip no era viable i el lloc no era el més adient. Es decidí construir una fortalesa a la Mola i les obres s'iniciaren al 1848, una gran obra d'enginyeria de la que avui podem gaudir.

                                                                       A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 (Segueix)

PsoE, dir una cosa i fer una altra.

Alternativa | 04 Octubre, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Espantats s'hauran quedat els rics d'aquest país quan han conegut la tremenda pujada d'impostos que van a suportar. El 49% de la major recaptació procedeix d'eliminar la deducció de 400 euros i el 44% d'augmentar l'IVA, o sigui afectarà sobre tot a les clases mitjanes i als mileuristes,  només el 7% ve de les rendes del capital (que afecta sobretot a les rendes altes). El que s'ha dit, els rics han d'estar tremolant.

De la pujada de l'IVA (a aplicar a partir del 1 de juliol) només es lliuren pa, llet, formatge, fruita, ous, hortalisses, els llibres, periòdics, medicaments i habitatges de protecció oficial. Ja sabeu us haveu de fer vegetarians i a llegir

Pujar o baixar els impostos no és ni d'esquerres ni de dretes, la qüestió és que se puja i que se baixa. Com deia Ignacio Escolar a un excel·lent article; "el impuesto hipócrita" :

Es pot optar per l'opció d'esquerres realment socialista; que els que més tenen, més paguin: baixar l'IVA per a incentivar el consum i pujar els trams alts de l'IRPF. No és un model imaginari, és el que ha fet el Regne Unit.


 Es pot optar per l'opció que ha fet el PsoE que la factura la paguin els de sempre, les classes mitjanes mentint a la gent i dient que seran els rics els que més paguin. O sigui dir una cosa i fer altra, un clàssic que es repeteix al  PsoE des del referendum de l'OTAN fins l'actualitat.

Vergara al diari público

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb