URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Si ve de l'oposició... diguem no!

Alternativa | 06 Octubre, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Des del grup PP-UMP ens han fet arribar la seva moció presentada en el plenari del 24 de setembre passat i que va ser rebutjada per UM-UNPI, PSOE i PSM i votada a favor per Alternativa i PP-UMP.

De nou tornam a votar una moció del PP i de nou l'equip de govern la rebutja per venir d'on ve. La moció és positiva, necessària i amb voluntat constructiva i de servei públic. I incomprensiblement (millor dit, si que ho comprenem) per partidisme i poca cosa més, ho han rebutjat.

Valorau vosaltres mateixos si és o no positiva la moció: 

La moció que varem [PP-UMP] dur al Ple del passat dijous 24 de setembre parteix de l'ordre de la consellera d'Educació i Cultura, del Govern de les Illes Balears de 2 de juny de 2008, per la qual es regula la implantació del Programa de reutilització  i  la creació d'un fons de llibres de text i material didàctic a l'educació primària.
 
Aquesta ordre estableix que de forma obligatòria tots els centres de primària de titularitat publica  que contin amb una participació mínima del 10 % d'alumnes inscrits han de crear un fons de libres reutilitzables de tal manera que el curs 2008-2009   començaran pel alumnes de 1r 2n  3r i 4rt i el cur 2009-10 5e i 6è.Aquesta ordre també estableix que la  finanaciació d'aquest fons partirà de la conselleria d'educació, de les famílies que participin i d'Altres persones o entitats públiques o privades que voluntàriament hi vulguin fer aportacions.
 
A Pollença tres centres públics varen posar en marxa aquest fons l'any passat,  amb una gran acceptació per part de las famílies i les associacions de pares   i de gran part del professorat. Aquest any la participació s'ha incrementa considerablement :
 
CP. Miquel Capllonch i participen 127 famílies: 65% de l'alumnat que hi pot participar
 
Joan Mas 120: prop del 50% 
 
Costa i Llobera 83: un 70%.
 
Aquesta idea d'un fons de llibres reutilitzables  es basa  amb  l'article 4 de la LOE que estableix que l'ensenyament bàsic ha de ser obligatori i gratuït. Així mateix, a l'article 88.2 es declara que l'Administració educativa ha de dotar els centres docents dels recursos necessaris per fer possible la gratuïtat dels ensenyaments de caràcter bàsic.
 
Per altre banda la creació d'aquest fons de reutilització contribueix a donar una educació de qualitat i transversal  als nostres alumnes, contribueix a conscienciar-los de  que han de tenir cura del seu material escolar, l'han de compartir  i fomenta el reciclatge i l'ús sostenible  dels materials.Per altra banda aquest fons contribueix a evitar una despesa important a moltes famílies. Aquest any els preus dels llibres procedents d'aquest fons han oscil·lat entre els 50¬ i els 90 euros. M'entres que en el mercat poden arribar a costar per un alumne prop dels 400 euros.
 
Ates l'experiència positiva  de la majoria de les escoles que han posat en marxa aquest fons  de la bona acceptació per part de tota la comunitat educativa (pares, professors i alumnes).
 
Ates el moment de crisi econòmica, que afecta a moltes de les famílies del nostre poble.

El Grup PP-UMP proposava que  l'Ajuntament de Pollença, doti a tots el centres educatius que participen d'aquest programa, d'una partida que contribueixi al finançament del fons  llibres reutilitzables. 

Perquè va votar en contra l'equip de govern d'aquesta moció?

 

 

... si ve de l'oposció!!!

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb