URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'excursió de Ternelles: un dia històric.

Alternativa | 13 Octubre, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

El primer que volem fer és donar l'enhorabona a la Plataforma Pro Camins Públics Oberts i a les 600 persones que, de manera exemplar, van participar ahir en l'excursió.

Desgraciadament ens trobàrem una barrera tancada a l'altura de l'estret de Ternelles. Però la bona organització de la Plataforma (i amics) va fer que en menys de dos minuts hi hagués unes quantes escales per a que la gent pogués continuar el seu camí lliurement pel camí públic.

Així, d'una en una, com un goteig que omple un torrent, passaren tots els que volgueren passar a gaudir d'un extraordinari paratge.

Desgraciadament no poguérem anar fins al castell del Rei ja que aquest està en una zona d'exclusió i els permisos de la conselleria (Xarxa Natura) no ens permetien transgredir una zona protegida. Els voltors tenen dret a la tranquilitat.

Assabentats de l'imparable riada humana (humaníssima, diria jo) que omplia els seus ulls amb els paisatges, la propietat va fer una denúncia que va fer venir a la Guàrdia Civil fins al lloc on berenàvem plàcidament. Un cop cerciorats els agents de la llei de que erem allà, marxàren sense més.

El final de l'excursió, per alguns, ha estat al quarter de la G. Civil, on hem denunciat que hi ha una barrera que barra el pas a un camí públic. Esperem que sigui efectiva i la llevin o no la tanquin en clau.

En conclusió, per a nosaltres ha estat un dia històric, de lluita popular contra les injustícies, contra els privilegis i el seu seguidisme, i un dia, després d'anys, que hem pogut gaudir d'una excursió que sempre val la pena fer.

Esperam que l'any que ve no haguem de fer una excusió reivindicatica i si una excusió, a seques, o millor dit: una excursió per plaer, simplement. I que algun dels polítics que s'han quedat a la barrera puguin passar l'any que ve.

 

 

 

 

 

FOTOS DE MOISES BONNIN 

 

Podeu veure més fotografies a l'enllaç, en aquest cas de na Elena

A continuació el comunicat llegit ahir per la Plataforma Pro Camins Públics Oberts 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb