URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Per comprendre

Alternativa | 14 Octubre, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

 Aquest és l'escrit que hem fet en contestació a la carta que ens va dedicar Miquel Capó  a l'anterior PIP.

PER COMPRENDRE: RESPOSTA AL SR. MIQUEL ÀNGEL CAPÓ.

Diu el senyor Capó al seu escrit “incomprensió” del darrer PIP que entra poques vegades al nostre blog Urxella. Pensam que com a persona que participa en política, ja que és secretari d'organització del PSM, hauria d’entrar més vegades i d’aquesta manera tal vegada s’hagués adonat compte, per exemple, de que hem presentat més de cinquanta mocions i centenars d’al·legacions, precs i preguntes en el que va de legislatura. Tal vegada això no sigui pel senyor Miquel Àngel actuar amb rigor i serietat en representació dels ciutadans per a nosaltres sí que ho és.

El senyor Capó parla del cas concret en el qual hem denunciat la passivitat de l’equip de govern davant les nombroses denúncies d’una comunitat de veïns de la plaça Miquel Capllonch respecte al renou d'un bar situat als baixos del seu edifici. Segons ell, el bar molesta tant com els altres i nosaltres fem parts i quarts. Pensam que el que realment fa parts i quarts és el senyor Miquel Àngel quan vol generalitzar la situació d'aquest bar a tota la resta de bars de la plaça, cosa que no és certa. Cap bar de la plaça acumula la quantitat d'onze peticions i denúncies per escrit dels veïns demanant a l'Ajuntament la fi de les activitats molestes del bar.

Alternativa per Pollença mai ha fet parts i quarts i lluitam contra la desigualtat de tracte, que és un dels principals mals de la gestió política d'aquest poble, demanant com és el cas el compliment de les ordenances i de les lleis davant de les quals tots hauríem de ser iguals. Sempre que un ciutadà de Pollença s'ha dirigit a nosaltres demanant ajuda, i cada vegada són més, hem estudiat el cas, i si era un tema just, com aquest, li hem donat el nostre suport sense que ens hagi importat la seva ideologia o proximitat a les nostres idees.

En el cas del que parlam, a pesar de les nombroses denúncies presentades per escrit, l'Ajuntament no ha pres cap tipus de resolució al respecte i ni tan sols ha comunicat cap resposta als denunciants. Tot això havent-hi un clar incompliment de les ordenances municipals. En aquest moment els veïns han instat la intervenció de la Delegació del Govern i estan a punt de posar un contenciós administratiu a l'Ajuntament. Per això vàrem demanar al ple sobre el tema i al no obtenir resposta vàrem portar el tema a la premsa.

Gran part de la carta del senyor Miquel Àngel Capó va dedicada a parlar de l'ordenança d'ocupació pública: ordenança que si incompleixen la major part dels negocis del municipi. Entre ells el bar denunciat que l'incompleix àmpliament i té un expedient per una ocupació no autoritzada de la via pública: excedir-se en 110 taules i cadires.

Li hem de recordar al senyor Capó que el partit del que ell és secretari d'organització forma part de l'equip de govern que no s'ha atrevit a posar en marxa una nova ordenança d'ocupació de la via pública que va ser aprovada inicialment pel ple al gener d'enguany. I si no ho ha fet és precisament per que aquest equip de govern si que fa parts i quarts. Una irregularitat més a la llarga llista que ja acumula aquest incompetent equip de govern, sobrepassat per la gestió del municipi i que com a altres ocasions ha preferit continuar amb la seva política d'evitar conflictes, en aquest cas amb alguns propietaris de bars i restaurants, una política que en comptes de solucionar els problemes els eternitza i perjudica a tots els ciutadans. Per cert Alternativa va presentar al·legacions a aquesta ordenança, entre altres demanant una menor ocupació a la Plaça Miquel Capllonch de manera consensuada.

I el problema ja no és només que no s'aprovi la nova ordenança, el problema és que tampoc es fa complir l'ordenança vigent i a molts de llocs l'espai públic s'ha vist reduït a angosts passadissos per les taules, cadires, publicitat... quan teòricament, segons la vella i la nova i innata ordenança, s'hauria de deixar a les voreres un espai mínim per la circulació dels vianants d'un metre i mig. Això no fa més que perjudicar-nos a tots ja que aquesta ocupació excessiva i la degradació de l'espai minven la qualitat i la imatge de la nostra oferta turística.

No podem acabar sense dir-li al senyor Capó que més val se preocupi de que el seu partit s’ocupi de fer complir la llei, les ordenances. Que vetlli pel bé comú i els espais públics i es deixi de defensar als que, reiteradament, incompleixen les lleis i les mínimes normes de civisme. Més val que espitgi des de la seva posició per a que l’equip de govern es posi les piles i posi mà en el greu problema que suposa per a tots nosaltres l’haver de caminar entre taules i cadires i el no poder dormir a les nits per culpa de la falta de respecte d’alguns locals. Si no li agrada com fem les coses, si no li agrada que presentem mocions, facem precs, preguntes, escrits, notes de premsa... doncs, que hi farem? Nosaltres no pensam callar o deixar d’actuar moguts i encaminats cap al bé comú, sense importar carnets, amistats ni fer parts i quarts.

- L'ordenança que podeu llegir al següent document pdf i podeu veure els mapes de delimitació de les zones d'ocupació al següent pdf.

Exemple dels planols de l' ordenança que l'equip de govern no va tenir el valor de tirar endavant aquest estiu, en aquest cas es tracta de la Plaça Major de Pollença

.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb