URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Obscurantisme i traves a l'oposició.

Alternativa | 15 Octubre, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

No ens hem cansat de demanar al regidor d'hisenda durant tot l'any, plenari rere plenari, els informes fets per l'empresa contractada per l'equip de govern per revisar el pressuposts del 2007 i 2008 i assessorar en la elaboració dels pressuposts 2009.

Al seu dia ja ens vam sentir estafats per la contractació d'aquesta empresa ja que l'equip de govern s'havia negat  a contractar una empresa externa per fer una auditoria. O sigui que necessiten ajuda per aclarir els comptes però no volen fer una auditoria per veure com està realment la situació. Algú s'ho explica?

L'estafa encara és major si consideram que, tot i comptar amb aquesta empresa, els pressupost s'han aprovat definitivament a finals de septembre. Uns 9 mesos més tard del que marca la llei.

Hem de valorar el cost real d'aquests informes fets per l'empresa contractada per uns 20.000: Respecte al pressupost del 2008 (fet sense cap assesorament) només s'han avançat 50 dies. És a dir, amb comptes de fer-los amb 11 mesos de retard els han fet en 9 mesos. Fent els càlculs econòmics de l'ajuda de l'empresa contractada cada dia que hem recuperat de retard ens ha sortit a 400€.

El més greu és que al llarg de l'any el regidor d'hisenda sempre ha trobat qualque excusa per negar-nos aquests informes que ens han costat a tots els ciutadans 20.000 euros.

Al ple de l'aprovació inicial del pressupost (juliol) només ens van donar un paper on deia que l'empresa havia utilitzat 442 hores en la seva feina. Inclús Intervenció no ha pogut accedir a la informació de la feina d'aquesta empresa.

Davant de la nostra insistència i quan ja no podia posar més excuses, a l'aprovació definitiva dels pressuposts al darrer ple de setembre, el regidor d'Hisenda va dir literalment i així consta en acta:

Pren la paraula el Sr. Mir i assenyala que el regidor [referint-se a n'en Pepe] tendrà l’informe de l’empresa assessora, es troba pendent de revisió per l'equip de govern, ja que fins que no s’hagi aprovat el pressupost és tan sols un esborrany. Manifesta que, abans del proper ple, els regidors el tendran a la seva disposició.


Ja fa un temps de tot plegat i seguim sense haver rebut els informes de l’empresa. O sigui el Sr. Juanjo Mir, regidor d’hisenda, ha continuat mentint i incomplint la llei al no facilitar aquesta informació. Hem de tornar a recordar al regidor i a  l’equip de govern que l’Ajuntament no és la seva finca particular i que l’oposició té dret a consultar aquests informes pagats amb doblers públics.

Si l’equip de govern persisteix en el seu obscurantisme i en posar traves a la feina de l’oposició ens veurem obligats a anar a la justícia.


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb