URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Un batle al servei de la família March

Alternativa | 16 Octubre, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Abans de les eleccions van decidir no pactar amb UM-UNPI,el temps com sempre lleva i dona raons. Primer va ser el regidor del PSOE Jaume Plomer qui es va cansar de lluitar contra els seus teòrics socis de govern i ara el mateix batle destitueix al regidor del PSM.

Al principi de legislatura vam votar en blanc a la investidura d'en Joan Cerdà com batle (veure ; vot en blanc i que no és un xec en blanc). Per nosaltres UM-UNPI no tenia ni té cap model de municipi . A pesar d'això vam decidir  votar en blanc per  donar un vot de confiança als nostres companys del PSOE  i el PSM, amb l'esperança de veure girar el govern de l'Ajuntament cap a l'esquerra, gir que no evidentment no s'ha produït.

 A aquell moment vam recordar dos temes als companys del PSOE i PSM.

Al PSOE  li vam recordar la seva oposició a l'Auditori de Moneo, i sembla que el PSOE ja ha acceptat el plantejament d'UM_UNPI: Els 10,400.000 euros no són suficients i l'Ajuntament que es troba a una situació econòmica crítica vol posar més duros per fer aquest auditori.

Al PSM li vam recordar que  havia defensat l'obertura dels camins públics, i que no n'hi havia cap excusa per que aquests camins continuessin tancats. Precisament ha estat aquest tema el que finalment ha provocat el cessament del regidor del PSM com regidor de cultura i d'EMSER.

Després de llegir tot el que opina ara el PSM sobre la situació de l'Ajuntament al seu blog, pensam que le més lògic hagués estat la dimissió d'en Tomeu fa ja un temps:

"...una peatonalització-despeatonalització desastrossa, hem suportat la pujada d'impostos, hem hagut de donar suport a uns pressupostos caòtics...així ens ho agraeixen. Dèficit d'infraestructures, problemes de trànsit, el personal en peu de guerra, crisi econòmica, descontrol total en l'ocupació de la via pública, la contractació irregular de nombroses empreses, el pagament de factures amb anys de retard, la disciplina urbanística fatal, i la sol·lució es, segons el batle amb el suport del PSOE, destituir en Tomeu Cifre. Com deia aquell entrenador: No fa falta dir res més."

Pensam que el reconeixement de tots aquests problemes i mancances és un bon punt de partida per que col·laborem i entre tots trobem solucions.

Però avui ens voliem centrar en el que ha restat molt clar a tota aquesta història, que és la subordinació del batle als interessos de la família March per damunt dels interessos dels ciutadans. Primer pel seu compte i risc, i es clar que sense consultar el tema amb els seus socis de govern,  el batle va decidir el dilluns restringir el pas de l'excursió a 20 persones. Cap sentència l'obligava a això i tampoc cap ordre del Conseller de Medi Ambient. No només això, si no que el batle no tenia cap potestat per fer aquesta restricció ja que no ha expropiat l'ús públic del camí. Qui l'havia donat permís per posar aquesta restricció? Pensam que la resposta és evident. 

El que no esperava el batle ni evidentment la família March és que aquesta vegada els excursionistes no s'aturarien a la barrera i això és el que ha fet perdre totalment els papers al batle, que d'alguna manera s'havia de justificar davant de la família March.  De manera coordinada amb l'administrador de la finca, era difícil diferenciar les declaracions d'un i d'altre, aquests dies s'han dedicat a llançar tota sort d'amenaces contra els excursionistes que van tenir un comportament exemplar.

 A una escalada penosa i vergonyosa,  la  darrera acció del batle per acontentar a la família March ha estat la destitució del regidor Tomeu Cifre. Una destitució que ha justificat per que aquest regidor ha botat una barrera que tanca il·legalment UN CAMÍ PÚBLIC, APROVAT COM TAL PER UNANIMITAT AL PLE. El batle que a les declaracions diu defensar el caràcter públic del camí s'ha llevat definitivament la màscara. Tenim un batle al servei dels March no dels ciutadans, al qual no l'ha importat  que a Cultura i a EMSER vagin ja pel tercer regidor a aquesta legislatura, amb tot el trastorn que això suposa. A EMSER la situació segueix sent molt delicada i al cas de Cultura entre altres coses encara no s'ha regularitzat el Festival de Música.

 De l'actitud dels regidors del PSOE que han donat suport a aquesta destitució que hem de dir, uns convidats de pedra que donen la majoria absoluta a UM.

Una cosa també ha restat clara i és la capacitat d'administrador-batle per manipular.

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb