URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Caminant per Menorca X... Torre d'en Galmés.

Alternativa | 18 Octubre, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Torre d’en Galmés és el nom d’un dels poblats talaiòtics més grans de les Balears. Te tres talaiots, la taula amb el seu recinte i gran quantitat d’habitatges. La seva situació és privilegiada: sobre un turó domina gran part de les planes dels voltants a les que hi ha altres poblats més petits, la visibilitat en totes direccions és molt àmplia, en dies clars se poden veure les muntanyes de Mallorca.

Se creu que la màxima activitat del poblat va estar entre el 1400 ac i el 123 ac en que es va produir la conquesta romana.

Aquest poblat tenia un interessant sistema de recollida d’aigua. Quan plovia l’aigua que baixava pel turó era reconduïda a unes piques de filtratge i posteriorment als sitjots (dipòsits) que havien estat excavats a la roca.

Si vos fitxeu en les dependències construïdes amb columnes i grans lloses, voreu que de construcció en sabien una bona estona, tot i els mitjans de que disposaven en aquell temps.

Fora del recorregut oficial vérem un poblat sense excavar amb un interessantíssim panteó que podeu veure a les darreres fotos.

Val la pena visitar el centre d’interpretació que dona bona informació dels processos geològics i històrics de les Illes.

Una visita molt apassionant que ens situa a la Menorca prehistòrica.

                                                                                         A.R.F.V.

 

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb