URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

A més asfalt més cotxes

Alternativa | 19 Octubre, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Demà dimarts dia 20 d'octubre a les 19 hores ( al Teleclub / cas de cultura de Sineu) el GOB, Gadma i diferents col·lectius, regidors i persones de pobles de Mallorca hem convocat una assemblea, per fer front al Pla Director Sectorial de Carreteres.

Dia 22 de desembre de 2008, el Consell de Mallorca va aprovar inicialment el Pla Director Sectorial de Carreteres. Un Pla que manté,  amb un nou traçat, el 2n Cinturó (amb menys consum de territori, això si), que posa els bases per seguir l’autopista fins a Campos, de Manacor a Sant Llorenç, de Peguera a Andratx... Per altra banda, 24 de les 73 actuacions previstes a la primera fase afectes àrees protegides per la llei d'espais naturals, i 16 més en la segona fase. L'impacte paisatgístic romp el caràcter rural de molts d’indrets. La zona que travessen les noves vies, l’amplada de les carreteres, el tipus d’obres i complements no sempre tenen en compte el fet de trobar-se dins espais rurals i fins i tot espais naturals.

Les actuacions que planteja aquest Pla, amb el suport del PSOE i el BLOC donen continuïtat i pretenen consolidar el model viari PP-UM. El tipus d’obres proposades, la seva magnitud, les seves característiques, etc, suposen una gran destrucció de territori.

Una cosa és arreglar una carretera i fer-la més segura i l'altra és fer-la de nou amb una amplada de gairebé el doble que l'anterior amb l'únic objectiu de fomentar l'especulació urbanística a la comarca. La destrucció del territori no passa només per fer grans autopistes. La destrucció del territori es veu a obres considerades 'menors'. A Pollença tenim l’exemple del que ha estat la via de circumval·lació del Port, una irresponsabilitat total des del punt de vista ambiental; amb un impacte visual i territorial molt gran,  un excés de grandària evident, una despesa increïble de llum, l'aflorament de multitud de xalets a costat i costat... Aquesta carretera s'ha carregat la zona verda del Pinaret,  ha dessecat gran part de la zona humida de l'Ullal i  ha arrabassat cents de pins de Gotmar.

Sembla que no es cansen de destruir el territori amb infraestructures pròpies d’una altra època, destruint  uns dels principals patrimonis d’aquesta illa que és el paisatge. Per sanar un obès el millor no és fer els pantalons més grans. A més asfalt més cotxes.

A més a més hem d’afegir el tema que el Departament d'Obres Públiques segueix a mans d’en Antoni Pascual, conseller, i Gonzalo Aguiar, director insular de Carreteres, ambdós d'Unió Mallorquina, que estan imputats per la justícia al cas Peatge. Dues persones sospitoses de corrupció política i mala gestió en la construcció de l'autovia Palma-Manacor. El Consell de Mallorca no pot ara, avalar aquestes actuacions.

Per tot això, ens unim a la petició que s’ha fet des del GOB demanant que es retiri la tramitació de la revisió del Pla Director Sectorial de Carreteres de Mallorca:


a) que es revisi en profunditat i s'aprovi un nou Pla Territorial de Mallorca que estableixi les bases d'un nou model territorial i per tant, estableixi les bases del futur del transport a Mallorca;
b) que es revisi en profunditat i s'aprovi un Pla Director Sectorial de Transports de les Illes Balears;
c) que es resolguin les imputacions dels màxims responsables polític i tècnic, i;
d) que se’ns doni contesta motivada de cada una de les al·legacions presentades i per tant, se'ns justifiquin totes les actuacions contemplades al Pla, tant aquelles de les que en demanam la supressió com de les que no, tant des del punt de vista de trànsit (entès en la seva globalitat), com des del punt de vista territorial i s’elabori un text refós del PDS que incorpori les modificacions.

I tu, què pots fer?

1. Informa’t dels projectes que afecten el teu municipi al Consell de Mallorca. Al cas de Pollença està previst el condicionament de la carretera a Escorca.

2. Posa’t en contacte amb el GOB: ja sigui via correu electrònic a l’adreça info@gobmallorca.com;  via telèfon 971496060; o bé, deixant els teus comentaris a través d’aquest blog

3. Aporta’ns informació de projectes que creguis impactants: afectació de parcel·les, afectació a bens patrimonials, impacte paisatgístic, fotografies, etc.

4. Promou el debat. Organitza xerrades, debats, taules rodones… Cal estudiar alternatives!

5. No et quedis aturat, el futur del desenvolupament del teu municipi i de Mallorca, depen en gran mesura d’aquest Pla de Carreteres. És el moment d’exigir un canvi!

Us recomenam l'article del Grup d'opinió d'arquitectes que hem penjat a la continuació del nostre article.

Més informació a:

http://nomescarreteres.wordpress.com/

http://www.gobmallorca.com/comuni/com2009/090326.html

http://amicsarbres.blogspot.com/2009/06/un-pla-de-carreteres-que-destrossa.html

http://trencadissa.dbalears.cat/pla-de-carreteres-qualcu-enten-res

 Així era el carrer Falcó abans de la circumval·lació:

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb