URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ordenança mercats

Alternativa | 21 Octubre, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Al ple de juliol es va aprovar per unanimitat  l’ordenança sobre la venda ambulant als mercats del terme municipal de Pollença (la podeu trobar a aquest enllaç). Aquesta ordenança municipal sobre la venda ambulant als mercats del t.m. de Pollença, té com objecte regular, amb caràcter general, l’exercici de la venda que realitzen comerciants fora de l‘establiment comercial permanent, a solars i espais lliures, a zones verdes o a la via pública, a llocs prèviament autoritzats i dates variables, en el terme municipal de Pollença.

Més val tard que mai, ja que quan van presentar la moció per fer aquesta ordenanç al ple del gener del 2008 (veure article i moció), van dir que estava pràcticament feta, però després han tardat any i mig en presentar l'aprovació inicial al ple. Un exemple més de la manca de respecte al principal organisme democràtic municipal.

La petició d'aquesta ordenança va sorgir de les  queixes i malestar que ens van fer arribar els petits comerciants  dels mercats municipals, davant la mala gestió de l'Ajuntament. Aquests inclòs havien arribat a demanar danys i perjudicis per la competència deslleial, obstacles instal·lats per l'Ajuntament, inseguretat jurídica i actuacions arbitràries i discrecionals de l'administració. Un resum a  l'article "regular el mercat"..

Pensam que aquest reglament era una necessitat  des de fa anys, donada la importància econòmica que pel municipi tenen aquests mercats i la situació d'inseguretat que hi havia fins el moment en aquest tema.

Després d'escoltar comerciants i llegint les ordenances d'altres municipis, durant l'exposició pública hem presentat tota una sèrie d' al·legacions, demostrant una vegada més que la nostra feina d'oposició no només és msotrar les vergonyes d'aquest equip degovern sinó que en la mateixamesura presentam ALTERNATIVES PER POLLENÇA.

 Entre altres coses hem demanat que a l’assignació dels emplaçaments a més d’escoltar a les partes s’han d’afegir uns criteris objectius per si les partes no arriben a un acord satisfactori. Amb criteris objectius sempre és més fàcil evitar parts i quarts. Per això hem demanat:

A l’article 3 que parla de l’assignació dels emplaçaments es podien afegir a l’article els següents criteris preferents objectius, per aplicar en cas de que les partes no arribin a un acord:

- Antiguitat del sol·licitant en l’exercici de l’activitat al municipi.

- No haver estat sancionat per infraccions en matèria de comerç o consum.

- Venda de productes ecològics i/o locals.

- Relació d’oferta -demanda del producte comercialitzat.

Pintura de Vicente Herrero "Día de Mercado" al seu blog podeu veure més quadres de Pollença 

 

 A continuació podeu llegir la resta de les nostres al·legacions.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb