URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Regularitzant la contractació.

Alternativa | 22 Octubre, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

A pesar de publicar un article cada dia se'ns acumula la informació que volem transmetre a tots els ciutadans i portam una mica de retard en informar dels plens i de les juntes de govern.

Encara no havíem comentat la nostra moció del ple de juliol relativa a la contractació administrativa.  En la línia de lluitar per la regularització de la contractació a l'Ajuntament. Rebutjada: 9 vots en contra (UM-UNPI, PSOE i PSM) i 7 vots a favor (Alternativa EU-EV i PP-UMP).

Després de descobrir la caducitat del contracte de la neteja viària (Recordau que l'empresa que fa la neteja del Moll no tenia contracte), vam detectar altres irregularitats amb empreses que mantenen una facturació important amb l'ajuntament assenyalant que, després de sol·licitar diversa informació al respecte, es va constatar mitjançant un informe de Secretaria que no hi havia actualment cap tipus de contractació amb la majoria de les esmentades empreses, tot i que el Sr. Batle va declarar a la premsa que alguns d'aquests contractes s'havien realitzat per urgència reconeixent certes irregularitats. És a dir, que hi ha empreses que facturen molt a l'ajuntament i que no tenen cap tipus de contracte firmat, i que amés el batle era conscient.

Per la nostra part hem seguit investigant i hem arribat a constatar que inclús una d'aquestes empreses contractades irregularment és una comunitat de béns, quan aquestes no poden contractar amb l'administració al no gaudir de personalitat jurídica.

Per a solventar aquesta situació irregular vàrem proposar:

1- La regularització de la contractació conforme la normativa vigent;

2- La creació d'una comissió específica de vigilància, sense perjudici dels advertiments realitzats pels tècnics;

3- Afavorir la contractació concursal front la directa i que així mateix això afavorirà poder dur un major control i complir amb l'estabilitat pressupostària.

Tot això per a evitar possibles casos de corrupció.

L'equip de govern no va acceptar més que el primer punt exposat, fer el que marca la llei, però de la resta no en va voler saber res. Res de vigilar els contractes i res de fer concursos oberts per a contractar empreses.

Tot això amb bones paraules plenes de bones intencions: "és intenció de l'equip de govern el ser el màxim transparent possible" (...) "s'han millorat els mitjans tècnics humans per a garantir els elements de control i no creim que per part de l'equip de govern hi hagi intencions d'afavorir a determinades empreses" (...) "la regularització durà el seu temps però que es durà a terme". Paraules ben intencionades però gens reals. Han passat els mesos i el temps ens dóna la raó: no han fet res en aquest sentit.
 
Lo únic que ha quedat clar és que no volen comprometre's a prendre cap mesura com fer concursos públics per a les contractacions d'empreses o que altre gent vigili els contractes. Per nosaltres aquestes mesures són bàsiques per evitar fer contractacions a dit que afavoreixin a una o altre empresa o persona, i que evitarien, si més no, especulacions i possibles rumors de corrupció.
 
 
Imatge de: http://axasturias.com/blog/
 
A continuació podeu llegir la Moció:
 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb