URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Alternativa per Pollença: Assemblearisme i participació.

Alternativa | 23 Octubre, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Avui celebram l'assemblea mensual ordinària. Com cada divendres abans del plenari l'Assemblea d'Alternativa per Pollença ens reunim per a tractar la feina feta, la feina per fer i els temes relacionats amb el plenari que el nostre regidor, en Pepe, ha de defensar o rebutjar.

Aquestes assemblees son obertes i segueixen una màxima: "almenys una cosa n'ha de sortir de profit" així que seguint això feim uns sopars per xupar-se els dits. A vegades ens hem demanat perquè no fem un club gatronòmic. Bromes a part, tothom pot participar de les assemblees, siguin militants o simpatitzants.

Però les assemblees no son més que una part de la participació de la gent. Reunir-se una vegada al mes és molt poc per un partit participatiu i assembleari com és Alternativa per Pollença. Amb aquesta premisa l'assemblea és consultada i informada de les passes que les persones fan en el seu nom i de les qüestions que s'han de tractar. Com pot estar en contacte permanent l'assemblea? molt fàcil: constantment ens comunicam per mitjà del correu electrònic intern i decidim sobre qualsevol tema de forma gairebé immediata.

Per altre banda, Alternativa per Pollença permet la participació al nivell que cada persona consideri, sense restriccions a la participació i sense obligacions. Amés, tots els membres tenen paraula i el mateix estatus dins el partit. Cosa que permet funcionar sense jerarquies, caps, aparells burocratitzats o organismes de poder interns que permetin a uns pocs decidir pel conjunt.

Actuam des de la ferma creença en que per democratitzar la societat, per fer igualitària, cal començar pels nostres àmbits interns. D'aquesta manera a Alternativa per Pollença tots contam, tothom fa falta però ningú és imprescindible. I tampoc ningú té la veritat absoluta.

Per acabar cal fer una reflexió: amb la difícil situació en que vivim, de crisi i passotisme, de corrupció, amiguismes, deixadesa i paràlisi... cal una alternativa real i sòlida que pugui donar esperances de canvi. Alternativa per Pollença no és més que una organització amb ganes de fer feina cap aquest horitzó de canvi, que vol canviar les costums i rutines polítiques que han duit al poble al deplorable estat en que es troba, física i políticament. Els nostres governants han perdut la il·lusió, i amb ella les idees. Els ciutadans també han entrat en una espiral de passotisme que els fa immòvils i deixa fer als polítics el que vulguin. Per tot això cal moure's, fer que els polítics facin bé la seva feina, que no malbaratin els diners de tots ni que s'asseguin a la cadira sense fer res més que cobrar cada mes. Cal unir-nos i des d'una òptica d'esquerres fer una bona oposició que un dia ens permeti governar i assolir el tant necessari canvi a Pollença.

Així que ja sabeu, si voleu venir o formar part del projecte d'Alternativa per Pollença posau-vos en contacte amb algú d'Alternativa o enviau un correu a eurxella@yahoo.es.

Presentam l'ordre del dia i no podem deixar de dir que les nostres assemblees no son rígides i aburrides, sinó que hi ha rialles, bon rollo i alegria.

 
ORDRE DEL DIA

-Repàs de feines fetes.

-Organització.

-Burocràcia de partit: estat de la qüestió.

-Urxella en paper.

-Assemblea municipalista de dia 24.

-Mocions presentades i mocions futures.

-Mocions de la resta de partits.

-Loteria

-Sopar UPP.

-Precs i preguntes pel plenari.

-Propostes, locures, paranoies i demés catxondeos.

 

Una foto en que hi falta molta gent, però que hi ha un bon grup d'assemblearis

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb