URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El dijous tothom al ple.

Alternativa | 27 Octubre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Desprès dels fets de l'excursió del passat 12 d'Octubre, on el Batle de Pollença es mostrà més com a servent de la família March que com  Batle de totes les pollencines i pollencins, el ple d'aquest dijous es presenta amb molt d'interés per aquest tema:
 
- Nosaltres presentam una moció demanant informes jurídics per fer un decret de batlia i obrir el camí públic de Ternelles, i  un altre de la sentència que hauria de permetre transitar pel camí.

 - El PSM presenta una moció d'urgència demanant obrir un expedient de recuperació del camí públic.
 
- Recurs de la família March, que vol mantenir la seva apropiació  del camí públic de Ternelles.

És important que es vegi que els ciutadans volem recuperar el que és nostre; el dret a caminar pel camí públic de Ternelles i que el dijous la sala de plens de Can Llobera es trobi plena de gent.  


 Respecte a la nostra moció:

Hem decidit presentar una moció referent al camí públic de Ternelles després dels fets ocorreguts recentment per l'excursió reivindicativa i després de totes les mentides del batle i l'administrador de la propietat sobre els permisos, sentències judicials...
 

Ha arribat el moment de deixar d'embullar el tema i que el batle, que ha declarat en més d'una ocasió al ple i a la premsa defensar el caràcter públic del camí, decreti l'obertura del camí obligant a la propietat a llevar la barrera que tanca el mateix.

Les entitats locals poden recuperar els béns públics sense necessitat d’acudir als tribunals (informe del 20 d’abril del secretari general del Consell de Mallorca) i fa una any (després de la primera excursió reivindicativa) el batlle va declarar a la premsa que “tenia previst signar un decret d’obertura obligatòria del camí de Ternelles quan els serveis jurídics del Consistori siguin favorables a l’obertura”.  A més a més al ple de juny de 2008 es va aprovar per unanimitat que l’ajuntament duria a terme “les actuacions possibles per a l’obertura i l’habilitació del pas pel camí de Ternelles mitjançant els procediments que siguin viables a tal efecte”.

Per tot això la primera petició de la nostra moció és la realització immediata d’un informe jurídic per part dels serveis Tècnics Municipals respecte a la possibilitat de fer un decret de batllia per ordenar que s’obrin les barreres situades al camí públic de Ternelles.

L'altre punt de la moció demana la realització d’un  estudi jurídic sobre la sentencia del Tribunal Suprem del 2001. A aquest cas la Sentencia del Tribunal Suprem del 2001 ordenava que es fessin “les determinacions precises per assegurar l’ús públic idoni del camí”, cosa que encara no s’ha fet vuit anys després.Una passivitat total que demostra que el batle no es vol enfrontar a la família March per defensar l'interès públic.

L’acord aprovat a l’Ajuntament de restringir el pas a vint persones, aprovat  posteriorment a la Comissió Insular d’Ordenació del Teritori, Urbanisme i Patrimoni Històric (CIOTUPH) de 2006, no anava acompanyat de cap informe jurídic. La CIOTUPH tan sols va recollir la proposta municipal sense més, proposta que anava en el sentit de restringir el pas el màxim possible que responia als interessos de la propietat i no a la protecció del medi ambient.

Després de tot això des d’Alternativa per Pollença pensam que és imprescindible aclarir aquest tema jurídicament i aclarir el que diu la Sentència “com s’estableix una servitud de pas per a vianants” i concretar que són “les determinacions precises per assegurar l’ús públic idoni del camí”.

Aquest informe jurídic, que aclarís la forma en que s’ha de procedir a l’obertura del camí, acabaria amb tanta especulació i xerrameca sobre el tema i seria un pas fonamental i sense tornada enrere cap a l’obertura d’un dels molts camins públics que romanen tancats al terme municipal de Pollença. Després d’un informe jurídic el nostre batlle ja no podrà posar més excuses ni adornar les seves declaracions amb bones paraules i bones intencions però que al final no es materialitzen, sinó tot el contrari, les seves actuacions l’únic que fan és afavorir un tancament que podria estar resolt fa ja molt temps.

Nosaltres ens demanam, quina excusa posarà ara el nostre batlle per no acceptar un estudi jurídic que marqui el camí a seguir per l’obertura del camí públic de Ternelles?

Per a que no haguem de tornar a botar per poder passejar. Foto de Moises Bonnin

A continuació la moció:

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb