URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

PÚBLIC

Alternativa | 29 Octubre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Donada la quantitat d'articles relacionats amb el tema hem obert una categoria només pel tema del camí públic de Ternelles.

Al ple d'avui com quart punt del dia (calculam que a les 20:30 ja es pot começar a debatre) tenim el recurs de reposició interposat per part de Menani S.A. (els March) contra l'acord d'aprovació definitiva del catàleg de camins del terme municipal  de Pollença.

Avui no desenvoluparem el tema ni l'argumentació que defensarem al ple però si que volem fer un breu resum del més important i animar-vos a venir al ple.

Es tracta de dos recursos (hi ha un pel camí de la Cel·la i un altre pel camí de Ternelles a partir de l'estret) que demanen la seva exclusió del catàleg de camins per ser de titularitat privada.

L'informe jurídic diu el següent sobre els recursos: reiteren el manifestat en fase d’al·legacions, o bé manquen d'entitat probatòria suficient com per a desvirtuar l'elenc documental obrant en l'expedient, per la qual cosa haurien de ser desestimades.”

A aquest punt s'haurien d'haver acabat aquests recursos però els regidors del'equip de govern  han decidit presentar al ple una estimació parcial dels recursos que res tè a veure amb el que demanen els recursos i volen llevar la titularitat pública d'aquest camí, aprovada per unanimitat al ple fa poc més d'un any.

 Si no l'impedim aquesta decisió serà la quarta que es fa des del consistori en favor de la propietat i en perjudici dels ciutadans:

 1.- Al PGOU (1990) el consistori de Pollença va dir que el camí era de titularitat privada, encara que preveia una servidumbre pública de pas peatonal a pesar de que NO HI HAVIA  CAP DOCUMENT QUE FONAMENTÉS LA QUALIFICACIÓ DE L'ESMENTADA VIA COM DE CARÀCTER PRIVATIU. O sigui va ser la nostra administració més propera la que es va carregar de manera escrita, que no real ni legal, segles de camí públic.

 2.- Al 2006 el consistori va decidir aprovar un ús públic del camí privat totalment restrictiu (Vint  persones al dia, sis dies a la setmana, tret de les èpoques de cria del Voltor, entre Febrer i Maig, on l'accés només es podrà efectuar tres dies a la setmana...).

3.- Fa uns dies el batle va decidir enviar a la policia municipal i situar-la darrera de la barrera de la propietat de Ternelles, donant per bona la titularitat privada del camí. 

4.- Avui l'equip de govern presenta una proposta que de fet és la privatització de la titularitat del camí, encara que sigui mantenint el seu ús públic.

Al recurs de la propietat fa referència a l'aquiescència de l'Ajuntament i dels residents de Pollença envers la restricció del pas pel camí com a conseqüència del seu tancament... Avui s'ha de demostrar que no existeix aquesta aquiescència. Hem de demostrar que sóm ciutadans no serf, que estam al segle XXI no al XIX,que  no acceptam ni acceptarem mai la usurpació d'un camí públic.

Esper que un dia a l'aixecar la vista podam veure un camí sense barreres tancades.

 Que el dia d'avui sigui com un vent, que arrenqui els matolls, sorgint la veritat, i netegi els camins ... (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb