URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Quatre mocions

Alternativa | 30 Novembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

 Encara estau a temps de fer-nos arribar els   suggeriments, precs i preguntes pel ple de demà  dimarts a les 20:00  que es realitzara a Can Llobera,podeu venir o el podeu seguir per la ràdio municipal.

A aquest ple presentam  quatre noves mocions.

Pensavam que no caldria presentar les mocions sobre Ternelles, ja que el batle es va comprometre a fer una reunió abans d'aquest ple per intentar dur una proposta consensuada. Finalment no s'ha fet la reunió i ens dona la impressió que el batle només intenta seguir ajornant la solució l'obertura del  camí públic de Ternelles. Les nostres mocions són de pura lògica i  ajudarien a avaçar al tema, ja que demanam  obrir un expedient de delimitació del camí i informes jurídics per veure la possiblitat d'obrir el camí i la realització d'un estudi jurídic sobre la sentència del Tribuna Suprem.

Una altra moció que presentam  és la de la creació d'una comissió de seguiment de propostes de despeses superiors a 1.000 euros, a aquest tema també hi ha un desgavell total i  actualment es realitzen despeses sense autorització prèvia  i sense crèdit.

A la quarta moció demanam la retirada del pla de carreteres, és una moció que s'ha presentat a altres municipis ( Son Servera, Capdepera, Binissalem, Campos, Sencelles, Artà, Costitx i Santa María) i la fem com part de l'assemblea de col·lectius contra el pla de la Carreteres. És indispensable que es revisi en profunditat i s'aprovi un nou Pla Territorial de Mallorca que estableixi les bases d'un nou model territorial.

ORDRE DEL DIA DEL PLENARI 

 I.- PART RESOLUTIVA

1.- Aprovació, si procedeix, de l'acta de la sessió ordinària celebrada dia 29 d'octubre de 2009

2.- Resolució de la declaració de compatibilitat de la Sra. Mireia Capllonch Cifre, arquitecta tècnic, funcionària de carrer. Un tema tècnic ja ha acabat les feines que eren incompatibles.

3.-  Moció presentada pel grup Alternativa EU-EV relativa a la creació d'una comissió de seguiment de propostes de despeses. 

4.- Aprovació, si procedeix, de la modificació puntual de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa pel servei de recollida domiciliària i de tractament de fems i residus. Una bona notía la taxa s'ha reduit per la reducció de costos a EMSER (150.000 euros), l'augment del reciclatge i la reducció dels fems per la crisi.    

5.-  Moció presentada pel grup Alternativa EU-EV per instar al Consell de Mallorca la retirada definitiva del Pla Director Sectorial de Carreteres

6.-  Moció presentada pel grup PP-UMP relativa a la creació d'un punt verd al Port de Pollença. Més que un punt verd el que demanen és una deixalleria  al costat de les obres de la nova residència del Port.

7. -  Moció presentada pel grup PSM-EN relativa a l'obertura d'expedient de recuperació del camí de Ternelles/Camí de l'Horta/Camí del Castell del Rei i de Cala Castell. A l'igual que nosaltres el PSM ha considerat que al no fer-se la reunió promesa havien de presentar la moció que ja havien presentat d'urgència a l'anterior ple. Es demana obrir un expedient de recuperació del Camí i que incorporen documentacio

8.-  Moció presentada pel grup Alternativa EU-EV relativa al camí públic de Ternelles  

9.-  Moció presentada pel grup Alternativa EU-EV relativa a la delimitació del camí públic de Ternelles.  

10.- Moció presentada pel grup PP-UMP relativa a la creació d'una assemblea i  llocs de lleure per els joves de Pollença. Una  moció necessària ja que el dèficit als espais i alternatives d'oci de la joventut de Pollença és més que evident. Una bona oportunitat de debatre i aportar idees i solucions.

11.- Propostes/Mocions d'urgència

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte dels acords de la Junta de Govern i de les resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes

Al blog amics arbres del company Joan Vicenç Lillo. Acció protesta contra el pla de Carreteres.

Ja les se'n poden endur

 

Caminant per Mallorca (XXXII) Cap Blanc i Cap de Regana.

Alternativa | 29 Novembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

 

Aquestes fotos s'havien de publicar el 12 d’abril passat però va passar qualque cosa i pareix que no sortiren. Ara surten amb alguna petita modificació i algun comentari.

 

                                           -----------------------------------------------------------

 

Aquesta zona és espectacular per l’altura dels penya-segats, així i tot hi ha alguns accessos a la mar per passos naturals però que en el seu moment foren retocats per els maressers . Trobam  alguna escaleta picada directament a la roca molt curiosa i pràctica. Una de les maresseres té unes torretes formades per la columna de marès que no tallaven i un caramull de pedres en forma de claper, és curiós.  

A la part de Cap Blanc trobam el far, una talaia que és una mica diferent a les altres que coneixem, estaria bé que qualcú aportés alguna informació sobre ella. També hi ha les restes d’una antiga bateria de costa amb túnels, llocs de canons, punts d’observació i vigilància i les dependències de la caserna i d'altres.

 A la part del Cap de Regana també hi ha edificacions semi soterrades d’una antiga bateria de costa, aquesta té un tipus de construcció més antic i amb un cert encant, se sembla més a la de Cap Enderrocat.

Totes aquestes bateries han passat a mans privades, és una pena que aquestes construccions que costaren tants de doblers i esforços públics ara siguin privades i ens trobem amb dificultats per visitar-les. A Llucmajor, el pitjor cas és el de Cap Enderrocat, la fortalesa és molt gran i d’una especial bellesa, totes les edificacions són semi soterrades , no sobresurten del nivell del terreny. Seria el marc ideal per a un museu, sales de concerts,  conferències i altres actes culturals. A més de no permetre visitar-la, intenten impedir el trànsit de les persones per la zona pública costera, fins i tot t’amenacen amb cans de presa “si no os vais suelto los perros”.

 Al recinte de la fortalesa i per la resta de la parcel·la s’estan fent algunes obres de dubtosa legalitat. El que sí és totalment il·legal és un mur que han alçat fins arran de mar per impedir el pas a la gent per la zona pública. Algun dia haurem de fer algun esbrinament a l’ajuntament de Llucmajor i si cal emprendre accions.  

 

                                                                                                                    A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 (Segueix)

Concert i excursiˇ.

Alternativa | 28 Novembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

 

Què volen aquesta gent?

“QUI ESTIMA MALLORCA NO LA DESTRUEIX”  

 

Dissabte 28 de novembre: concert reivindicatiu contra el Pla de Carreteres!
 
L'assemblea de col·lectius contra el Pla de Carreteres organitza un concert reivindicatiu a Binissalem per manifestar l'oposició al Pla que es preveu aprovar el proper dijous. 

Aquest dissabte dia 28 de novembre, la plaça de Binissalment, acollirà a partir de les
20h un concert reivindicatiu contra el Pla de Carreteres que PSOE, UM i BLOC volen aprovar al proper Ple del Consell de Mallorca, previst per dijous dia 3 de desembre, i reclamar la redacció d'un nou Pla que signifiqui un canvi real i definitiu a l'hora de plantejar el futur de les infrastructures viàries, fet des de la consideració de la mobilitat i atenent a uns criteris racionals des del punt de vista territorial.  El col·lectius d'entitats considera que les modificacions acordades no impliquen el canvi de model de mobilitat i territori que Mallorca necessita i al qual, els partits que conformen el pacte al Consell de Mallorca s'hi van comprometre a l'inici de la legislatura.

 

A continuació podeu trobar l'argumentari i la campanya.


 
 
EXCURSIÓ REIVINDICATIVA A PLANÍCIA.
DIUMENGE 29 A LES 10.30h.
Plaça de Banyalbufar 
 
 

 

Dia 4 d’abril 2009, amb presència del President Francesc Antich, el Conseller de Medi Ambient i altres autoritats, s’inaugurà Planícia com a nova finca pública i s’obriren totes les barreres per tal de poder accedir-hi, entre elles les dues que hi ha en els límits de la possessió des Rafal, és a dir, es va poder arribar a la possessió pel Camí Antic de Planícia (el que també passa per Son Sanutges i s’Arboçar).

L’endemà, aquestes dues barreres es tancaren amb pany i clau i fins avui no s’han tornar a obrir impedint, per tant, l’accés a Planícia per un dels seus camins més tradicionals i coneguts.

Dia 3 de maig, la propietat des Rafal aturà a un grup d’excursionistes banyalbufarins que anaven per aquest camí i cridà a la Guàrdia Civil perquè els identifiqués, com així va succeir.

A finals de maig la Conselleria preparà i intentà obrir un nou accés a Planícia, per tal d’evitar passar per l’esmentat Camí Antic, cosa que no va aconseguir per les denuncies de diversos col·lectius.

El 29 de juliol, l’Ajuntament de Banyalbufar aprovà el Catàleg de Camins del terme municipal, considerant que el Camí Antic de Planícia que transcorre per les possessions de Son Creus, Son Sanutges, S’Arboçar i es Rafal, és públic.

A més, està perfectament documentat, i ningú qüestiona, que la propietat de Planícia és copropietària de l’esmentat camí que, com ja s’ha dit, continua tancat per les barreres de la propietat des Rafal.

Davant aquesta situació, 18 associacions i entitats de Banyalbufar han decidit reivindicar i demanar, una vegada més, el lliure accés i l’ús públic del Camí Antic de Planícia, CONVOCANT  i organitzant una excursió participativa pel proper diumenge 29 de novembre, com podreu veure en el cartell adjunt.

Tots junts farem una crida a la Conselleria de Medi Ambient i a l’Ajuntament de Banyalbufar, perquè si en nou mesos (els que fa que Planícia és una finca pública) no han estat capaços de fer obrir les barreres des Rafal, això ja no és una qüestió de passivitat, sinó que frega la negligència.

Us esperam a l’excursió i us pregam que la doneu a conèixer. Moltes gràcies !!!

 

 (Segueix)

Assemblea i ordre del Ple

Alternativa | 27 Novembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Avui a les 21h a can Ramon celebram l'assamblea mensual ordinària

Com cada divendres abans del plenari l'Assemblea d'Alternativa per Pollença ens reunim per a tractar la feina feta, la feina per fer i els temes relacionats amb el plenari que el nostre regidor, en Pepe, ha de defensar o rebutjar.

Aquestes assemblees son obertes i segueixen una màxima: "almenys una cosa n'ha de sortir de profit" així que seguint això feim uns sopars per xupar-se els dits. A vegades ens hem demanat perquè no fem un club gatronòmic. Bromes a part, tothom pot participar de les assemblees, siguin militants o simpatitzants.

Després del darrer plem més que mai, necessitam una alternativa real i sòlida. Alternativa per Pollença no és més que una organització amb ganes de fer feina cap aquest horitzó de canvi, que vol canviar les costums i rutines polítiques que han duit al poble al deplorable estat en que es troba. Els nostres governants han perdut la il·lusió, l'ética  i les idees.

Demanam als ciutadans que a més de demanar-nos "més branca" ens donin una mà, hi ha molta de feina per  fer una bona oposició que un dia ens permeti governar i assolir el tant necessari canvi a Pollença.

Així que ja sabeu, si voleu venir o formar part del projecte d'Alternativa per Pollença posau-vos en contacte amb algú d'Alternativa o enviau un correu a eurxella@yahoo.es.

Presentam l'ordre del dia i no podem deixar de dir que les nostres assemblees no son rígides i aburrides, sinó que hi ha rialles, bon rollo i alegria.

Ordre del dia.
-Aprovació acta anterior
-Organització
-Plenari ordinari: mocions nostres i d'altres.
-Valoració plenari extraordinari.
-Tema can cullarassa.
-Precs i preguntes pel plenari.
-Catxondeos varis.

El ple ordinari és el dimarts  1 de desembre de 2009, a les 20,00 hores  a Can Llobera, el comentarem dilluns.


                                                                  ORDRE DEL DIA DEL PLENARI 

 I.- PART RESOLUTIVA

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 29 d’octubre de 2009

2.- Resolució de la declaració de compatibilitat de la Sra. Mireia Capllonch Cifre, arquitecta tècnic, funcionària de carrera   

3.-  Moció presentada pel grup Alternativa EU-EV relativa a la creació d’una comissió de seguiment de propostes de despeses. 

4.- Aprovació, si procedeix, de la modificació puntual de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa pel servei de recollida domiciliària i de tractament de fems i residus     

5.-  Moció presentada pel grup Alternativa EU-EV per instar al Consell de Mallorca la retirada definitiva del Pla Director Sectorial de Carreteres

6.-  Moció presentada pel grup PP-UMP relativa a la creació d’un punt verd al Port de Pollença

7. -  Moció presentada pel grup PSM-EN relativa a l’obertura d’expedient de recuperació del camí de Ternelles/Camí de l’Horta/Camí del Castell del Rei i de Cala Castell 

8.-  Moció presentada pel grup Alternativa EU-EV relativa al camí públic de Ternelles  

9.-  Moció presentada pel grup Alternativa EU-EV relativa a la delimitació del camí públic de Ternelles.  

10.- Moció presentada pel grup PP-UMP relativa a la creació d’una assemblea i  llocs de lleure per els joves de Pollença

11.- Propostes/Mocions d’urgència

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte dels acords de la Junta de Govern i de les resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes

 

L'etica brilla per la seva absŔncia 3.

Alternativa | 26 Novembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Respecte al segon punt de l'ordre del dia pensavam que  UM i PSOE no s'atreverien a  votar en contra d’ aquest punt que ja vam presentar al ple de juliol, i al que no han fet res en cinc mesos.  Es tractava de la declaració de nul·litat en relació amb les empreses que incompleixen la Llei de Contractes de les Administracions Públiques.

Si parlam d’altres empreses sense vinculació familiar

- Nord Esport ha facturat a aquest Ajuntament la xifra de més d’un milió d’euros (d’1,042.882) en quatre anys del 2005 al 2008 i segons consta a l’informe de la Secretària del 14 de juliol de 2009 sense cap tipus de contracte. Al ple de juliol i al de dilluns el batle va dir que li constava al seu arxiu particular que havia qualque contracte, però a dia d’avui no  ha mostrat aquest contracte ni a nosaltres ni a  Secretaria. Només enguany i després de la insistència d’Alternativa a diferents plens i de començar a denunciar les irregularitats de la contractació de l’Ajuntament s’ha fet un concurs públic de les estades esportives que ha guanyat Nord Esport. 

Al ple vam demanar que es comprovés si un dels socis d'aquesta empresa era el director insular d'esport, Toni Segui Cabanelles (UM) i si per tant havia qualque incompatibilitat per vincles polític. Ahir vam tenir una reunió amb l'administrador de Nord Esport que ens va comunicar el seu malestar pels remors aixecats a partir d'aquesta pregunta.  Ens va mostrar els papers que demostren que en Toni no és soci de l'empresa i respecte als contractes ens va remetre a l'Ajuntament. Com sempre hem de dir que no ens agrada funcionar amb remors i que aquesta és la raó que demanem les coses clara i directament als plens.

Igualment hem detectat que l’empresa Grues de Pollença no té cap tipus de contracte administratiu o que l’empresa SEARSA CAÑELLAS A.I.E. l'empresa de manteniment de les instal·lacions impulsores d'aigües residuals de Pollença només  té un contracte del 18 d'agost de 1994 (per valor de 7,130.514 pessetes) que va caducar al 1996.

Aquesta és una part de la lamentable i irregular situació de l’Ajuntament respecte a la contractació externa; un descontrol total, on s‘han botat totes les exigències administratives que marca la llei i els principis més bàsic com són les garanties pel licitador i els principis de publicitat, concurrència i transparència. D’aquesta manera i en plena crisi aquest Ajuntament no ha garantit ni garanteix en aquest moment la no discriminació i igualtat de tracte entre les empreses, un objectiu que es troba connectat amb el d’estabilitat pressupostària i control de la despesa.

Tampoc s’ha garantit l’eficient utilització dels fons destinats a la contractació de serveis ja que no s’ha salvaguardat ni la llibre competència ni la selecció de l’oferta econòmicament més avantatjosa.

Tampoc s’ha controlat la capacitat de les empreses per subscriure els contractes, la seva solvència, ni les condicions de les prestacions.

En el moment actual de crisi econòmica, resulta més important que mai que l'Ajuntament contracti amb els empresaris i proveïdors privats seguint les determinacions de la Llei de Contractes. El compliment de la Llei garanteix que les diferents feines i subministraments es contractin de manera transparent i amb les mateixes oportunitats per tots els empresaris i autònoms del poble.

Ja és hora de canviar aquesta situació en benefici de tots, dels ciutadans i de les empreses, per millorar els serveis i la seguretat tant d’uns com d’altes.

 


 

L'Ŕtica brilla per la seva absŔncia 2

Alternativa | 25 Novembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Seguim comentant el ple del dilluns.

Vosaltres haguéssiu signat factures empreses familiars per valor de més de 800.000 euros, vosaltres pensau que fer això és no és reprovable ? 

Durant tots els dies abans del ple  el batle s'havia dedicat a embullar per això van deixar ben clar que la nostra reprovació anava dirigida als regidors que han incomplit la llei, no  a les empreses que tenim que citar per que pensam que a un tema tan greu com aquest les dades s’han de donar de manera exacta.

Amb les dades que tenim en aquest moment podem dir sense cap dubte que  el segon tinent de batle i regidor de serveis i camins veïnals, Martí Ochogavía ha incomplit reiteradament la llei de contractes públics. Cosa que ja li varen dir a la comissió informativa,  on no vam escoltar per part del citat regidor cap explicació ni cap disculpa.

El senyor regidor Sr Martí Ochogavía Mayol és actualment el regidor delegat de serveis,  càrrec que ja ostentava a l’anterior legislatura, i com tal regidor té les responsabilitat en les matèries de jardins i zones verdes i electricitat. Com regidor delegat de serveis ha signat les factures de l’empresa Electrica Bahia S.L. i ha votat l’aprovació dels imports de les mateixes a les diferents Juntes de govern que han estat presentades.  Aquesta empresa té com administradora la germana del senyor regidor Martí Ochogavía Mayol. La citada empresa només va presentar un pressupost pel manteniment de l’enllumenat públic del Port de Pollença a la Comissió de Govern del 17 de desembre de 1992 ( fa disset anys) i un altre  pel manteniment  de “El Pinaret” a la comissió de govern de 15 de setembre de 1998 ( fa déu anys). Ambdós acords a més d’estar més que caducat. Segons el Batle i Joan no s'havien donat compte. Ja ens direu com controla aquest gent la feina de les empreses?

A pesar d’això la citada empresa ha continuat fent aquestes i altres feines d’electricitat, facturant a l’Ajuntament un total de 659.992,86 euros) en cinc anys que en Martí ha estat regidor de serveis  (des del 2003 al 2008). Entre les seves factures hem trobat al manco nou factures superiores a 12.000 euros que per si mateixes haguessin significat la realització d’un contracte menor. El gran argument del batle va  ser dir que no totes eren signades per en Martí, efectivament cinc tenen la firma d'en Martí , dues de Michel i dues a la nostra còpia no tenen cap firma On està el límit ètic del batle?

Inclús entre el 2003 i 2005 va ser a aquesta  elèctrica a la que va llogar el local d’escola viva del Port de Pollença

Igualment el Sr regidor  Martí Ochogavía Mayol com regidor delegat de serveis va proposar a la sessió ordinària de la Junta de govern local del 27 de gener de 2004 els pressuposts presentats per l’empresa Ponent C.B. pel manteniment de jardins de Pollença. En aquell moment el senyor Martí Ochogavía  va infringir l’article 43 de la Llei 30/2007, de 30 d’octubre, de Contractes del Sector Públic, que assenyala que  les comunitats de bens no tenen capacitat per a contractar amb l’administració. L’empresa citada ha continuat fent aquesta feina de manteniment i unes altres, facturant a l’Ajuntament un total de 184.528,21 euros des del 2004.Un dels comuners de l’empresa Ponent C.B. és el gendre del senyor Martí Ochogavía.

Tot plegat estam parlant de 844.521,07 euros en cinc anys (entre el 2003 i el 2008).

D’aquesta manera el senyor Martí Ochogavía ha incomplet  l’article  28 de la llei 30/1992, de 26 de novembre de Règim Jurídic de las Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

Article 28. Abstenció.

1.      Les autoritats i el personal al servei de les Administracions en qui es donin algunes de les circumstàncies assenyalades en el nombre següent d'aquest article s'abstindran d'intervenir en el procediment i ho comunicaran al seu superior immediat, qui resoldrà el procedent.

2.       Són motius d'abstenció els següents:
(...) B) Tenir parentiu de consanguinitat dintre del quart grau o d'afinitat dintre del segon, amb qualsevol dels interessats, amb els administradors d'entitats o societats interessades (...)
5. La no abstenció en els casos que procedeixi donarà lloc a responsabilitat.

Els incompliments del senyor regidor Martí Ochogavía Mayol no és solucionen només amb que el senyor regidor s’abstingui de participar en la deliberació, votació, decisió i execució de les factures de les empreses citada. Cosa que només ha fet quan nosaltres vam denunciar aquesta irregularitat a la Secretària i aquesta li va advertir de la mateixa. El darrer informe de la Secretària deixa ben clar que a més s’han d’analitzar les conseqüències  de tal incompliment tant respecte als actes acordats com a les  conseqüències de la seva conducta, cosa que no s’ha fet fins ara.

En resum i per concloure, tot aquest tema ens demostra unes actuacions on ha predominat el nepotisme sobre la correcta gestió dels doblers públics, i s’ha perdujicat tant als ciutadans com a empreses. 

Per desgràcia els regidors del PSOE i UM no van pensar igual que nosaltres, només calia el vot d'uns d'ells per reprovar a en Martí, reprovació a la que havia de seguir la seva destitució.

Toni Cifre,  Mª del Mar Sastre,  Juanjo Mir,  Catalina Campomar,  Margalida Llompart,  Miquel Ramón,  Francisca Ramón i  Joan Cerdà s'han fet corresponsables de la gestió pública d'en Martí Ochogavía, ja que consideren que la seva actuació no és ni tan sols reprovable es poden imaginar quina és la seva ética a l'hora de gestionar aquest Ajuntament.


L'etica brilla per la seva absŔncia 1

Alternativa | 24 Novembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Tenim un equip de govern a imatge i semejança d'en Martí Ochogavía, no importa l'incompliment de la llei, aquest no és reprovable ni te conseqüències, i l'etica brilla per la seva absència.

No cal ser cap expert en lleis per saber que a més d'ilegal, no és ètic fer el que ha fet en Martí Ochogavía amb les empreses dels seus familiars.  No cal llegir la llei de contractació pública que el PSOE ha penjat a la seva pàgina. El que hauria de penjar el PSOE de Pollença  són alguns escrits de Pablo Iglesias que estic segur no han llegit el seus regidors ni la seva executiva.

El regidors del PSOE de Pollença han oblidat l'ética que va ser per a Pablo Iglesias un element de cabdal importància per a poder transmetre els valors socialistes que del seu partit emanaven. Perquè per a Pablo Iglesias un polític havia de ser un exemple a seguir, un mirall on la ciutadania trobés els millors valors del propi ésser humà.

Pablo Iglesias era abans de res un humanista que parlava des de la dignitat del seu pensament i de la seva acció, un polític  que parlava des de la puresa del seu esperit i del seu cor. Cap d'aquests valors els poden trobar actualment als quatre regidors del PSOE.

Ahir la seva regidora d'educació no va plorar quan describiam de manera raonada amb fets objectius les malifetes d'en Martí, va plorar quan el mateix Martí va fer un discurs emocional i buit de lògica i d'ética. Aquesta és la imatge que resumeix el ple.


L'equip de govern es va negar a aprovar el vot nominal que vam demanar ja que les irregularitats a la contractació suposen un greu perjudici al municipi, i a tercers i a més a més del tema polític, econòmic  i administratiu estam parlant d'un possible cas penal.

Consideram lamentable i un insult als ciutadans que els regidors de l’equip de govern considerin que els incompliments de la llei de contractació pública del regidor Martí Ochogavia (incompliments que venen des del 2003) no siguin ni tan sols reprovables quan a altres ajuntaments ( com el de Paterna) a una situació igual però amb quantitats inferiors un regidor no només va ser reprovat sino que també va ser destituit. Les votacions del ple d'ahir els fa corresponsables de les irregularitats de nunciades. Unes actuacions on ha predominat el nepotisme sobre la correcta gestió dels doblers públics, i amb les que  s’ha perdujicat tant als ciutadans com a empreses. 

Tot plegat pot servir en part per que els ciutadans comencin a entendre per que a pesar de pagar una bona quantitat ens impostos els serveis que tenen són inferiors en moltes ocasions als d’altres municipis.

Encara resulta més sorprenent que l'equip de govern votés contra el segon punt; l'inici d'expedients per declarar de nul·litat de relació amb els empreses que incompleixen la Llei de contractes de les Administracions  publiques. O sigui UM i PSOE han votat contra l'aplicació de la llei!

L'únic punt que va sortir per unanimitat és la reunió periòdica, al manco cada dos mesos de la Comissió d'Hisenda per fer un seguiment de la contractació. Esperem que s'arribi a complir

El compliment de la Llei garanteix que les diferents feines i subministraments es contractin de manera transparent i amb les mateixes oportunitats per tots els empresaris i autònoms del poble.

 

 

 

Preguntes d'un pollencÝ lector

Alternativa | 23 Novembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Avu a les 11 a Can Llobera ple extraordinari convocat pels tres grups de l'oposició a iniciativa d'Alternativa . La finalitat d'aquest Ple és la de debatre les contractacions que ha estat efectuant i manté l'Ajuntament de Pollença.

Com l’obrer del poema de Bertolt Brecht que es fa preguntes ingènues, elementals en la seva obvietat i senzillesa, davant d’un llibre obert

PREGUNTES D'UN POLLENCÍ DAVANT AQUEST PLE

- Un ple per aclarir com es gestionen els doblers públics s'ha de fer a les 11 del matí?

- S'ha menjat el moix les llengues dels regidors del PSOE ?

- Per què el PSOE dona suport a actituts i decisions gens transparents?

- Quan doblers públics ha gastat el batle en intentar convencer als regidors i executiva del PP de que no es fes aquest ple?

- És igual un regidor de l'oposició que vend peix  o gelat a l'Ajuntament que un regidor de l'equip de govern que encarrega feines a dues empreses familiars per valor de 844.521,07 euros en cinc anys?

- Ha hagut prevaricació[1]? [1] Una autoritat que, sabent la seva injustícia, dicta una resolució arbitrària en un assumpte administratiu.

Una pregunta per a cada Història

Forges al recomenable blog; la mirada del mendigo.

 

 Qui construirà l'auditori?  A continuació el poema de Bertold Bretch.

 (Segueix)

Caminant per Mallorca (XLV). De Cala s'Almonia a Cala Marmols.

Alternativa | 22 Novembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Al migjorn de l’illa, al terme de Santanyí, trobam aquests paratges que sent molt diferents a la Serra de Tramuntana també son màgics.

De Cala s’Almonia a Cala Màrmols podem recórrer la costa entre maresseres, reconades,  covals, penya-segats, secrets de contrabandistes, barraques de maressers  i inclús trobam un important poblat talaiòtic.   

L’excursió no és molt llarga però te veus en la necessitat de fer moltes aturades i mirar a molts de llocs per gaudir de colors i formes, que  a la tornada li trobes altres matisos.

Es una de tantes zones de Mallorca que hi has d'anar alguna vegada a l'any.

 

                                                                                                 A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)

En benefici del poble i de la credibilitat de lĺAjuntament.

Alternativa | 21 Novembre, 2009 07:01 | facebook.com twitter.com

Aquesta és la nota de premsa conjunta dels tres grups de l'oposició respecte al ple extraordinari sobre contractació.

Ahir va tenir lloc la comissió informativa extraordinària preparatòria del Ple Extraordinari  que es farà el dilluns a les 11 del matí .

El fet que tota la oposició, integrada per partits de ideologia força diferent, haguem ajuntat esforços en la convocatòria d’aquest ple dona mostra de la importància que donam a  l’assumpte que s’ha de tractar, considerant que es tracta d’una actuació en benefici del poble i de la credibilitat de l’Ajuntament.

Per la importància de  l’assumpte hem expressat la nostra protesta a la Comissió Informativa per la realització del Ple al matí, dificultant l’assistència dels ciutadans al mateix, el que demostra l’ interès per part de UM i PSOE d’ amagar aquest tema a la ciutadania. També resulta molt significatiu que el batlle hagi  convocat una roda de premsa després del Ple, per presentar la nova taxa de residus (taxa que encara no s’ha presentat ni al Consell d’Administració d’EMSER ni  als portaveus dels partits de l'oposició). Hem demanat que almenys que es garanteixi la retransmissió en directe a través de la Ràdio Municipal, qüestió que el batlle  s’ha compromés a garantir avui a la Comissió informativa.

Tots els grups a l’oposició de l’Ajuntament de Pollença hem sol·licitat la celebració d’un Ple Extraordinari, Ple que es celebrarà dilluns dia 23 a les 11 del matí al casal de Can Llobera. La finalitat d’aquest Ple és la de debatre les contractacions que ha estat efectuant i manté l’Ajuntament de Pollença. L’ordre del dia serà el següent:

1-     Reprovació dels regidors que han justificat despeses facturades per empresaris o proveïdors que realitzen tasques per a l’administració local, que tinguin amb els anteriors algun grau de parentiu o altres (afiliació política, subordinació, etc.), que impedeixin aquesta responsabilitat.

2-     Declaració de nul·litat en relació amb les despeses que incompleixen la llei de Contractes de les Administracions Públiques.

3-     Constitució d’una comissió específica de seguiment de la Contractació, de la que formi part un representant de cada grup municipal.

Volem deixar clar que la reprovació no va destinada a cap empresa, sinó als regidors que han justificat despeses incomplint la llei, i que dins aquest incompliment hi ha diferents graus. De moment amb la informació que tenim podem afirmar ja que ha hagut un clar, reiterat i greu incompliment de la Llei De Contractacions Públiques  per part del segon Tinent de Batlle i Regidor De Serveis I Camins Veïnals, senyor Martí Ochogavía.

També és destacable que al mes de juliol Secretaria ja va advertir mitjançant informe de l’incompliment de la Llei, i des de llavors l’única mesura que s’ha pres respecte del regidor Ochogavia ha estat obligar-lo a abstenir-se en l’aprovació de factures a les Juntes de Govern, sense que s’hagi pres cap mesura per corregir les contractacions il·legals realitzades fins llavors.

En el moment actual de crisi econòmica, resulta més important que mai que l’Ajuntament contracti amb els empresaris i proveïdors privats seguint les determinacions de la Llei de Contractes. El compliment de la Llei garanteix que les diferents feines i subministraments es contractin de manera transparent i amb les mateixes oportunitats per tots els empresaris i autònoms del poble. Amb la informació de que ja disposem  podem afirmar que aquests criteris actualment no es compleixen (i restam a l’espera de nombrosa informació que hem sol·licitat i que encara no ens han lliurat).

Així mateix els regidors de l’equip de govern haurien de tenir especial respecte amb la legalitat quan tenen vincles familiars o personals amb les empreses a les que contracten. Dels informes de la pròpia Secretaria municipal  se n’extreu que algun o alguns regidors haurien incomplit la llei en aquest sentit, com ja hem indicat.

També reclamam que les feines o subministres que es contractin siguin avalats pels tècnics municipals, donant  fe de que efectivament les feines encarregades o subministres s’han realitzat correctament , i no deixant-ho únicament a criteri dels polítics.

Finalment demanam que, tal i com diu la Llei, les feines encarregades sense disposar de crèdit en el pressupost municipal ho siguin per raons d’urgència o de necessitat, ja que en cas contrari les primeres perjudicades son les pròpies empreses, per les demores en els pagaments que això suposa.

A Pollença el 20 de Novembre de 2009.Grup Municipal Partit Popular – Unió Mollera PollencinaGrup Municipal del Partit Socialista de Mallorca – Entesa Nacionalista Grup Municipal d’Alternativa – Esquerra Unida – Els Verds.

 Imatge dels regidors i membres de l'executiva del PSOE.

Nervis

Alternativa | 20 Novembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Tornam al tema de les contractacions i el ple de dilluns, però encara no hem acabat amb el tema de les llicències (la setmana que ve continuarem).

Avui a les 11 és  la Comissió informativa per realitzar el ple extraordinari que hem convocat els tres grups de l’oposició. Com ens esperàvem el ple ha estat convocat de matí, el dilluns a les 11. Ja ens hem queixat en altres ocasions d’aquesta costum de fer els plens extraordinaris de matí, llevant a molt de ciutadans la possibilitat d’acudir als mateixos.

En un cas tan greu com el que ens ocupa on parlam de contractacions irregulars i reprovació de regidors implicats, la primera demostració de transparència i de que volen aclarir les coses per part de UM i PSOE, hagués estat fer aquest ple a partir de les 20:00 com es fan els plens ordinaris.

També resulta molt significatiu que el batle hagi  convocat una roda de premsa una hora després del ple, a les 12:00 per presentar la nova taxa de residus ( que encara no ens ha presentat als portaveus dels partits de l'oposició).

Per altra part aquest dies els regidors i membres de l’executiva del grup PP-UMP han estat víctimes d’una campanya d’assetjament  i pressions per part del Batle, impròpies del que és el seu càrrec. Igualment ha estat totalment improcedent que el batle hagi donat l’informe de secretaria abans a dirigents del PP-UMP que als propis portaveus dels grups municipals (inclòs Tomeu del PP-UMP), en un intent desesperat d’aturar el ple.

A tot això hem d’afegir l’habitual tàctica política d’en Joan, embullar-ho tot, comparant la compra de gelats amb facturacions que superen el mig milió d’euros, i presentant un futur apocalíptic...

El que estan demanant simplement és el compliment de la llei de Contractes de les Administracions públiques, i això no hauria de posar nerviós a ningú i menys al batle, a no ser que d’alguna manera directa o indirectament s’estigui beneficiant de l’actual manca de control i incompliment de la llei.

Igualment demanam la reprovació  dels regidors que han justificat despeses incomplint la llei. Com ja hem dit  aquest és el cas del segon tinent de batle i regidor de serveis i camins veïnals, senyor Martí Ochogavía. Ja hem denunciat altres vegades l’Unpinització d’UM a Pollença i les actuacions del batle abans de la comissió no fan sinó demostrar fins quin punt el destí d’en Martí i el seu van lligats.

Els votants d’UM de Pollença haurien de reflexionar com una persona que va ser cap de llista a les eleccions municipals de  1995 del partit ASI (Agrupación Social Independiente)un partit conegut pels seus  casos de corrupció i  les seves amenaces contra els mallorquins, la llengua catalana i les dones [1], en vuit anys va passar a coaligar-se amb UM un partit teòricament liberal i nacionalista. No només això si no que Martí ha acabat sent candidat al Consell per UM (2007) i fa uns mesos va ser nomenat membre de l'executiva local d'UM.

 Els que també han de fer una bona reflexió són els votants i simpatizants del PSOE que està arribant a un nivell d'aquiescència total amb UM per cobrir tot el que faci falta i més. Ja hem comentat que hem sentit més d’una vegada als  regidors i membres de la directiva del PSOE de Pollença queixar-se amargament de les jugades que els feia en Martí. Ara tenen l’oportunitat de fer les coses bé; al ple no a una barra del bar, amb la llei en la mà , no amb remors de carrer. Si dilluns no actuen coherentment que no plorin més, i si un dia la fiscalia decideix intervenir en Pollença que resti constància del que van fer i deixar de fer.

A tots els ciutadans en general els deim que ara és el moment de començar a redreçar la gestió pública d’aquest municipi, de terminar amb els "xius xius" i les parts i quarts, tots som responsables en major o menor mesur del que es fa o es deixa fer a aquest poble. Tots podem ajudar en la mesura de les nostres possibilitats a fer una Pollença millor.

Tres partits en un[1] Un partit fundat i lliderat per Joaquín Rabasco  conegut pel seu nacionalisme espanyolista extrem, expedientat al 2006  per posar en el web del partit un videojoc on s'ensenyen fins a vint maneres d'assassinar una dona, i condemnat el 2008 a 12 anys de presó per frau en cabals públics.

 

Murs que s'esbuquen. Pretoria&Pollenša 2.

Alternativa | 19 Novembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Continuam explicant com funciona l'urbanisme al nostre municipi a partir de less llicències promogudes per l’empresari Josep  Singla Barceló (president de Proinosa) imputat i detingut en el marc de l'operació  Pretòria d’anticorrupció urbanística acusat d’associació il·lícita i tràfic d’influències.

En resposta al recurs del promotor a la denegació de final d'obra que va fer l'aparelladora, l’arquitecte municipal  va estimar el recurs de reposició i va fer un informe, favorable al final d’obra. Al informe l'arquitecte reconeix que el projecte de reforma i ampliació de l’habitatge existent no requeria l’enderroc d’elements estructurals però accepta l’explicació de l’enderroc accidental dels elements estructurals

Per part d'Alternativa pensam que l’informe de l’aparelladora era correcte i que tot pareix indicar que l’obra que s’ha fet ha estat una obra nova i no una “reforma”.L'argument de qu els murs es van caure accidentalment és patètic. El que està molt clar és que  l’actuació del zelador no va ser la correcta ja que les  fotografiess'haurien d'haver acompanyat d'un acta.

Aquestes són les fotografies abans i a l'actualitat, vosaltres mateixos.

 

 

La primera pregunta que ens fem a Alternativa és per què el zelador no va obrir cap expedient d’infracció urbanística? Tenim constància de que no és la primera vegada que actua d’aquesta manera. A un tema tan greu i tan complicat com el de la disciplina urbanística a Pollença és imprescindible que el procés es faci de la manera més justa i igualitària i el paper del zelador és clau a aquest tema.


Abans de portar el tema a la premsa ja haviem fet tota una sèrie de preguntes a diferents plens.

En resposta a les preguntes d’Alternativa al ple de març sobre  si s'havia obert o es pensava obrir cap expedient d'infracció urbanística a aquestes  obres, ja que les obres fetes no es corresponien amb les llicències donades.

La resposta del batle i regidor d’urbanisme va ser que després del final d'obra no hi havia cap denúncia de que s'hagi fet res més. Es va fer una visita però no s’havia rebut l'informe al respecte. A dia d'avui seguim sense saber res del suposat informe.

A  un plen posterior vam demanar una revisió de la llicència.El batle va dir que  no s’havia fet cap revisió d’ofici atès que les revisions es duen a terme quan existeixen extrems molt substanciats, si no se’n podrien fer sempre.

Després de l’imputació del promotor, Josep Singla,  per delictes d’associació il·lícita i tràfic d’influències relacionats amb l’urbanisme, a Alternativa pensam que és més que urgent i necessari fer una revisió de la llicència i de la seva execució per part d’un tècnic que no sigui l’arquitecte municipal. Igualment s'ha d'obrir un expedient d’investigació sobre la feina del zelador d’obres, indagant per què va fer fotografies sense fer cap informe, quines denúncies ha fet o deixat de fer, les raons de les mateixes...

AquiescŔncia. Pretoria &Pollenša 1.

Alternativa | 18 Novembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Abans de seguir amb l'important tema de les contractacions dedicarem una sèrie d'articles per donar-vos totes les dades respecte a la nostra denúncia apareguda ja ahir al DdM. "Alternativa denuncia irregularidades en la casa de un imputado en el caso Pretoria

A principi d’enguany i per la denúncia d’uns veïns vam fer feina a unes llicències a unes  parcel·les colindants. Aquestes es troben dins l’Àrea de Protecció de l’Albufereta, qualificada com ANEI, si bé les edificacions es troben a Sòl Rústic Comú. El promotor és l’empresari Josep  Singla Barceló (president de Proinosa) imputat i detingut en el marc de l'operació  Pretòria d’anticorrupció urbanística dirigida pel jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón, que li va posar una fiança de 500.000 euros que va abonar per eludir la presó  Josep Singla ha estat acusat d’associació il·lícita i tràfic d’influències.

Josep Singla

 
La primera llicència és un projecte bàsic d’ampliació i reforma d’un habitatge unifamiliar aïllat que es trovaba en ruïnes. 
 
 
 

A l’expedient hi ha unes fotografies presses per l’inspector d’obres, sense cap informe del mateix. A les mateixes només figura la data i la paraula revisar.

 

A partir d'aquestes fotografies una de les aparelladores municipals va realitzar un informe  desfavorable denegant la llicència de primera utilització de l’habitatge.

A aquest informe l’aparelladora deia que les obres no s’adaptaven a la llicència concedida; s’han modificat els interiors, les façanes i l’edificació es troba aixecada respecte el terreny natural, el que fa pensar a l’aparelladora que és de nova planta, però que no s’havia fet cap expedient d’infracció. L’informe diu textualment: “ no s’ha reformat l’edificació sinó que s’ha realitzat totalment de nou, però no consta expedient d’infracció”...

 

 L’aparelladora també indicava que a més dins la parcel·la hi havia unes edificacions en reforma (es referia a l'altra llicència de la que ja parlarem;  consolidació parcial de coberta de les vaqueries) sense final d’obra i una piscina rodona reformada sense llicència). Amb aquesta informació la batlia va denegar la llicència.

El promotor,Josep Singla,  va presentar un recurs de reposició dient que els murs de l’obra s’havien esbucat “tot sols" i que sobre tot no consta que s’hagués iniciat expedient d’infracció urbanística, de tal manera l’Ajuntament no va adoptar cap resolució permitent que les obres es continuaran executant. El recurs diu : “Una inactivitat que només es pot considerar com aquiescència i conformitat amb el desenvolupament de les obres”.

En poc temps és la segona vegada que trobam que un recurs es fonamenta en l'aquiescència de l'Ajuntament, l'altra vegada va ser al recurs de la propietat de Ternelles que va parlar de l'aquiescència de l'Ajuntament respecte al mateix. fa que pensar no. 

Continuarà...

Ple extraordinari. Regularitzar i reprovar

Alternativa | 17 Novembre, 2009 07:26 | facebook.com twitter.com

Com recordareu fa exactament un any, al mes de novembre de 2008, vam denunciar (brutor) que l'empresa Limpiezas Urbanas de Mallorca feia la neteja viaria del Port de Pollença des del 14 de març del 2008 sense contracte, situació que encara es manté a dia d'avui.  A més  a més vam fer una moció al ple de novembre on demanavam la dimissió del regidor de serveis responsable Martí Ochogavía (UNPI).(unpinitzant Pollença)

 Una vegada descoberta la manca de contracte de LUMSA i pensant que ens podíem trobar amb més irregularitats similars vam demanar els plecs de condicions i contractes de sis empreses que tenen una facturació important amb l'Ajuntament (auditant la contractació). Aquesta informació que vam demanar en novembre no ens va arribar fins juliol

El que vam trobar són nombroses irregularitats i un clar incompliment de la llei de contractes del sector públic ( desgavell a la contractació) Empreses sense cap tipus de contracte administratiu i que no havien presentat cap documentació de la que marca la llei; solvència tècnica, i/o professional, inexistència de prohibició de contractació,classificació al registre oficial de licitadors i empreses classificades de la CAIB). Article al DdM

Per començar a solucionar la situació vam presentar al ple de juliol una moció demanant la regularització d'acord amb la llei de la contractació d'empreses per part de l'Ajuntament, sense que això llevi la petició de responsabilitats sobre aquestes irregularitats, i afavorir la contractació concursal front la contractació directa. Notícia al Diario de Mallorca. La moció va ser rebutjada : 9 vots en contra (UM-UNPI, PSOE i PSM) i 7 vots a favor (Alternativa EU-EV i PP-UMP). (Regularitzant la contractació).

 Tot plegat i davant la manca d'actuació per part del Batle a un tema tan greu com aquest vam decidir intentar convocar un ple extraordinari per aclarir i arreglar el tema i reprovar  als regidors que han incomplit  la llei de Contrate. Per convocar aquest ple necessitavam una quarta part dels regidors, per la qual cosa ens vam posar en contacte amb el  grup PP-UMP que ens va donar el seu suport. El grup PP-UMP també havia sol·licitat al mes de gener la facturació de tota una sèrie d'empreses i  havia denunciat a diferents plens les irregularitats d'algunes de les factures presentades. La sortida del PSM de l'equip de govern també ens va decidir a demanar la seva col·laboració. D'aquesta manera els tres grups de l'oposició vam presentar el divendres 6 de novembre una petició de convocatòria de comissió informativa i ple extraòrdinari que podeu llegir a la continuació d'aquest article.

Les irregularitats a la contractació suposen un greu perjudici al municipi, i a més a més del tema polític, econòmic  i administratiu estam parlant d'un possible cas penal. 

Amb les dades que tenim en aquest moment el segon tinent de batle i regidor de serveis i camins veïnals, Martí Ochogavía ha incomplit reiteradament la llei de contractes públics.

 (Segueix)

Port de Pollenša Flying Circus

Alternativa | 16 Novembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Em comentava aquest estiu en Peter Jones, què és un turista que conec de quan era nin i que duu més de trenta anys venint  a Pollença al manco una vegada al any, malgrat sigui un cap de setmana, que si els grans còmics britànics els “Monty Phyton” haguessin conegut la història de Pollença i en concret, l’episodi d’en Joan Mas i en Dragut a ben segur haguessin vingut a Pollença a fer un paròdia del simulacre, el motiu era la solera que tenia Pollença els anys setanta al Regne Unit.

Ara aquesta solera sembla que ha desaparegut, ja no tenim aquells anglesos que venien amollant “pounds” per aquí i per allà, ara els anglesos que ens visiten són com nosaltres, gent que triar un lloc barat per passar uns dies al sol i a les nostres platges, i aquest anglesos són gent que mira la televisió, va al futbol i fa el mateix que nosaltres quan  tenim un poc de temps lliure.

Avui, sortia a la premsa que el Govern de les Illes Balears pensa gastar-se 18 milions d’euros en promoció de les Illes Balears, ja varem comentar a un altre article, que el problema que tenim és que som molts cars devora altres destinacions turístiques sense oferir un plus.

I quin podria ser aquest plus ? Evidentment no l’espectacle “Flying Circus” dels Monty Phyton, perquè queda ja molt lluny al temps i més sembla que els còmics britànics ara es dediquen a altres tipus d’espectacles, però si es podria oferir el passeig marítim del Port com “plató” de televisió per qualque productora o cadena anglesa, seria una despesa no molt grossa (electricitat i altres) i una promoció inigualable a cap fulletó d’aquest que es reparteixen per les fires. Us imagineu la versió anglesa del “Diario de Patricia” o altre programa musical, quedaria bé no ??? From Puerto de Pollença Mallorca for Great Britain people.

Crec que val la pena intentar-ho, aquest dossiers ja haurien d’estar a les taules del caps de programació de les productores i televisions britàniques. Au.

Miquel Sánchez.

Dos dels millors moments d'una pel·lícul·la genial: la Vida de Bryan

Caminant per Mallorca (XLIV). Font de l'Astˇ.

Alternativa | 15 Novembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

 

A la Cala Sant Vicent, a baix del Cavall Bernat molt prop de la mar es troba una petita cova amb una font interior que probablement feren servir, pescadors d’altre temps, per proveir-se d’aigua.

Per terra no té molt bon accés, sobre tot al darrer tram, això fa que no sigui molt coneguda tot i que no està molt lluny.

Si qualcú sap alguna cosa més sobre aquesta font estaria bé que ho comentés.

 

                                                               A.R.F.V.

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)

Tots tenim dret a gaudir del torrent de Coanegra.

Alternativa | 14 Novembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Ja hi tornam a ser. De nou tornam a tenir una mobilització contra un tancament, en aquest cas al torrent de Coanegra del municipi de Santa Maria. Com veim, no només a Pollença posen barreres i reixa. Així que tots tenim una cita diumenge al matí a Santa Maria.

A continuació passam la informació, extreta de l'imprescindible bloc de l'Ateneu Llibertari Estel Negre i vos emplaçam a fer una volta per a pàgina web dels Amics de Coanegra.

Tots tenim dret a gaudir del torrent de Coanegra

Aquest diumenge, excursió reivindicativa des de l'estació de Santa Maria del Camí fins la vall de Coanegra, on dinarem de pa i taleca i es faran uns quants parlaments. Concentració davant l'estació a les 10 hores, tornada prevista devers les 15 hores.

Excursió reivindicativa a la vall de Coanegra (15-11-09)

La possessió de Son Oliver fa anys que va tancar la seva finca amb una reixa i unes barreres basculants il·legals que impedeixen en tot moment apropar-se al torrent i intercepten els cursos de l'aigua, provocant inundacions i l'arrossegament de bona part del camí.

El Reglament del Domini Públic Hidràulic del govern espanyol (RD. 606/2003) i les modificacions de 2008 estableix una zona de servitud de cinc metres a cada banda dels torrents, com a zona de domini públic, on no pot haver-hi obstacles de cap mena.

La Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears va dictar una resolució (BOIB de 16-03-2004) que obligava els propietaris a retirar la reixa en una llargària de 800 metres a més de les dues barreres basculants que intercepten el curs de les aigües, a més de multar la propietat.

A dia d'avui encara no s'ha complit la sentència i les barreres i reixes segueixen a Coanegra.

Us hi esperem!

Associació Amics de la Vall de Coanegra

╔s possible la unitat de l'esquerra? Ús convenient?

Alternativa | 13 Novembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Fa unes setmanes, divendres dia 30 d'octubre, es va celebrar un sopar en record i reconeixement de la candidatura d'Unió Progressista de Pollença (UPP).

Aquesta coalició d'esquerres formada pel PSM i Esquerra Unida  es va presentar a les  eleccions del 1987  i va treure dos regidors: Jeroni Llobera i Jaume Cerdà. Després de la dimissió d'en Jeroni Llobera va entrar a l'Ajuntament en Toni Marquet.

A partir d'aquell sopar va sortir un debat interessant que creiem interessant continuar:

-És convenient i necessari unir a tota l'esquerra un altre cop?

-És possible la unitat de l'esquerra?

-Millor fer-ho com ho varen fer a la UPP sumant els partits en una coalició electoral, o millor fer-ho tots dins un mateix partit, assembleari i unitari?

Encetam aquest fil de debat per a que la gent ens digui que en pensa de tot plegat. Així que ja sabeu, tots a dir-hi la vostra.

Algunes fotografies fetes per Biel Perelló al sopar en homenatge a la UPP:

 

 

Sense voler dir-los vells... com passen els anys!

 

Els ben menjats no coneixen els dejuns

Alternativa | 12 Novembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Ja tornam a tenir un nou article del nostre company artanenc Mariano Moragues Ribas de Pina. Ja sabeu que aquest bloc és obert a tothom que tengui res a dir. Només hi ha dues normes: No insultar ni faltar al respecte i no escriure més d'una pàgina i mitja al word. Per tota la resta, podeu escriure el que volgueu. Així que ja sabeu, enviau-nos els vostres escrits o fotografies que les publicarem encantats.

Els ben menjats no coneixen els dejuns

Els números, si no són els de les nostres butxaques, ja ens diuen poca cosa. Ens hem acostumat a fer comptabilitat de tot, també de les tragèdies: dones mortes per violència de gènere, morts d’accidents de cotxe, morts d’atemptats dels països àrabs, quantitat de gent a l’atur... Però són pocs els números tràgics que ens commouen més enllà del primer impacte. Malgrat aquest fet, pegaré un crit d’alarma, amb el número de afamegats al món: MIL MILIONS!!!  Pens que és el número més tràgic, injust i escandalós del món actual. Una de cada sis persones passen fam!!! Quina animalada!!!

El més trist i brutal és que hi ha la capacitat de produir prou aliments perquè ningú hagi de passar fam. Els contrastos són esglaiadors i ofensius: devora els afamegats nosaltres anam darrera la publicitada gastronomia sofisticada i cara, els vins de mil varietats, ens tornam esquiterells i els nins s’inflen de llepolies; devora els que moren desnodrits per força, tenim el creixement del número de bulímics i anorèxics que no volen engreixar per tal de mantenir la figureta de model, i per altra banda, l’obesitat creix per menjar massa. Devora els que passen rusca de valent, a Europa ens permetem el luxe de tirar al fems quasi el 40%  del menjar. Això, que pareix exagerat, està compost del que tiren els supermercats de productes que han tornat estantissos, el que tiren els restaurants de les sobres de cuina i clients, el que nosaltres a casa deixam dins el plat perquè ja estam tips, tot allò que deixa de aprofitar-se (p.e., aquí a Mallorca, ametlles, figues, taronges, olives, etc.)...

Els nostres avis  ens ensenyaven a besar el tros de pa que havia caigut en terra i a menjar-lo llavors fora manies. El pa dur servia per fer pancuit, raoles de pa ratllat, panfonteta... Avui caramulls de pa se’n van al fems i sols uns pocs pagesos el donen als animals. Davant aquesta tudadissa, els MIL MILIONS que han de badar la boca al vent, tenen tot el dret a la ràbia. (Per cert, la fam mata molta més gent que el terrorisme).

I ja que anam de números d’escàndol, n’afegiré un que escarrufa: 8.700.000.000.000.000 (vuit mil set-cents bilions de dòlars) ha destinat el món per salvar els bancs de la seva  mala gestió. Mentre la FAO diu que per donar menjar als que són just pell i ossos, bastarien 30.000 milions, una quantitat ínfima comparada a la fortuna destinada a salvar els bancs, que ara ja saben que a pesar de la crisi tenen superàvits de mils de milions i paguen als seus alts directius que els enfonsaren remuneracions i liquidacions fabuloses. (P.e.: Stan O’Neal del banc Merryl Lynch, un dels que s’enfonsaren, se’n dugué 161 milions de dòlars d’indemnització).

L’any 2000 un dels objectius del mil·lenni, era que el 2015 hagués finit l’extrema pobresa al món. Idò bé, el més trist és que avui estam pitjor que al 2000. Anam com el crancs.

Davant aquest desastre mundial i aquest fracàs del sistema dels “civilitzats”, encara es parla de refundar el capitalisme, insistint caparrudament amb una tesi d’Adam Smith: “De l’egoisme propi, sortirà el benestar dels altres”. Això sols ho diu qui pot posar peus davall bona taula,i està ben clar que “mals d’altres rialles són”. Sembla clar que per aquest camí els MIL MILIONS d’afamagats no trauran faves d’olla. “Berenats i dejuns no canten junts”.

Mariano Moragues Ribas de Pina

Dues imatges del genial Kalvellido: http://www.kalvellido.net/
 

 

Precs de setembre

Alternativa | 11 Novembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

 Precs que des d'Alternativa per Pollença vam fer al ple de setembre.

1- Hi ha molt d’actes que es solen trepitjar uns amb els altres, sense cap necessitat. Es podria fer per part de Participació Ciutadana un calendari, demanat a totes aquelles entitats, associacions i particulars que facin una previsió dels actes que fan comptes celebrar durant l’any, reunir-se quantes vegades siguin necessaris i arribar a un consens?

Va contestar el que era en aquell moment regidor de Cultura, Tomeu Cifre.

Seria ideal que les entiats i les associacions es posasin d'acors. S'ha fet un calendari desde Cultura a disposició de les entidats per que el puguin consultar.

A aquest tema cal fer més feina i cercar una coordinació efectiva entre Ajuntament i associacions.

2- Ens preocupa que a diversos foros d’internet anglesos com (puertopollensa.com travel guide) hi hagi un munt de queixes sobre la quantitat d’excrements de cans als carrers del municipi i els demanam una continuïtat en les campanyes que es fan per solucionar aquest problema.

Respecte a aquest tema el darrer que va dir l'anterior regidor de medi ambient va ser molt greu, ja que es va queixar de la manca de col·laboració de la policia municipal.

3- Durant aquest estiu el petit bar que hi ha al costat del temple del calvari ha romàs tancat per l’acomiadament del donat del calvari, que s’encarrega del mateix. Ja que  estam parlant d’un dels monuments més visitats del municipi i que al perdre el donat el seu  sustento es posa en perill l’obertura i cuidat del temple, demanam a l’Ajuntament que intercedí davant de l’església per solucionar aquest problema.

A pesar de que ja haviam parlat del tema a un ple el batle encara desconeixia que el temple va ser cedit per la família de Can Pontico a l'esglèsia. A aquest tema no han fet res mentre que la família del donat es troba a una difícil situació per un tema especulatiu.

4.-  Ens han arribat queixes de la brutor (botelles de plàstic, llaunes, llosques, bosses...)al Mirador Es Colomer del cap Formentor. S’haurien de cercar solucions per un lloc emblemàtic del municipi; es podrien posar algunes papereres ençà i enllà a la vorera de tot el recorregut. Fet això, un bon cartell que demani no tirar brutor si és precís, amenaçar amb una multa als que embrutin. Tampoc estaria de demés un excusat mòbil. També voliam saber si  el propietari del vehicle blanc Renault , aparcat al començament del recorregut, té llicència per vendre tota casta de begudes i llepolies.

5- Hem vist que a les plateges del Port s’ha instal·lat vestuaris i que es cobra pel seu ús (0,50 €) però no ens consta que aquesta taxa es trobi a l’ordenança fiscal.  Demanam que es solucioni aquesta irregularitat

6.- Demanam una revisió de llicències que s’ha donant condicionades al compromís de no ocupar l’habitatge fins a completar la dotació de serveis com s’ha fet al cas al cas de la construcció propietat d’Alfonso Cortina.

Un truc "legal" utilitzat al nostre municipi i que ha permés la destrucció de la Font, el Vilar, Formentor... 

 Foto del fotobloc de Biel Perelló que mostra l' impacte de "Villa Cortina".

 


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb