URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Illes Balears, potència mundial.

Alternativa | 03 Novembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Què passaria a Alemanya si els tunisians, egipcis, croates o turcs fessin els cotxes amb la mateixa qualitat que els alemanys però amb un preu més barat ? Demanarien poder baixar els preus dels salaris dels seus treballadors? Deixarien sense dies lliures sense cobrar als seus treballadors? O Simplement intentarien fer un producte més nou i  modern i encara de més qualitat? Crec que tots sabem quina és la resposta.

 No cal dir que dubt molt que els habitants del països esmentats al primer paràgraf poguessin arribar als “estàndards” de qualitat dels germànics, però el que si és cert és que han arribat als nostres “estàndards” en el que a turisme es refereix i amb uns costs molt més baixos que a les nostres illes.

Amb aquesta darrera afirmació, cal fer un estudi seriós si el turisme a les nostres illes pot evolucionar o ha tocat sostre, no és cap drama, simplement és estudiar quines són les alternatives i fins i tot començar a investigar amb activitats alternatives si es que veiem que això no té solució. 

No s’ha de demonitzar al sector hoteler, els empresaris van al seu profit i això és lògic des de un punt de vista econòmic, però  aquesta competència dels països emergents (què ja són una realitat) no ha de ser excusa per empitjora les condicions de feina dels treballadors, que has de exigir als seus governants i polítics en general un plan “b” si les illes no són competitives.

Un altre aspecte que a mi personalment em toca el meu orgullet, és que en aquest article estiguem parlant de la competència d’autèntiques potències mundials amb l’aspecte econòmic, com són Tunísia, Egipte, Croàcia i Turquia, amb això queda dit qui és el nostre grau de desenvolupament.

I per finalitzar a la premsa britànica surt que els britànics aniran a Egipte aquesta tardor perquè amb l’actual canvi euro/”pound” els surt molt car venir a les illes, amb aquestes afirmacions, Cal gastar més doblers en promoció turística si els potencials clients no poden accedir al producte? S’imaginen vostès un venedor de una prestigiosa marca d’automòbils alemanys anant porta a porta pel barris més humils de Ciutat i quants cotxes vendria, ben pocs segur.

 Miquel Sánchez

 


1960
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb