URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Sindicats, sempre al costat dels treballadors (malgrat no ho sembli)

Alternativa | 09 Novembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Tots el mitjans de comunicació de la dreta d’aquest país estan inflant que els sindicats estan passius davant aquesta crisi econòmica (i d’avarícia, això no ho diuen), els sindicat malgrat no ho sembli, sempre estan al costat dels treballadors, el que passa és que no sempre els treballadors estan amb el sindicats, sempre escoltarem algun treballador descontent però aquest són els que menys.

Quan un servidor era delegat de personal a un hotel, mai vaig tenir el suport dels “caps intermedis”, ells tenien el seu bon salari negociat  amb l’empresa i venien als seus companys de menor “nivell salarial”, quan servidor va intentar normalitzar les relacions entre empresa i treballadors vaig tenir just el suport del treballadors eventuals, però es varen beneficiar tots de la feina dels “comitès d’empresa” cinc persones que pertanyien a dos sindicats diferents però amb uns objectius comuns que va facilitar tota la tasca.

Fa un dies la premsa publicava que treballadors d’hostaleria denunciaven davant CCOO que no cobraven ni els dies lliures treballats ni les “hores extres” treballades, m’enrecord que una de les peticions del comitè d’empresa del que jo formava part era que no es fessin hores extres sense un motiu justificat ni es fes feina el dies lliures, amb aquesta acció es volia forçar a l’empresa a contractar a companys que estiguessin amb situació d’atur, però la majoria dels treballadors no va escoltar aquesta petició i varen renunciar al seu temps de decans a canvi d’una quantitat de doblers (normalment B) que teòricament beneficiava a ambdues parts, ara aquesta compensació ha desaparegut i venen a demanar suport al sindicat que molt poc pot fer si no hi ha un document signat de les dues parts.

No vull deixar de dir amb veu ben alta que mai el “comitè d’empresa” va negar el suport a cap treballador després d’una malifeta malgrat aquest o aquesta no hagué col·laborat ni gens ni mica am el “comitè”, treballadors i treballadores que no varen venir ni tan sols a donar el seu vot el dia de les eleccions sindicals per tenir a la direcció feliç i contenta, direcció que els va pegar una cosa al cul quan no els va necessitar i varen ser “els dimonis del comitè d’empresa” els qui varen donar la cara per ells, sense demanar res a canvi.

Treballadors, els sindicats estan amb vosaltres però si vosaltres no esteu amb ells, mol poc poden fer per vosaltres. 

Miquel Sánchez

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb