URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Tots tenim dret a gaudir del torrent de Coanegra.

Alternativa | 14 Novembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Ja hi tornam a ser. De nou tornam a tenir una mobilització contra un tancament, en aquest cas al torrent de Coanegra del municipi de Santa Maria. Com veim, no només a Pollença posen barreres i reixa. Així que tots tenim una cita diumenge al matí a Santa Maria.

A continuació passam la informació, extreta de l'imprescindible bloc de l'Ateneu Llibertari Estel Negre i vos emplaçam a fer una volta per a pàgina web dels Amics de Coanegra.

Tots tenim dret a gaudir del torrent de Coanegra

Aquest diumenge, excursió reivindicativa des de l'estació de Santa Maria del Camí fins la vall de Coanegra, on dinarem de pa i taleca i es faran uns quants parlaments. Concentració davant l'estació a les 10 hores, tornada prevista devers les 15 hores.

Excursió reivindicativa a la vall de Coanegra (15-11-09)

La possessió de Son Oliver fa anys que va tancar la seva finca amb una reixa i unes barreres basculants il·legals que impedeixen en tot moment apropar-se al torrent i intercepten els cursos de l'aigua, provocant inundacions i l'arrossegament de bona part del camí.

El Reglament del Domini Públic Hidràulic del govern espanyol (RD. 606/2003) i les modificacions de 2008 estableix una zona de servitud de cinc metres a cada banda dels torrents, com a zona de domini públic, on no pot haver-hi obstacles de cap mena.

La Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears va dictar una resolució (BOIB de 16-03-2004) que obligava els propietaris a retirar la reixa en una llargària de 800 metres a més de les dues barreres basculants que intercepten el curs de les aigües, a més de multar la propietat.

A dia d'avui encara no s'ha complit la sentència i les barreres i reixes segueixen a Coanegra.

Us hi esperem!

Associació Amics de la Vall de Coanegra

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb