URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ple extraordinari. Regularitzar i reprovar

Alternativa | 17 Novembre, 2009 07:26 | facebook.com twitter.com

Com recordareu fa exactament un any, al mes de novembre de 2008, vam denunciar (brutor) que l'empresa Limpiezas Urbanas de Mallorca feia la neteja viaria del Port de Pollença des del 14 de març del 2008 sense contracte, situació que encara es manté a dia d'avui.  A més  a més vam fer una moció al ple de novembre on demanavam la dimissió del regidor de serveis responsable Martí Ochogavía (UNPI).(unpinitzant Pollença)

 Una vegada descoberta la manca de contracte de LUMSA i pensant que ens podíem trobar amb més irregularitats similars vam demanar els plecs de condicions i contractes de sis empreses que tenen una facturació important amb l'Ajuntament (auditant la contractació). Aquesta informació que vam demanar en novembre no ens va arribar fins juliol

El que vam trobar són nombroses irregularitats i un clar incompliment de la llei de contractes del sector públic ( desgavell a la contractació) Empreses sense cap tipus de contracte administratiu i que no havien presentat cap documentació de la que marca la llei; solvència tècnica, i/o professional, inexistència de prohibició de contractació,classificació al registre oficial de licitadors i empreses classificades de la CAIB). Article al DdM

Per començar a solucionar la situació vam presentar al ple de juliol una moció demanant la regularització d'acord amb la llei de la contractació d'empreses per part de l'Ajuntament, sense que això llevi la petició de responsabilitats sobre aquestes irregularitats, i afavorir la contractació concursal front la contractació directa. Notícia al Diario de Mallorca. La moció va ser rebutjada : 9 vots en contra (UM-UNPI, PSOE i PSM) i 7 vots a favor (Alternativa EU-EV i PP-UMP). (Regularitzant la contractació).

 Tot plegat i davant la manca d'actuació per part del Batle a un tema tan greu com aquest vam decidir intentar convocar un ple extraordinari per aclarir i arreglar el tema i reprovar  als regidors que han incomplit  la llei de Contrate. Per convocar aquest ple necessitavam una quarta part dels regidors, per la qual cosa ens vam posar en contacte amb el  grup PP-UMP que ens va donar el seu suport. El grup PP-UMP també havia sol·licitat al mes de gener la facturació de tota una sèrie d'empreses i  havia denunciat a diferents plens les irregularitats d'algunes de les factures presentades. La sortida del PSM de l'equip de govern també ens va decidir a demanar la seva col·laboració. D'aquesta manera els tres grups de l'oposició vam presentar el divendres 6 de novembre una petició de convocatòria de comissió informativa i ple extraòrdinari que podeu llegir a la continuació d'aquest article.

Les irregularitats a la contractació suposen un greu perjudici al municipi, i a més a més del tema polític, econòmic  i administratiu estam parlant d'un possible cas penal. 

Amb les dades que tenim en aquest moment el segon tinent de batle i regidor de serveis i camins veïnals, Martí Ochogavía ha incomplit reiteradament la llei de contractes públics.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb