URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Aquiescència. Pretoria &Pollença 1.

Alternativa | 18 Novembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Abans de seguir amb l'important tema de les contractacions dedicarem una sèrie d'articles per donar-vos totes les dades respecte a la nostra denúncia apareguda ja ahir al DdM. "Alternativa denuncia irregularidades en la casa de un imputado en el caso Pretoria

A principi d’enguany i per la denúncia d’uns veïns vam fer feina a unes llicències a unes  parcel·les colindants. Aquestes es troben dins l’Àrea de Protecció de l’Albufereta, qualificada com ANEI, si bé les edificacions es troben a Sòl Rústic Comú. El promotor és l’empresari Josep  Singla Barceló (president de Proinosa) imputat i detingut en el marc de l'operació  Pretòria d’anticorrupció urbanística dirigida pel jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón, que li va posar una fiança de 500.000 euros que va abonar per eludir la presó  Josep Singla ha estat acusat d’associació il·lícita i tràfic d’influències.

Josep Singla

 
La primera llicència és un projecte bàsic d’ampliació i reforma d’un habitatge unifamiliar aïllat que es trovaba en ruïnes. 
 
 
 

A l’expedient hi ha unes fotografies presses per l’inspector d’obres, sense cap informe del mateix. A les mateixes només figura la data i la paraula revisar.

 

A partir d'aquestes fotografies una de les aparelladores municipals va realitzar un informe  desfavorable denegant la llicència de primera utilització de l’habitatge.

A aquest informe l’aparelladora deia que les obres no s’adaptaven a la llicència concedida; s’han modificat els interiors, les façanes i l’edificació es troba aixecada respecte el terreny natural, el que fa pensar a l’aparelladora que és de nova planta, però que no s’havia fet cap expedient d’infracció. L’informe diu textualment: “ no s’ha reformat l’edificació sinó que s’ha realitzat totalment de nou, però no consta expedient d’infracció”...

 

 L’aparelladora també indicava que a més dins la parcel·la hi havia unes edificacions en reforma (es referia a l'altra llicència de la que ja parlarem;  consolidació parcial de coberta de les vaqueries) sense final d’obra i una piscina rodona reformada sense llicència). Amb aquesta informació la batlia va denegar la llicència.

El promotor,Josep Singla,  va presentar un recurs de reposició dient que els murs de l’obra s’havien esbucat “tot sols" i que sobre tot no consta que s’hagués iniciat expedient d’infracció urbanística, de tal manera l’Ajuntament no va adoptar cap resolució permitent que les obres es continuaran executant. El recurs diu : “Una inactivitat que només es pot considerar com aquiescència i conformitat amb el desenvolupament de les obres”.

En poc temps és la segona vegada que trobam que un recurs es fonamenta en l'aquiescència de l'Ajuntament, l'altra vegada va ser al recurs de la propietat de Ternelles que va parlar de l'aquiescència de l'Ajuntament respecte al mateix. fa que pensar no. 

Continuarà...

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb