URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Murs que s'esbuquen. Pretoria&Pollença 2.

Alternativa | 19 Novembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Continuam explicant com funciona l'urbanisme al nostre municipi a partir de less llicències promogudes per l’empresari Josep  Singla Barceló (president de Proinosa) imputat i detingut en el marc de l'operació  Pretòria d’anticorrupció urbanística acusat d’associació il·lícita i tràfic d’influències.

En resposta al recurs del promotor a la denegació de final d'obra que va fer l'aparelladora, l’arquitecte municipal  va estimar el recurs de reposició i va fer un informe, favorable al final d’obra. Al informe l'arquitecte reconeix que el projecte de reforma i ampliació de l’habitatge existent no requeria l’enderroc d’elements estructurals però accepta l’explicació de l’enderroc accidental dels elements estructurals

Per part d'Alternativa pensam que l’informe de l’aparelladora era correcte i que tot pareix indicar que l’obra que s’ha fet ha estat una obra nova i no una “reforma”.L'argument de qu els murs es van caure accidentalment és patètic. El que està molt clar és que  l’actuació del zelador no va ser la correcta ja que les  fotografiess'haurien d'haver acompanyat d'un acta.

Aquestes són les fotografies abans i a l'actualitat, vosaltres mateixos.

 

 

La primera pregunta que ens fem a Alternativa és per què el zelador no va obrir cap expedient d’infracció urbanística? Tenim constància de que no és la primera vegada que actua d’aquesta manera. A un tema tan greu i tan complicat com el de la disciplina urbanística a Pollença és imprescindible que el procés es faci de la manera més justa i igualitària i el paper del zelador és clau a aquest tema.


Abans de portar el tema a la premsa ja haviem fet tota una sèrie de preguntes a diferents plens.

En resposta a les preguntes d’Alternativa al ple de març sobre  si s'havia obert o es pensava obrir cap expedient d'infracció urbanística a aquestes  obres, ja que les obres fetes no es corresponien amb les llicències donades.

La resposta del batle i regidor d’urbanisme va ser que després del final d'obra no hi havia cap denúncia de que s'hagi fet res més. Es va fer una visita però no s’havia rebut l'informe al respecte. A dia d'avui seguim sense saber res del suposat informe.

A  un plen posterior vam demanar una revisió de la llicència.El batle va dir que  no s’havia fet cap revisió d’ofici atès que les revisions es duen a terme quan existeixen extrems molt substanciats, si no se’n podrien fer sempre.

Després de l’imputació del promotor, Josep Singla,  per delictes d’associació il·lícita i tràfic d’influències relacionats amb l’urbanisme, a Alternativa pensam que és més que urgent i necessari fer una revisió de la llicència i de la seva execució per part d’un tècnic que no sigui l’arquitecte municipal. Igualment s'ha d'obrir un expedient d’investigació sobre la feina del zelador d’obres, indagant per què va fer fotografies sense fer cap informe, quines denúncies ha fet o deixat de fer, les raons de les mateixes...

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb