URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Nervis

Alternativa | 20 Novembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Tornam al tema de les contractacions i el ple de dilluns, però encara no hem acabat amb el tema de les llicències (la setmana que ve continuarem).

Avui a les 11 és  la Comissió informativa per realitzar el ple extraordinari que hem convocat els tres grups de l’oposició. Com ens esperàvem el ple ha estat convocat de matí, el dilluns a les 11. Ja ens hem queixat en altres ocasions d’aquesta costum de fer els plens extraordinaris de matí, llevant a molt de ciutadans la possibilitat d’acudir als mateixos.

En un cas tan greu com el que ens ocupa on parlam de contractacions irregulars i reprovació de regidors implicats, la primera demostració de transparència i de que volen aclarir les coses per part de UM i PSOE, hagués estat fer aquest ple a partir de les 20:00 com es fan els plens ordinaris.

També resulta molt significatiu que el batle hagi  convocat una roda de premsa una hora després del ple, a les 12:00 per presentar la nova taxa de residus ( que encara no ens ha presentat als portaveus dels partits de l'oposició).

Per altra part aquest dies els regidors i membres de l’executiva del grup PP-UMP han estat víctimes d’una campanya d’assetjament  i pressions per part del Batle, impròpies del que és el seu càrrec. Igualment ha estat totalment improcedent que el batle hagi donat l’informe de secretaria abans a dirigents del PP-UMP que als propis portaveus dels grups municipals (inclòs Tomeu del PP-UMP), en un intent desesperat d’aturar el ple.

A tot això hem d’afegir l’habitual tàctica política d’en Joan, embullar-ho tot, comparant la compra de gelats amb facturacions que superen el mig milió d’euros, i presentant un futur apocalíptic...

El que estan demanant simplement és el compliment de la llei de Contractes de les Administracions públiques, i això no hauria de posar nerviós a ningú i menys al batle, a no ser que d’alguna manera directa o indirectament s’estigui beneficiant de l’actual manca de control i incompliment de la llei.

Igualment demanam la reprovació  dels regidors que han justificat despeses incomplint la llei. Com ja hem dit  aquest és el cas del segon tinent de batle i regidor de serveis i camins veïnals, senyor Martí Ochogavía. Ja hem denunciat altres vegades l’Unpinització d’UM a Pollença i les actuacions del batle abans de la comissió no fan sinó demostrar fins quin punt el destí d’en Martí i el seu van lligats.

Els votants d’UM de Pollença haurien de reflexionar com una persona que va ser cap de llista a les eleccions municipals de  1995 del partit ASI (Agrupación Social Independiente)un partit conegut pels seus  casos de corrupció i  les seves amenaces contra els mallorquins, la llengua catalana i les dones [1], en vuit anys va passar a coaligar-se amb UM un partit teòricament liberal i nacionalista. No només això si no que Martí ha acabat sent candidat al Consell per UM (2007) i fa uns mesos va ser nomenat membre de l'executiva local d'UM.

 Els que també han de fer una bona reflexió són els votants i simpatizants del PSOE que està arribant a un nivell d'aquiescència total amb UM per cobrir tot el que faci falta i més. Ja hem comentat que hem sentit més d’una vegada als  regidors i membres de la directiva del PSOE de Pollença queixar-se amargament de les jugades que els feia en Martí. Ara tenen l’oportunitat de fer les coses bé; al ple no a una barra del bar, amb la llei en la mà , no amb remors de carrer. Si dilluns no actuen coherentment que no plorin més, i si un dia la fiscalia decideix intervenir en Pollença que resti constància del que van fer i deixar de fer.

A tots els ciutadans en general els deim que ara és el moment de començar a redreçar la gestió pública d’aquest municipi, de terminar amb els "xius xius" i les parts i quarts, tots som responsables en major o menor mesur del que es fa o es deixa fer a aquest poble. Tots podem ajudar en la mesura de les nostres possibilitats a fer una Pollença millor.

Tres partits en un[1] Un partit fundat i lliderat per Joaquín Rabasco  conegut pel seu nacionalisme espanyolista extrem, expedientat al 2006  per posar en el web del partit un videojoc on s'ensenyen fins a vint maneres d'assassinar una dona, i condemnat el 2008 a 12 anys de presó per frau en cabals públics.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb