URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

En benefici del poble i de la credibilitat de l’Ajuntament.

Alternativa | 21 Novembre, 2009 07:01 | facebook.com twitter.com

Aquesta és la nota de premsa conjunta dels tres grups de l'oposició respecte al ple extraordinari sobre contractació.

Ahir va tenir lloc la comissió informativa extraordinària preparatòria del Ple Extraordinari  que es farà el dilluns a les 11 del matí .

El fet que tota la oposició, integrada per partits de ideologia força diferent, haguem ajuntat esforços en la convocatòria d’aquest ple dona mostra de la importància que donam a  l’assumpte que s’ha de tractar, considerant que es tracta d’una actuació en benefici del poble i de la credibilitat de l’Ajuntament.

Per la importància de  l’assumpte hem expressat la nostra protesta a la Comissió Informativa per la realització del Ple al matí, dificultant l’assistència dels ciutadans al mateix, el que demostra l’ interès per part de UM i PSOE d’ amagar aquest tema a la ciutadania. També resulta molt significatiu que el batlle hagi  convocat una roda de premsa després del Ple, per presentar la nova taxa de residus (taxa que encara no s’ha presentat ni al Consell d’Administració d’EMSER ni  als portaveus dels partits de l'oposició). Hem demanat que almenys que es garanteixi la retransmissió en directe a través de la Ràdio Municipal, qüestió que el batlle  s’ha compromés a garantir avui a la Comissió informativa.

Tots els grups a l’oposició de l’Ajuntament de Pollença hem sol·licitat la celebració d’un Ple Extraordinari, Ple que es celebrarà dilluns dia 23 a les 11 del matí al casal de Can Llobera. La finalitat d’aquest Ple és la de debatre les contractacions que ha estat efectuant i manté l’Ajuntament de Pollença. L’ordre del dia serà el següent:

1-     Reprovació dels regidors que han justificat despeses facturades per empresaris o proveïdors que realitzen tasques per a l’administració local, que tinguin amb els anteriors algun grau de parentiu o altres (afiliació política, subordinació, etc.), que impedeixin aquesta responsabilitat.

2-     Declaració de nul·litat en relació amb les despeses que incompleixen la llei de Contractes de les Administracions Públiques.

3-     Constitució d’una comissió específica de seguiment de la Contractació, de la que formi part un representant de cada grup municipal.

Volem deixar clar que la reprovació no va destinada a cap empresa, sinó als regidors que han justificat despeses incomplint la llei, i que dins aquest incompliment hi ha diferents graus. De moment amb la informació que tenim podem afirmar ja que ha hagut un clar, reiterat i greu incompliment de la Llei De Contractacions Públiques  per part del segon Tinent de Batlle i Regidor De Serveis I Camins Veïnals, senyor Martí Ochogavía.

També és destacable que al mes de juliol Secretaria ja va advertir mitjançant informe de l’incompliment de la Llei, i des de llavors l’única mesura que s’ha pres respecte del regidor Ochogavia ha estat obligar-lo a abstenir-se en l’aprovació de factures a les Juntes de Govern, sense que s’hagi pres cap mesura per corregir les contractacions il·legals realitzades fins llavors.

En el moment actual de crisi econòmica, resulta més important que mai que l’Ajuntament contracti amb els empresaris i proveïdors privats seguint les determinacions de la Llei de Contractes. El compliment de la Llei garanteix que les diferents feines i subministraments es contractin de manera transparent i amb les mateixes oportunitats per tots els empresaris i autònoms del poble. Amb la informació de que ja disposem  podem afirmar que aquests criteris actualment no es compleixen (i restam a l’espera de nombrosa informació que hem sol·licitat i que encara no ens han lliurat).

Així mateix els regidors de l’equip de govern haurien de tenir especial respecte amb la legalitat quan tenen vincles familiars o personals amb les empreses a les que contracten. Dels informes de la pròpia Secretaria municipal  se n’extreu que algun o alguns regidors haurien incomplit la llei en aquest sentit, com ja hem indicat.

També reclamam que les feines o subministres que es contractin siguin avalats pels tècnics municipals, donant  fe de que efectivament les feines encarregades o subministres s’han realitzat correctament , i no deixant-ho únicament a criteri dels polítics.

Finalment demanam que, tal i com diu la Llei, les feines encarregades sense disposar de crèdit en el pressupost municipal ho siguin per raons d’urgència o de necessitat, ja que en cas contrari les primeres perjudicades son les pròpies empreses, per les demores en els pagaments que això suposa.

A Pollença el 20 de Novembre de 2009.Grup Municipal Partit Popular – Unió Mollera PollencinaGrup Municipal del Partit Socialista de Mallorca – Entesa Nacionalista Grup Municipal d’Alternativa – Esquerra Unida – Els Verds.

 Imatge dels regidors i membres de l'executiva del PSOE.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb