URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'etica brilla per la seva absència 3.

Alternativa | 26 Novembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Respecte al segon punt de l'ordre del dia pensavam que  UM i PSOE no s'atreverien a  votar en contra d’ aquest punt que ja vam presentar al ple de juliol, i al que no han fet res en cinc mesos.  Es tractava de la declaració de nul·litat en relació amb les empreses que incompleixen la Llei de Contractes de les Administracions Públiques.

Si parlam d’altres empreses sense vinculació familiar

- Nord Esport ha facturat a aquest Ajuntament la xifra de més d’un milió d’euros (d’1,042.882) en quatre anys del 2005 al 2008 i segons consta a l’informe de la Secretària del 14 de juliol de 2009 sense cap tipus de contracte. Al ple de juliol i al de dilluns el batle va dir que li constava al seu arxiu particular que havia qualque contracte, però a dia d’avui no  ha mostrat aquest contracte ni a nosaltres ni a  Secretaria. Només enguany i després de la insistència d’Alternativa a diferents plens i de començar a denunciar les irregularitats de la contractació de l’Ajuntament s’ha fet un concurs públic de les estades esportives que ha guanyat Nord Esport. 

Al ple vam demanar que es comprovés si un dels socis d'aquesta empresa era el director insular d'esport, Toni Segui Cabanelles (UM) i si per tant havia qualque incompatibilitat per vincles polític. Ahir vam tenir una reunió amb l'administrador de Nord Esport que ens va comunicar el seu malestar pels remors aixecats a partir d'aquesta pregunta.  Ens va mostrar els papers que demostren que en Toni no és soci de l'empresa i respecte als contractes ens va remetre a l'Ajuntament. Com sempre hem de dir que no ens agrada funcionar amb remors i que aquesta és la raó que demanem les coses clara i directament als plens.

Igualment hem detectat que l’empresa Grues de Pollença no té cap tipus de contracte administratiu o que l’empresa SEARSA CAÑELLAS A.I.E. l'empresa de manteniment de les instal·lacions impulsores d'aigües residuals de Pollença només  té un contracte del 18 d'agost de 1994 (per valor de 7,130.514 pessetes) que va caducar al 1996.

Aquesta és una part de la lamentable i irregular situació de l’Ajuntament respecte a la contractació externa; un descontrol total, on s‘han botat totes les exigències administratives que marca la llei i els principis més bàsic com són les garanties pel licitador i els principis de publicitat, concurrència i transparència. D’aquesta manera i en plena crisi aquest Ajuntament no ha garantit ni garanteix en aquest moment la no discriminació i igualtat de tracte entre les empreses, un objectiu que es troba connectat amb el d’estabilitat pressupostària i control de la despesa.

Tampoc s’ha garantit l’eficient utilització dels fons destinats a la contractació de serveis ja que no s’ha salvaguardat ni la llibre competència ni la selecció de l’oferta econòmicament més avantatjosa.

Tampoc s’ha controlat la capacitat de les empreses per subscriure els contractes, la seva solvència, ni les condicions de les prestacions.

En el moment actual de crisi econòmica, resulta més important que mai que l'Ajuntament contracti amb els empresaris i proveïdors privats seguint les determinacions de la Llei de Contractes. El compliment de la Llei garanteix que les diferents feines i subministraments es contractin de manera transparent i amb les mateixes oportunitats per tots els empresaris i autònoms del poble.

Ja és hora de canviar aquesta situació en benefici de tots, dels ciutadans i de les empreses, per millorar els serveis i la seguretat tant d’uns com d’altes.

 


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb