URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Concert i excursió.

Alternativa | 28 Novembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

 

Què volen aquesta gent?

“QUI ESTIMA MALLORCA NO LA DESTRUEIX”  

 

Dissabte 28 de novembre: concert reivindicatiu contra el Pla de Carreteres!
 
L'assemblea de col·lectius contra el Pla de Carreteres organitza un concert reivindicatiu a Binissalem per manifestar l'oposició al Pla que es preveu aprovar el proper dijous. 

Aquest dissabte dia 28 de novembre, la plaça de Binissalment, acollirà a partir de les
20h un concert reivindicatiu contra el Pla de Carreteres que PSOE, UM i BLOC volen aprovar al proper Ple del Consell de Mallorca, previst per dijous dia 3 de desembre, i reclamar la redacció d'un nou Pla que signifiqui un canvi real i definitiu a l'hora de plantejar el futur de les infrastructures viàries, fet des de la consideració de la mobilitat i atenent a uns criteris racionals des del punt de vista territorial.  El col·lectius d'entitats considera que les modificacions acordades no impliquen el canvi de model de mobilitat i territori que Mallorca necessita i al qual, els partits que conformen el pacte al Consell de Mallorca s'hi van comprometre a l'inici de la legislatura.

 

A continuació podeu trobar l'argumentari i la campanya.


 
 
EXCURSIÓ REIVINDICATIVA A PLANÍCIA.
DIUMENGE 29 A LES 10.30h.
Plaça de Banyalbufar 
 
 

 

Dia 4 d’abril 2009, amb presència del President Francesc Antich, el Conseller de Medi Ambient i altres autoritats, s’inaugurà Planícia com a nova finca pública i s’obriren totes les barreres per tal de poder accedir-hi, entre elles les dues que hi ha en els límits de la possessió des Rafal, és a dir, es va poder arribar a la possessió pel Camí Antic de Planícia (el que també passa per Son Sanutges i s’Arboçar).

L’endemà, aquestes dues barreres es tancaren amb pany i clau i fins avui no s’han tornar a obrir impedint, per tant, l’accés a Planícia per un dels seus camins més tradicionals i coneguts.

Dia 3 de maig, la propietat des Rafal aturà a un grup d’excursionistes banyalbufarins que anaven per aquest camí i cridà a la Guàrdia Civil perquè els identifiqués, com així va succeir.

A finals de maig la Conselleria preparà i intentà obrir un nou accés a Planícia, per tal d’evitar passar per l’esmentat Camí Antic, cosa que no va aconseguir per les denuncies de diversos col·lectius.

El 29 de juliol, l’Ajuntament de Banyalbufar aprovà el Catàleg de Camins del terme municipal, considerant que el Camí Antic de Planícia que transcorre per les possessions de Son Creus, Son Sanutges, S’Arboçar i es Rafal, és públic.

A més, està perfectament documentat, i ningú qüestiona, que la propietat de Planícia és copropietària de l’esmentat camí que, com ja s’ha dit, continua tancat per les barreres de la propietat des Rafal.

Davant aquesta situació, 18 associacions i entitats de Banyalbufar han decidit reivindicar i demanar, una vegada més, el lliure accés i l’ús públic del Camí Antic de Planícia, CONVOCANT  i organitzant una excursió participativa pel proper diumenge 29 de novembre, com podreu veure en el cartell adjunt.

Tots junts farem una crida a la Conselleria de Medi Ambient i a l’Ajuntament de Banyalbufar, perquè si en nou mesos (els que fa que Planícia és una finca pública) no han estat capaços de fer obrir les barreres des Rafal, això ja no és una qüestió de passivitat, sinó que frega la negligència.

Us esperam a l’excursió i us pregam que la doneu a conèixer. Moltes gràcies !!!

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb