URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Caminant per Mallorca (XXXII) Cap Blanc i Cap de Regana.

Alternativa | 29 Novembre, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

 

Aquestes fotos s'havien de publicar el 12 d’abril passat però va passar qualque cosa i pareix que no sortiren. Ara surten amb alguna petita modificació i algun comentari.

 

                                           -----------------------------------------------------------

 

Aquesta zona és espectacular per l’altura dels penya-segats, així i tot hi ha alguns accessos a la mar per passos naturals però que en el seu moment foren retocats per els maressers . Trobam  alguna escaleta picada directament a la roca molt curiosa i pràctica. Una de les maresseres té unes torretes formades per la columna de marès que no tallaven i un caramull de pedres en forma de claper, és curiós.  

A la part de Cap Blanc trobam el far, una talaia que és una mica diferent a les altres que coneixem, estaria bé que qualcú aportés alguna informació sobre ella. També hi ha les restes d’una antiga bateria de costa amb túnels, llocs de canons, punts d’observació i vigilància i les dependències de la caserna i d'altres.

 A la part del Cap de Regana també hi ha edificacions semi soterrades d’una antiga bateria de costa, aquesta té un tipus de construcció més antic i amb un cert encant, se sembla més a la de Cap Enderrocat.

Totes aquestes bateries han passat a mans privades, és una pena que aquestes construccions que costaren tants de doblers i esforços públics ara siguin privades i ens trobem amb dificultats per visitar-les. A Llucmajor, el pitjor cas és el de Cap Enderrocat, la fortalesa és molt gran i d’una especial bellesa, totes les edificacions són semi soterrades , no sobresurten del nivell del terreny. Seria el marc ideal per a un museu, sales de concerts,  conferències i altres actes culturals. A més de no permetre visitar-la, intenten impedir el trànsit de les persones per la zona pública costera, fins i tot t’amenacen amb cans de presa “si no os vais suelto los perros”.

 Al recinte de la fortalesa i per la resta de la parcel·la s’estan fent algunes obres de dubtosa legalitat. El que sí és totalment il·legal és un mur que han alçat fins arran de mar per impedir el pas a la gent per la zona pública. Algun dia haurem de fer algun esbrinament a l’ajuntament de Llucmajor i si cal emprendre accions.  

 

                                                                                                                    A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb