URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Caminant per Mallorca (LIV). Puig de n'AlÝ.

Alternativa | 31 Gener, 2010 07:45 | facebook.com twitter.com

Enguany ha fet bones nevades a Mallorca, vàrem aprofitar un dels dies que hi havia neu per pujar al puig de n’Alí. El paisatge era preciós, de vegades fa mal creure que això sigui Mallorca.

L’aproximació va ser fàcil i la pujada no va ser molt complicada. Una vegada a dalt les coses foren una mica diferents, les baixes temperatures i el vent ens complicaren una mica les coses, fins el punt de sentir certes incomoditats i no poder estar molt de temps allà dalt, ja que no hi havia un recer adequat , a estones nevava i la ventisca  convidava a baixar.

Així que començàrem a davallar i degut a la pendent i la bona capa de neu fou una baixada ràpida i ben divertida.

                                                                                                                                                                                            A.R.F.V.

 

 

 

 (Segueix)

Lĺhome que es va fer polÝtic.

Alternativa | 30 Gener, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Conte publicat a  l'Urxella 23, especial S. Antoni que podeu veure i descarregar (versió pdf)


L’home que es va fer polític.

    Aquesta és la història d’un home que, a l’igual que San Antoni, un dia va sentir una veu.

    A Sant Antoni, segons Sant Atanasi d'Alexandria, Déu li va dir: «Si vols ser perfecte, vés, ven el que tens i dóna-ho als pobres i tindràs un tresor al cel; després vine, segueix-me».

    Al nostre home la veu li var dir: «Si vols amassar una fortuna entra en política, tria bé el partit, cerca companys de viatge sense escrúpols i roba tot el que puguis i més».

            - Però si rob, no em ficaran a la presó? –va demanar el nostre home a la veu.

            - Pots estar ben tranquil, els nostres dimonis saben embullar a la justícia.

            - Però als que hagi robat no hem tornaran a votar –va replicar el nostre home.

- Ja, ja, ja... d’això no passis pena... la raó fa molt de temps que va fugir de la política... només t’has de preocupar d’arribar a l’estomac i al cor de la gent... –va dir la veu rient.

- I com es fa això?

- Molt senzill –va respondre la veu-. Els nostres dimonis s’encarregaran de que la gent no pugui veure com els robes els seus doblers. Els seus ulls només veuran el que nosaltres els deixem veure i mentre el seu estomac es trobi ple el seu cor serà teu i la seva ment estarà dormida.

- Però segur que no tothom quedarà enlluernat. –va replicar l’home.

- Molt pocs no seran temptats i la majoria dels que resisteixin faran com Sant Antoni i partiran a viure a una cova sense voler saber res, deixant que els robis un any sí i un altre també. Mentre ells viuran a la seva cova, tu viuràs a un palauet.

- M’ has convençut veu, vull viure com un marajà. Viva el Mal. Viva el Capital. –va dir per a si mateix.

    I el que la veu va predir, va succeir... El nostre home va fer-se polític i va començar a robar i els dimonis van fer la seva feina. Pràcticament tothom l’elogiava i admirava i els pocs que eren capaços de veure la veritat, tancant-se a la seva cova, mentre eren robats remugaven... «tots són iguals!».

    Diu Sant Atanasi d'Alexandria que una nit una plèiade de dimonis van assaltar i apallissar San Antoni a la seva cova i que la nit següent els dimonis van tornar, convertits en mosteles, per reobrir-li les ferides. Déu va llançar un braç de llum a la cova atemorint als diables, que no van tornar mai més. La proesa es va anar estenent arreu i es van multiplicar els seus deixebles.

    No ens deixem temptar pels diables, ni deixem que tornin convertits en mosteles. Déu no llançarà cap braç de llum per ajudar-nos, la llum la tenim dintre de nosaltres mateixos.

 

Romeu al diari el país.

 

 

Pioners en dir no al canon.

Alternativa | 29 Gener, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Fem una primera valoració del ple d'ahir.

No va faltar cap regidor. El portaveu del PP-UMP va demanar controlar més les intervencions del diferents grups per que no s'allarguin innecessàriament,a ixí i tot el ple va finalitzar a les 23:45.

Per la nostra part estam d'enhorabona ja que es van aprovar per unanimitat les nostres  dues mocions que van presentar de manera ordinàri, la pena és que no van a votar la urgència per debatre les altres dues mocions que presentavam.

.- Moció presentada pel grup municipal PSM-EN relativa a la racionalització de la despesa en publicitat de l 'Ajuntament de Pollença.

Rebutjada pels vots d'UM-UNPI i PSOE.Vots a favor del PSM, PP-UMP i Alternativa

Li vam recordar al regidor del PSM que al ple de març del 2009 va votar en contra d’una moció nostra que tenia unes evidents similituds amb la que ens presentava. De totes maneres vam votar a favor d’aquesta moció però ens agradaria que aquesta racionalització de la despesa es fes dins un pla d’austeritat general amb la participació de tots els grups polítics i la ciutadania.

L'equip de govern a través del batle va dir que no calia fer aquesta racionalització de la despesa en publicitat ja que el govern estava fent una llei sobre la publicitat insitucional (una excusa, no te res a veure) i es va dedicar a retreure al regidor del PSM el que havia gastat a publicitat quan era regidor de cultura.

.- Moció presentada pel grup Alternativa EU-EV relativa a l’exempció de pagament del cànon digital. Aprovada per unanimitat.

    Estam d'enhorabona ja que som el primer Ajuntament que demanara l'exempció del conegut com a "cànon digital", uns doblers arbitraris ja que es castiga a tothom a pagar, utilitzi o no el material comprat per copiar documents amb drets de propietat intel·lectual (finalitat original del canon). Al cas de l'administració està clar que no utilitzem cds, dvs, ordinadors, etc per copiar obres amb drets de propietat intel·lectual i pensam que s’ens hauria d’aplicar d’ofici l’article 25 de la llei que ja estableix que el govern espanyol pot fixar excepcions al pagament del cànon "quan quedi suficientment acreditat que el destí o ús final dels equips, aparells o suports materials no sigui la còpia privada d'obres d'autor. Es tracta tan d'un tema de justícia com d'estalvi.

    Aprovació, si procedeix, de les inversions a sol·licitar en el Fons estatal i per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local .

    Aprovada amb el vot a favor d'UM-UNPi i PSOE i l'abstenció del PP-UMP, PSM i Alternativa .

La nostra abstenció es va fonamentar en que no estam d'acord amb el el procediment per triar aquestes inversions, s'hauria d'haver fet una reunió específica sobre el tema i un autèntic procés participatiu com s'ha fet a Esporles on l’Ajuntament va convocar als ciutadans i van acudir prop de mig centenar per escoltar les propostes de l’Ajuntament ( la majoria sortien de l’Agenda Local 21 que a Pollença està totalment morta) i que van poder fer les seves propostes per passar a continuació a votar.Igualment ens hagués agradat tenir els projectes més desenvolupat de la reforma de la plaça Miquel Capllonch i del primer pis del Centre de Dia (400.000 euros cada projecte). Van a insistir en la necessitat d'invertir més a la Cala Sant Vicenç i l'eliminació de les barreres arquitectòniques

. - Aprovació, si procedeix, de l'expedient per a la contractació de la gestió del servei públic municipal de neteja viaria en règim de concessió i disposició de l’obertura del procediment d’adjudicació.

Aprovada pels vots a favor d'UM-UNPi, PSOE i PP-UMP l'abstenció de PSM, Alternativa.

Vam comentar a l’equip de govern que hagués estat més correcte esperar al final d'aquest ple per fer rodes de premsa i donar per fetes i aprovades a la premsa propostes que encara no s'han debatut.Després de dos anys sense contracte al Port pensam que fa temps que s’hauria d’haver presentat aquest nou plec. Valoram molt positivament aquest plec que és completíssim a tots els nivells i per això vam felicitar al tècnic de medi ambient per la bona feina que ha fet. Pensam que aquest plec de condicions hauria de servir de model per altres serveis municipals ja que suposa entre altres coses la plasmació dels compromisos d’Aalborg.

Si ens vam abstenir i no vam votar a favor és perquè nosaltres apostam per una gestió pública. Privatitzar un servei públic significa reconèixer el fracàs de la gestió administrativa pública, per la qual cosa la recepta ha de ser el cessament dels gestors públics, i no la privatització.

.- Moció presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV relativa a "compartir cotxe ".

Aprovada per unanimitat.

Es tracta de millorar la mobilitat sostenible i fomentar entre la població un ús més racional del cotxe, facilitant la trobada de persones que estan interessades a compartir el vehicle privat a l'hora de fer un viatge. Una moció adient aquests dies que tenim l’exposició CO2 i Canvi Climàtic al club Pollença. Mitjançant aquest servei un ciutadà pot veure on line les persones que estan inscrites per fer un viatge semblant al previst. Tot de manera immediata i sense intermediaris.

- Aprovació, si procedeix, del Pla Operatiu de Serveis Socials per l'any 2010 Aprovat amb el vot a favor d'UM-UNPi i PSOE i l'abstenció de PP-UMP, PSM i Alternativa

A la comissió informativa no era la regidora de Serveis Socials i no vam rebre aquest pla que finalment ens va donar el grup PP-UMP. Es tracta d'un tramit, és un quadre esquemàtic (línies d'actuació, objectius, iniciatives estratègiques, accions, temporalització, responsables, resursos...). Davant la manca d'explicacions i informació vam a optar per l'abstenció.

 

.- Moció presentada pel grup municipal PSM-EN relativa a la declaració de l'any 2011 com Any Philip Newman.

Aprovada pels vots en favor del PP-UMP i PSM i l'abstenció d'UM-UNPI, PSOE i Alternativa.

Durant el debat el regidor del PSM va canviar el primer punt de la seva moció substituint la petició de la declaració de l'any 2011 com any Philip Newman per la declaració de l'any 2011 com commemoració del 50 aniversari del Festival. La veritat que no són partidaris dels comitès d’honor però sobre tot pensam i tornam a insistir en que és urgent que l'interventor pugui fiscalitzar els comptes del festival i que s’acabi de regularitzaria la situació dels treballadors.

.- Propostes/Mocions d’urgència.

- Finalment no es va presentar la moció de demanar al Govern i al Col·legi de farmacèutics que hi hagi una farmàcia de guàrdia al municipi davant de que no es té tota la informació sobre el tema

No es va aprovar la urgència a les dues nostres mocions demanant la retirada de les tropes d'Afganistan en relació amb la cimera de ministres de la guerra de la Unió Europea que s'està preparant a Palma, 23 i 24 de febrer i demanant la condonació del deute extern de Haití amb l'Estat, i res d'ajuda militaritzada.

 Imatge del blog taringa.

 

 

 


Un foguerˇ que encara crema.

Alternativa | 28 Gener, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

L'Executiva del PSOE de Pollença, que hauria d'haver dimitit quan ho va fer el seu secretari local fa ja dos mesos (no són capaços ni de complir el seus estatuts), ha fet una nota de premsa per mostrar el seu suport a na Francesca Ramón davant les nostres "acusacions" al fogueró.

Diu la comissió executiva del PSOE que la nostra acusació de que na Francesca Ramon era manejada com una titella per en Martí és falsa. Una opinió que no compartim ni nosaltres ni una gran part dels socialistes de Pollença que ens han mostrat el seu suport i que estan d'acord amb la nostra acusació.

Però només s'ha d'anar a l'hemeroteca i llegir, no el que deim nosaltres, sinó el que diuen destacats socialistes de Pollença. No cal sinó llegir el que va escriure al PIP un veterà socialista com Joan Martorell on acusava als regidors del PSOE de “convertir la dedicació política en el seu modus vivendi... de vendre els seus vots a canvi de nòmines...” Per què aquesta executiva no va fer cap nota de premsa per contestar a aquestes acusacions?

Però si encara ho voleu més clar, només hem de recordar el que va escriure  l'ex-regidor i ex-secretari socialista Jaume Plomer i que va ser publicat a la premsa que (citam textualment) va acusar al grup municipal, del qual es portaveu la senyora Francisca Ramon, "d'emparar corruptes", d'haver "votat contra la [nostra] moció de l'auditoria quan tots volíem votar a favor", de "seguir la llei d'en Martí Ochogavía"... Per què no van fer cap nota de premsa per contestar a aquestes acusacions més dures que el nostre fogueró si eren falses?

A la nota de premsa no hi ha cap argument per explicar per què els quatre regidors del PSOE no han fet com els seus companys de Màlaga i ni tan sols han volgut reprovar a un regidor que durant anys ha incomplit la llei de contractacions públiques. No hi ha cap explicació de per què han donat suport a un regidor que  en paraules d'en Jaume Plomer "tan de mal ha fet a totes les àrees socialistes, maquinant per provocar la dimissió de na Francisca..." Si això no és ser una titella... No tenen arguments i, com deia Joan Martorell, aconsegueixen desil·lusionar dia rere dia als seus votants. 

L'executiva del PSOE de Pollença s'hauria de preocupar menys d'Alternativa i més de fer més feina i una mica d'autocrítica, cercant les raons per les que han dimitit dos secretaris locals en tan poc temps i s'han donat de baixa nombrosos militants i membres de l'executiva.

L'executiva del PSOE s'hauria de preocupar de trobar les raons per les quals dos socialistes prominents han dit i escrit que tindran una gran fuga de vots i perdran al manco dos regidors. Aquestes opinions resumeixen la bona i seriosa feina que diu l'executiva que ha fet na Francisca Ramon.


Pdt. Per acabar volíem recordar que S. Antoni és la festa que dóna entrada al Carnestoltes, que sempre ha estat un període en què les autoritats es prestaven, amb més o menys disgust, a un joc en què les normes eren constantment transgredides i es feia befa dels poders públics, a mode de vàlvula d’escapament més o menys controlada.

També voliam dir als "més de dos pollencins" que ens diuen al fil directe que no sóm suficientment valents i que hem d'anar a la justícia, que valoram el seu  anònim i valent comentari.

 

 

Afilia't a Alternativa per Pollenša (I)

Alternativa | 27 Gener, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Ha arribat el moment. Ara és l'hora. Ja hem demostrat les ganes i l'empenta que tenim. Fa uns anys vàrem sorgir del no res i ara podem dir que tenim un projecte sòlid, capaç de gestionar, il·lusionant, participatiu i transparent.

Un projecte on hi cap tothom, és més, on tothom és necessari. Per això és l'hora de fer el pas, de que la gent amb inquietuds, que té ganes de treballar pel poble, que no resta indiferent davant el "torpe" govern actual... de que tots plegats ens facem part del projecte Alternativa per Pollença, perquè totes les mans són necessàries.

Per això en aquests moments iniciam una campanya d'afiliació, per a que la gent que vulgui participar del projecte ho faci sense dubtar-ho ni un moment.

Ajuda'ns a governar aquest poble, a endreçar-lo, a posar les coses al seu lloc i a desfer-nos de tant mal govern. Afilia't a Alternativa per Pollença i junts construirem una Pollença millor.

Alternativa per Pollença funciona de forma Assembleària, on tothom pot dir la seva i cada persona equival a un vot, sense líders ni caps que s'imposin per sobre de ningú ni decideixin a les espatlles de tots. Un funcionament transparent, participatiu on tothom pot participar a la mesura de les seves posibilitats i de la seva voluntat. Una democràcia real per defugir de dirigismes, òrgans de poder interns i burocràcies absurdes que releguen als militants a simples cuotes. A Alternativa per Pollença tothom és important.

Podeu consultar què és Alternativa per Pollença, com s'organitza, com funciona i quins objectius té a:

QUÈ ÉS ALTERNATIVA PER POLLENCA

EIXOS D'ACTUACIÓ

FUNCIONAMENT : ASSEMBLEARISME I MUNICIPALISME

 

Així que no t'ho pensis més:

 

AFILIA'T a ALTERNATIVA PER POLLENÇA

 

             
Full de donatiu.                                            Full d'afiliació.

 

L'afiliació acordada per l'Assemblea d'Alternativa per Pollença és de 5 euros al mes. Tot i que sempre hi pot haver excepcions. També s'ha habilitat un full per a qui no vulgui afiliar-se però si fer un donatiu. Aquest full compleix la legalitat.

 

 

Foto de grup d'abans de l'estiu: son tots els que hi ha, però no hi ha tots els que som (ni molt menys).

 

Per més informació posau-vos en contacte a eurxella@yahoo.es o a alternativaperpollenca@gmail.com

Quatre mocions

Alternativa | 26 Gener, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Con sempre esperam els vostres suggeriments, precs i preguntes pel ple del dijous 28 que es realitzara al Casal de Ca'n Llobera a les 20:00 hores.  Les podeu fer arribar a aquest mateix blog o a alternativaperpollenca@gmail.com

Seguim presentam mocions que es fonamenten en el nostre programa e ideari; mobilitat sostenible, contra la injusta llei del canon, pacifisme i solidaritat.

 ORDRE DEL DIA de la sessió:

PART RESOLUTIVA.

1.- Aprovació, si procedeix, de l'acta de la sessió extraordinària celebrada dia 23 de novembre de 2009.

2.- Aprovació, si procedeix, de l'acta de la sessió ordinària celebrada dia 1 de desembre de 2009.

3.-Aprovació, si procedeix, de l'acta de la sessió ordinària celebrada dia 16 de desembre de 2009.

4.- Moció presentada pel grup municipal PSM-EN relativa a la racionalització de la despesa en publicitat de l 'Ajuntament de Pollença. Aquest és un dels punts que vam comentar al debat quan es va aprovar per unanimitat, al ple de  setembre del 2008, realitzar un pla d'austeritat (veure article) amb la participació de tots els grups polítics. Un acord més incomplert a dia d’avui.

5.- Moció presentada pel grup Alternativa EU-EV relativa a l’exempció de pagament del cànon digital. Podeu llegir la moció i l’explicació a aquest article. Demanam l'exempció de pagament del cànon digital per a les adquisicions de material de reproducció i emmagatzament de documents per part de les administracions.

6.- Aprovació, si procedeix, de les inversions a sol·licitar en el Fons estatal i per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local . A pesar d’haver aprovat al darrer ple per unanimitat la nostra moció per fer partícips d’aquest fons a la ciutadania (article), la veritat és que UM-UNPi i PSOE han fet un procés molt poc participatiu, com ja vam denunciar al seu dia (article).

7. - Aprovació, si procedeix, de l'expedient per a la contractació de la gestió del servei públic municipal de neteja viaria en règim de concessió i disposició de l’obertura del procediment d’adjudicació.

A la fi surt el plec de condicions de la neteja viària del municipi (quasi dos anys sense contracte al Port). Molt diferent a l’anterior plec, aquest és completíssim a tots els nivells. Es tracta d’una inversió molt important; uns 800.000 euros anuals i  un contracte de deu anys.

8.- Moció presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV relativa a "compartir cotxe ".

Ja comentada a un article es tracta de millorar la mobilitat sostenible i fomentar entre la població un ús més racional del cotxe.

9.- Aprovació, si procedeix, del Pla Operatiu de Serveis Socials per l'any 2010

A la comissió no era la regidora de Serveis Sociasl i de moment no tenim aquest Pla.

10.- Moció presentada pel grup municipal PSM-EN relativa a la declaració de l'any 2011 com Any Philip Newman. L’any 2011 és el 50 aniversari del Festival, a més de demanar la declaració de l’any Philip Newman el PSM demana la creació d’un comitè tècnic implicant a diferents institucions i un comitè d’honor. Pensam que és més urgent regularitzar la situació del Festival.

11.- Propostes/Mocions d’urgència.

- Hi ha la proposta de l’equip de govern a la que ens unim de demanar al Govern i al Col·legi de farmacèutics que hi hagi una farmàcia de guàrdia al municipi.

- Hem presentat dues mocions d’urgència.

- La primera  demanar a la Unió Europea i a l’Estat Espanyol, la retirada immediata de les tropes d’Afganistan i la reinversió de les despeses militars utilitzades en Afganistan en polítiques socials i d’ajuda als països empobrits. És una moció que ens ha enviat  el nostre company Guillem Ramis regidor del Grup Municipal Esquerra Unida – Els Verds a Santa Maria del Camí. Aquesta moció es sumaria a tota la campanya organitzada per s'Assemblea de Moviments Socials  contra la cimera de ministres de la guerra que s'està preparant a Palma, 23 i 24 de febrer.

- La segona  és una moció demanan la condonació del deute extern de Haití amb l'Estat, i res d'ajuda militaritzada que ens ha fet arribat el nostre company "diogènic" Guillem Caldentey d'Els Verds-Esquerra d' Artà i que ésuna proposta dle Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació

Imatge de ONGD Lanbi Elkartea Asociación Para la Solidaridad con Haití – Haitirekin Elkartasunerako Lanbi Elkartea

 

 

 

 

 

AccÚs lliure a Ternelles

Alternativa | 25 Gener, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

A pesar de que el batle va dir que la propietat de Ternelles no havia posat cap impediment a les autoritzacions que estava donant a la gent per anar pel camí, el que és cert és que l’administrador de la Finca va presentar dos escrits el 4 i el 18 de desembre demanant que a la seva absència no es donessin autoritzacions.

 "Que, al ausentarme de Mallorca, desde hoy y hasta mi próxima comunicación, le manifiesto que no podré ordenar que el Servicio de Seguridad de la Finca Ternelles permita el acceso al camino de Ternelles a las personas que usted autorice.

Que, como administrador de la sociedad propietaria de la Finca Ternelles, soy la única persona que puede permitir el acceso por el camino privado de Ternelles, por lo que le ruego que no conceda autorizaciones hasta que le comunique mi regreso...”

Igualment va presentar una reclamació administrativa prèvia a la via judicial civil, en la que demana el reconeixement del camí com camí privat sense cap servitud pública.

A partir d’aquestes peticions l’assessor jurídic de l’Ajuntament ha fet un informe (veure pdf) on recorda a la propietat la sentència del Tribunal Suprem que demanava a l’Ajuntament assegurar l’ús públic idoni del camí i una interessant sentència del Tribunal Suprem de Cantàbria, data 02.11.04, on diu que l'obstaculització de l'accés al mar és una vulneració de la Llei de Costes, en quan estableix que els accessos al mar son lliures i gratuits

Aquesta sentència davant d’uns particulars que han tancat un camí d’accés a la platja en fonament a la inactivitat de l’Ajuntament per ocupar o expropiar el camí diu

 “ nos encontramos ante un vial para uso público, con independencia de que la Administración Local competente no haya puesto en marcha los procedimientos para su obtención, circunstancia ésta que afectará a las relaciones entre el Ayuntamiento de Bareyo y los propietarios afectados, pero que en modo alguno puede perjudicar ni impedir la existencia de dicha servidumbre legal y la utilización de dicho acceso por la totalidad de los usuarios de la playa (…)Es por tanto el Ayuntamiento quien debe poner en marcha el procedimiento necesario para la obtención de unos terrenos que por ministerio de la Ley están destinados al uso público y gratuito, dando lugar, en su caso, a una indemnización a los propietarios si ello resultara procedente de acuerdo precisamente con dicha legislación urbanística, sin que la paralización de dichos procedimientos pueda impedir mientras tanto el uso común de los accesos al mar".

Esperam que aquesta informació ajudi una mica més a tots els "embullants" per mentires i intoxicacions. L'accés al camí de Ternelles es públic i la propietat no pot evitar l'accés al mateix camí

 Recordau que us podeu descarragar aquests models, fets per la Plataforma pro Camins Públics Oberts, per presentar a l'ajuntament de Pollença demanant, segons marca la llei, que se'ns deixi passar. Pensau en demanar el permís amb uns dies d'antel·lació.

Sol·licitud de permís per passejar pel camí de Ternelles per entitats.

Sol·licitud de permís per passejar pel camí de Ternelles individual.

 Del llibre de Tomeu Vilanova i Mateu Cerdà. Itineraris de Pollença.
Ternelles i el castell del rei. 1994.

 

 

 

Caminant per Mallorca (LIII). Cala Figuereta.

Alternativa | 24 Gener, 2010 07:05 | facebook.com twitter.com

El terme de Santanyí té molta de costa verge, de Cala s’Almonia fins a Cala en Tugores que és una distància considerable, se pot dir que la costa està molt poc afectada per la mà de l’home. En tot cas, les intervencions  que hi ha són antigues i estan molt integrades a la natura.

Un racó interessant és un petit barranc de 295 metres de longitud que acaba formant aquesta petita cala de pedra grossa i roques . A l’interior del barranc hi ha algunes coves i balmes, algunes al llit del barranc i altres a una altura entre cinc i vuit metres, n’hi ha algunes de molt còmodes per passar la nit, que és el que anàrem a fer.

Al manco una de les coves, la més grossa, va ser emprada per fer-hi enterrament.  Vérem  que algú està fent excavacions però sembla que de manera poc científica, hi ha ossos humans escampats per tot, és una cosa que intentarem esbrinar i si cal s’haurà de denunciar.

A una de les fotos veureu un forn de calç acabat amb peces  de marès, segurament va ser un dels darrers que se construïren .

 A una altre foto en veureu un de forn de calç una mica estrany, té una alçada major que l’habitual,  és ben redó però li construïren  contraforts, supòs que per l’alçada se podria esbrellar. El més estrany és l’obertura que li deixaren per afegir llenya, no ho entenc,  si qualcú té una explicació m’agradaria conèixer-la.

                                                                                                                                                                                                                                                                                    A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                  Forn de calç rodó amb contraforts.

 

 

 

                             Sala de les mòmies.

 

 

 

 

 (Segueix)

El Padrino, un foguerˇ-musical a l'altura de qui representava.

Alternativa | 23 Gener, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Com sempre, el tema de les festes és un tema molt comentat i debatut. I aprofitant l'avinentesa i els múltiples comentaris sentits arrel del nostre fogueró, hem penjat una enquesta a aquest mateix bloc (per votar ho heu de fer a d'alt a la dreta) demanant-vos que en pensau del nostre fogueró.

Hem rebut moltes felicitacions pel muntatge “fogueró-musical EL PADRINO”, però volem saber quina és la teva opinió.
Va ser genial, original i valent
Un fogueró més de la festa
Va ser una tonteria més de les vostres
Va ser obscè i de mal gust
No sap / No contesta

Ver Resultados

Pels que no vàreu tenir la oportunitat de veure'l en viu i en directe aquí en teniu unes fotografies, només heu d'imaginar-ho amb la banda sonora de la pel·lícula d'El Padrino.

 
 

 

 

Tot el capvespre i el vespre va estar ple de gent...

 

Ja ens podeu criticar, donar l'enhorabona, xiular, fer gloses...

 

 

 

El Pi, el Gall i la barbÓrie.

Alternativa | 22 Gener, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Un any més hem de repetir les nostres queixes (altres articles: El Gall del Pi de Sant Antoni,  I si fem com a la Colonia de Sant Jordi? ) pel fet de posar un animal viu a les festes. Un any més protestam i demanam que no posin el gall al Pi de Sant Antoni. I un any més els fets ens donen la raó.

Els animals no tenen perquè sofrir ni ser maltractats per l'oci dels humans. L'esser humà no fa més que mostrar el seu nivell de barbàrie quan per justificar el maltractament animal s'excusa en absurdes tradicions i s'escuda en una llei actual que permet maltractar animals si fa més de 100 anys que ja es feia.

En aquest punt només hem de dir que el gall al Pi no està documentat 100 anys abans de la promulgació de la llei Balear de protecció animal. Així que a la inmoralitat i la falta d'ètica i escrúpols, també se li ha d'afegir l'il·legalitat del fet. Aquest fet fa anys que l'ha denunciat ANPBA amb el nostre suport.

Però anem més enllà. Algú, que no sigui la mateixa persona que el penja, veu el gall durant tot el temps? Participa d'alguna forma visible el gall en la festa? Doncs no. I perquè el seguim posant a d'alt del pi amb tot el patiment que sofreix? En nom de la tradició no es pot consentir tot.

Per altre banda, i per justificar les nostres paraules, enguany el gall, que resta invisible dins una senalla, ha tornat a caure (o ser tirat) des d'alt del pi. Més de vint metres de caiguda lliure sense poder ni estendre les alas per amortiguar-la. Vint metres de caiguda abans d'estabellar-se contra el terra de la plaça mentre la gent aplaudia i xiulava al valent que havia acabat de pujar.

No val la pena cercar responsables, ens és igual si li va caure, si el va tirar o si estava mal fermat, l'important aquí, a aquestes altures, és que no torni a passar. Que no el posin, que el substitueixin per una rèplica o que facin el que vulguin, però que no es pugui dir que a Pollença és tornen a maltractar animals en nom de la tradició i com a forma d'oci dels pollencins.


Foto del Pi d'enguany del DM

 

 

Qui comanda a Pollenša ?

Alternativa | 21 Gener, 2010 08:55 | facebook.com twitter.com

Article de l'Urxella 23, especial S. Antoni que podeu veure i descarregar (versió pdf)

   UM i PSOE no han volgut ni tan sols reprovar a un regidor que sense contractes ha beneficiat durant anys a empreses familiars, perjudicant a ciutadans i empresaris, i que simplement s’ha excusat dient que desconeixia la llei (i això que és regidor des de 1995).  A més, no cal ser cap expert en lleis per saber que afavorir familiars a més d’il·legal, no és ètic.

   Tenim un equip de govern manejat per en Martí Ochogavía, on l’ètica brilla per la seva absència.I ara que? ens demana la gent.Molt senzill: nosaltres seguirem fent feina per descobrir, denunciar i acabar amb totes les il·legalitats i irregularitats que hi ha a l’Ajuntament. És important deixar les converses de bar i fer-hi alguna cosa de veritat. Al manco que a les eleccions del 2011 aquesta gent sàpiga que els pollencins si els reprovam.

 

 
 
URXELLA 23. Especial Sant Antoni.
Podeu pitjar damunt per descarregar-lo.

Sense respostes. Precs i preguntes de desembre.

Alternativa | 20 Gener, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

 

Al ple del 17 de desembre els vam recordar les preguntes que no havien contestat al ple d’octubre, a pesar de que segons la llei haurien de contestar a aquestes preguntes a aquest ple no el van fer. Després es queixen quan portam els temes demanats a la premsa.

De les preguntes que vam fer  a aquest ple tampoc van contestar cap ni una.

TEMA REGIDOR DE SERVEIS

- Demanam al senyor regidor de serveis, Martí Ochogavia, que retiri les seves paraules al calor del ple extraordinari on deia que “el volien afusellar i que pensava que el nostre partit ja no feia aquestes coses”. Li record al senyor Martí Ochogavía que tot el que hem fet, li agradi o no, és el propi d’un estat de dret democràtic i de pas que a Pollença els únics afusellats i assassinats per les seves idees han estat gent d’esquerres.

- Demanam la dimissió del regidor de serveis o el seu cessament per part del batlle. També demanam una reflexió als regidors del PSOE que podrien prendre exemple del que ha passat en Malaga. A Màlaga els darrers dos anys una empresa dedicada al manteniment d'obres i plantacions, de la qual és accionista un cunyat del regidor, ha obtingut contractes menors (sense concurs públic) per un total de més de 280.000 euros. A Pollença estam parlant de que en cinc anys dues empreses de familiars del regidor de serveis han facturat 844.521,07 euros en cinc anys SENSE CONTRACTES LEGALS ni menors, ni de cap tipus.

DOCUMENTACIÓ SOL·LICITADA I NO DONADA.

-Volem reiterar la petició de tota una sèrie d’informació que hem fet per escrit.

Hem sol·licitat a diversos plens i encara no se’ns han facilitat les actes del consorci de la Gola.

Al 21 de setembre vam demanar:

El conveni entre la Conselleria d’educació i l'Ajuntament per a la utilització de l’institut de Pollença fora de l’horari escolar.

Còpia (o poder consultar) l’expedient 131/08 d’infracció 14/87 de l’aparthotel Villa Conxa.

Comunicació i documentació entre Costes i l’Ajuntament referent a la justificació de que Formentor era sòl urbà consolidat quan es va redactar el PGOU.

POLLENÇA, CAN CULLARASSA, PRETÒRIA.

- Respecte a les llicències de les quals és promotor l’empresari Josep Singla imputat i detingut a l’operació Pretòria d’anticorrupció urbanística per delictes d’associació il·lícita i tràfic d’influències demanam que es realitzi una revisió de la llicència de rehabilitació –ampliació d’habitatge familiar a Can Cuarassa (parcel·la 782-poligon 3) i de la seva execució per part d’un tècnic que no sigui l’arquitecte municipal Rafel Balaguer. I que s’obri expedient d’investigació sobre la feina del zelador d’obres a aquesta obra, indagant per què va fer fotografies sense fer cap informe, quines denúncies ha fet o ha deixat de fer i les raons de la seva manca de feina.

– Relacionat amb el cas reiterem la nostra petició de fa més de dues setmanes de còpia del document que va presentar l’oficina d’obres i a partir del qual es va ordenar la realització d’acta d’inspecció a 71 parcel·les a la Junta de govern del 6 d’octubre

CAMINS PÚBLICS.

Per acord de plenari es va acordar fa mes d'un any obrir expedient d'investigació dels següents camins: Camí del coll d'en Patró i del camí del Coll de Síller (en aquest cas de recuperació). La Plataforma Pro camíns Públics va aportar documentació arxivística del primer camí en les següents instàncies 17 de Setembre de 2007, registre d'entrada 6163,12 de Novembre de 2005 amb registre d'entrada 7588  i 27 d'agost de 2007 amb registre d'entrada 5684, a banda de declaracions jurades de dues persones de mès de 90 anys, coeixedores del traçat del camí, que consta com a número 130 del catàleg de camins i inclos dins els pendents d'un expedient d'investigació.

També des de la Plataforma Pro Camins Públics es va aportar una ressenya del llibre de l'arxiduc, i declaracions jurades de 7 pescadors del Port de Pollença, majors tot de 85 anys, per el camí de Síller al Coll de Síller.

Ens agradaria saber, a banda de la tasca feta des de col·lectius ciutadans, quines aportacions a fet l'Ajuntament per tal d'aclarir la titularitat i recuperar el camí número 135, actualment amb una cadena que dificulta el pas a l'alçada de les cases de Síller i quines tasques ha fet per investigar el camí del Coll d'en Patró.

AUDITORI DE MONEO

Al tema de l'auditori d'en Moneo  reiteram el que ja vam demanar al mes de juny:

- Un informe de l'arquitecte municipal o dades que justifiquen el pressupost de 11,500.000 euros.

- L'estudi que justifica la necessitat d'una sala de 600 places de capacitat.

- Calcular les partides anuals de manteniment, dotació de personal i programació que caldran per mantenir l'Auditori. El futur es preveu negre.

POSSIBLES OBRES IL·LEGALS.

Es ha arribat denúncia d’unes possibles obres il·legals al polígon 3 parcel·la 268, demanam que es comprovi si aquestes obres tenen llicència i en cas contrari que s’obri el corresponent expedient d’infracció urbanística.

REPARACIONS, MOLÈSTIES, BANYS I POLICIA.

- Demanam que arreglin les estacions meteorològiques de Formentor i el Club Nàutic que fa mesos que estan espenyats. Han de tenir en compte la seva utilitat pel turisme de navegació

- Uns veïns ens han denunciat la brutor carrer Hermità Torrandell, resultat de que es fa botelló al mateix, a la seva denúncia els veïns es queixen de que criden a la policia local però aquesta moltes vegades ni se dignen en venir. Volem un aclariment del tema

- Els banys de  parc de can conill de Pollença sempre es troben tancats. Per què?

- Ens han arribat queixes de pares de que Dilluns i dimarts ho havia policies a l’entrada dels nins  al col·legi Joan Mas.

 

2001 A Balearic Odissey

Alternativa | 19 Gener, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

  Un nova i genial col·laboració d'en Miquel Trias. 

És ben segur que entre els defensors del monument als “heroes del Baleares” hi ha gent ben intencionada amb propostes de contextualitzacions i altres operacions estrafolàries que em guardaré com de caure de criticar.Però també hi ha ficada la dreta mossona i antimallorquina que el considera intocable en tots els detalls i en fauna defensa saguntina. I per què ho fan?, per entendre-ho estaria bé fer la comparança entre la situació present i la famosa pel·lícula “2001 A Space Odissey”. En una escena d’aquesta, els homínids tocaven una pedra negra, dipositada per extraterrestres, cosa que en milloravala intel·ligència, passant a un estadi “superior” de l’evolució. De la mateixa manera i amb resultats contraris, —com podeu veure en el dibuix que vos tramet—els cavernícoles de la Mallorca d'avui cerquen el contacte amb els seus monuments per mantenir l’esperit feixista viu i despert, per combregar amb l’obra del dictador Franco, suprem exponent de l’Espanya reaccionària, centralista i inculta.

 

 

 

 

Vaqueries de luxe. Pretoria & Pollenša 3.

Alternativa | 18 Gener, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

 Veure anteriors articles; Aquiescència. i Murs que s'esbuquen.

Encara no haviem parlat d'una de les llicències a de les que és promotor l'empresari Josep  Singla Barceló (president de Proinosa) imputat i detingut en el marc de l'operació  Pretòria d'anticorrupció urbanística, acusat d'associació il·lícita i tràfic d'influències. Es tractca d'una llicència de consolidació parcial de coberta a instal·lació agrícola.

 Es tractava d'una llicència per a la conservació i manteniment d’una antiga vaqueria, fonamentalment  la consolidació parcial de la coberta degut a l'esbucament  d’aquesta.

 

 

 Però el que s'ha fet realment, com podeu veure a la fotografia, es convertir aquestes vaqueries en habitatges.

 

 

Al ple de maig vam demanar que el zelador municipal realitzés una inspecció d'aquestes  construccions. Sense obtenir resposta.

Al ple de juny vam demanar si el zelador municipal havia realitzat la inspecció.

 La resposta del batle i regidor d'urbanisme van ser que  s'havia realitzat la inspecció però que com encara no s'havia demanat el final d'obra, s'intervindria quan ho sol·licitin!!!

A Alternativa insistirem ivolem una explicació convincent per part del regidor d’urbanisme i batle de per que no s’ha obert cap expedient d’infracció urbanística quan està clar que les obres realitzades no tenen res a veure amb la llicència sol·licitada.

Escandalˇs IB3 SAT no surt per satŔlĽlit.

Alternativa | 17 Gener, 2010 21:09 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 false false false ES X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

M’han telefonat uns mallorquins residents a Catalunya per comentar-me que no poden veure la retransmissió del pi de Sant Antoni per IB3 SAT, perquè no hi ha IB3 SAT a HISPASAT, he consultat les planes webs especialitzades i efectivament IB3 SAT va deixar d’emetre per satèl·lit espanyol  el passat dia 14 de gener, he sintonitzat els enllaços que normalment fa us OVERON (la furgoneta davant el club) i no he trobat res, dissortadament no tinc el receptor “full mode” que em troba els enllaços cecs, ja que des de un receptor de satèl·lit domèstic aquests enllaços no els reconeix per la seva baixa velocitat de símbols, i s’han de posar els paràmetres exactes, i per tant no he pogut donar a aquests mallorquins i pollencins una freqüència per veure la retransmissió del pi, naturalment si aquest no està prèviament codificat.

Des de ALTERNATIVA PER POLLENÇA sempre hem estat crítics en pagar doblers a IB3 per donar les nostres festes, però també  compreníem que atès que sortíem per satèl·lit sempre podíem promocionar-nos turísticament, però sense emissió cap a fora de les illes, això és una tudada de doblers injustificable.

La retransmissió es pot seguir per INTERNET però amb una qualitat molt baixa.

Crem que l’Ajuntament hauria de demanar explicacions a IB3 per aquest fet.    

Caminant per Mallorca (LII). Cap d'Any rupestre.

Alternativa | 17 Gener, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com


El vespre de Cap d’Any se fan sopars i festes multitudinaris, entre altres coses, se consumeix raïm de manera compulsiva, sincronitzada  i amb molt de renou. La gent se vesteix molt bé, intentant fer molta de planta però acaba amb collarets de paper penjats pel coll, capellets de pallasso, nassos de plàstic i paperines per tot.

Hi ha gent que fa coses diferents, n’hi ha de raros que passen el cap d’any a una cova a la muntanya, sembla que no els falta res, al contrari, pensen que tenen més que altres.

L’ indret és còmode, ampli, no té excés d’aforament i se pot parlar sense cridar. Si hi posau una mica d’imaginació,  els podeu veure vestits amb pells i bevent amb una closca de carabassa. A més tenen la companyia d’un animalet peculiar que encara no se sap segur de quina varietat és.

Pareix que la cova està molt ben orientada perquè no li ha afectat massa el vent que ha fet  tota la nit, ha fet un dormir de Déu.

L’endemà dematí l’embassament del Pla de Cúber mostrava una mica d’estopeig, donava la sensació de passar per una cala; llavors comences a situar-te i te n’adones que estàs tornant a la civilització.

                                                                                                                                                                                                                                                                                             A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)

Glosses. Us esperam al foguerˇ

Alternativa | 16 Gener, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Avui vos esperam al nostre fogueró al costat del Museu Municipal. Bona companyia, rialles, torrada i beguda i algun missatge pels nostres pròcers estan assegurats...

 

QUE AIXÒ NO MEREIX PERDÓ
NO HI HA DUROS PER PAGAR

I EL CARRERS TOTS TENEN CLOTS

QUE POLLENÇA SEMBLA DAKAR

 
L’AJUNTAMENT ESTÀ DE DOL
L’AUDITORI SE PREPARA
SAPS QUIN COMANDAR MÉS DOLÇ
QUAN SA CURTOR MOS EMPARA
 
UNA SALA NO MASSA GRAN
TAMPOC DEMANAM SA GLORI
GUARDEU PART DE L’AUDITORI
PER POSAR DOS TOBOGANS
 

 

  En Joan Cerdà va perdut                                               

 al ajuntament mai  va,                                                         

 diu te molt mal de cap,                                                  

en tants d’Um imputats.                                                  

per casos de corrupció

                                                                                            

Na Francisca esta contenta,                      

Un bon sou s’ha assegurat,                

abans era socialista,                       

ara ni ella  ho sap.                             

 

PP i UM estan iguals,                 

per on son hi ha corrupció,                                                    

uns “palauets” cars es fan,                                                   

altres  doblers nostres es gasten,                                                  

amb dolces coques de “Nadal”.                                               

 

Ni auditori ni mendangues,  

 ni pagar proveïdors.

diuen que el que comanda,

ni és sols batle, es regidor.

i li agraden més les faldes,

  que a na ordines els seus pots.

 

Tenim un ajuntament endeutat fins a les dents,

diuen hi ha un regidor que per tot treu comissions

els demés fan que no el veuen i així a tots ens va,

Jo als altresels demano i per fer això ens governau?

 

En Matas està “emmerdat”,

per un palauet compra’t

ara diuen l’encalcen

i ell enfora a marxa’t

 

 

La màfia no és tan enfora,

ja me pots fe en això cas:

 “ Un polític que  coneixes,

dobles nostres ha arreplegat”

 

Tant de rei, tanta despesa,

i els altres vivim estrets,

bancs contents, bossa buida,

polítics que no fan bé,

 i a estats units és refugien,

quan ens roben els doblers.

 

Ternelles 2010.

 

A ternelles hem anat,                                                     

el castell a visitar,                                                          

A mitj camí hi ha un guarda,                                        

bon amic d’en Joan Cerdà.                                             

 

Ens ha dit que aturéssim,                                              

doncs el batle ha regalat,                                                

el camí als de “ca’n Verga”,                                          

per poder-ne disposar.                                                      

i això perquè?,

El guarda m’ha contestat:

Això sempre així ha anat,

als poderós ells temen,

el poble els  és ben igual.

 

I jo he pensat això és vera,

sempre així ha funcionat,

però el castell  vull veuré,

i la barrera he botat,

si als pobres ens ofeguen,

almenys hem de caminar.

 

I més glosses...

 

L’amo en Martí un dia

i un altre i un altre mes

tant com podia afavoria

a tota quanta família tenia

molts els en feia de contractes

sense tenir-ne papers

ni concursos ni tonteries

ja després li agrairien.

 

El Martino té companys

socialistes diuen que son

de ple han caigut en el parany

i no n’han tingut cap guany

però no tenen excusa

i diran que no ho sabien

ja que la seva gran Musa

no vol perdre la cadira

 

Als del partit socialista

no els en parlis d’ètica

tampoc gens de democràcia

no saben que es transparència

només saben de butxaca.

 

El Padrino de Pollença

es veu que té molts amics

que l’ajuden a fer negocis

sense perdre l’aparença

de ser un bons socis

del govern del nostre poble

Ara els hem destapat

tots aquests grans desbarats

de famílies i contractes

que ells han dut d’amagat.

 

A en Joan si, si li diuen

per que no sap dir que no

jo no he vist mai tantes critiques

per un que no en fot ni brot.

 

Molts d'anys i bons.

 


 I més...
 (Segueix)

Compartir cotxe

Alternativa | 15 Gener, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

La segona moció que presentam al ple del mes de gener és una relativa“compartir cotxe”, resultat  de la feina conjutna i coordinada de l'Assemblea per Mallorca.

Aquesta mocio va en la línia de millorar la mobilitat sostenible i fomentar entre la població un ús més racional del cotxe, facilitant una nova alternativa en els seus desplaçaments.

La incidència del consum de combustibles fòssils és una de les principals causes de contaminació atmosfèrica i d'escalfament planetari global. I el consum de combustible per a l'ús del transport privat representa unes despeses econòmiques importants per a les famílies. La reducció de vehicles d'ús privat en circulació representa millorar la utilització de l’espai públic, ajudant a descongestionar les carreteres i aparcaments, i una millora de la qualitat de vida, tant pel que fa a la minva d'accidents de trànsit com per els perills que representa a la fauna silvestre, així com a la reducció de la contaminació acústica.

 

Són molts  els ciutadans de Pollença que coincideixen en itineraris i horaris laborals similars, i el que demanam és estimular la voluntat de compartir l'ús del vehicle privat, mitjançant una campanya informativa municipal  i subscribir-se a la xarxa digital www.compartir.org de municipis, empreses i organismes que fomenten el servei de compartir cotxe. De la que formen part entre multituts de municipis; la ciutat de  Palma i el Consell Insular de Menorca. Posant un enllaç a la página web municipal a la fi de possibilitar el màxim de contactes possibles entre persones del municipi que realitzant  itineraris similars desitgen compartir un mateix cotxe.

 

Imatge del blog de J.R. Mora

 Moció a continuació

 (Segueix)

No al Canon digital, no a la presumpciˇ de culpabilitat.

Alternativa | 14 Gener, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Al ple de gener presentam una moció demanant l'exempció de pagament del cànon digital per a les adquisicions de material de reproducció i emmagatzament de documents per part de les administracions. Aquesta moció, una vegada més, es resultat de la bona feina del nostre company Guillem Caldentey a Artà (Coordinadora Diògenes).

Com sabeu  el conegut com a “cànon digital” o "cànon de la SGAE" suposa una càrrega addicional sobre el preu de tots els suports i aparells que puguin ser destinats a la reproducció i emmagatzament de documents (fotocopiadores, impressores, equips de reproducció i d’enregistrament de documents audiovisuals, CD-R, DD-R, etc).

 Aquest canon s'aplica de manera indiscriminada  i injusta, ja que es tracta d’un cost afegit que s’ha de pagar al marge de si el material adquirit s’utilitza per a la reproducció privada de material subjecte a drets de propietat intel·lectual

 Hi ha particulars que ja han aconseguit sentències (exemple) que han ordenat la devolució del importe del canon acreditant que "el suport s'ha emprat per a una altra finalitat diferent de la reproducció d'obres d'autors, que constitueix la causa de tributació.

 Al cas de l'administració i del nostre Ajuntament   la presumpció d’utilització per copiar obres amb drets de propietat intel·lectual resulta molt especialment inadequada i hauria de prevaldre, en tot cas, la presumpció contrària. El propi article 25 del TRLPI ja estableix que el govern espanyol pot fixar excepcions al pagament del cànon “quan quedi suficientment acreditat que el destí o ús final dels equips, aparells o suports materials no sigui la còpia privada d’obres d’autor.

L'exempció del pagament del “cànon digital” resultaria, a més de ser de justícia pels arguments exposats, un estalvi en temps de crisi.

  Per això demanam reclamar a les empreses proveïdores la quantitat abonada en concepte de canon de l'SGAE i instar al govern de l'Estat espanyol a  que les administracions quedin excloses del pagament d'aquest canon.

 Imatge del blog Taringa.

 

 

 
A continuació la moció.

 

 (Segueix)

Ja podem anar d'excursiˇ pel camÝ de Ternelles.

Alternativa | 13 Gener, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Voleu anar d'excursió pel camí de Ternelles com s'ha fet sempre? Doncs no podeu. Però si voleu anar-hi amb un màxim de 20 persones i de manera formal, ja ho podeu fer. 

Gràcies a la constant feina de la Plataforma Pro Camins Públics i als partits PSM i Alternativa per Pollença, gràcies als centenars de ciutadans que botaren la barrera dia 12 d'octubre, hem aconseguit una passa més, que no és la definitiva, però que almenys ens permetrà gaudir d'una passejada per un camí que mai hauria d'haver-se tanca.

Tot i que no s'ha establert cap sistema seriós de reserves si que tenim la instància del batlle on informa de la possibilitat de passar 20 persones diàries pel camí. El podeu llegir aquí.

D'aquesta manera i, ja que segons el batlle ja es donen permisos per passar, encara que no ha indicat com demanar-los, hem pensat que el millor que podem fer és fer dos models de sol·licituds per presentar a l'ajuntament de Pollença demanant, segons marca la llei, que se'ns deixi passar.

Aquests models, fets per la Plataforma pro Camins Públics Oberts, els podeu descarregar aquí mateix:

Sol·licitud de permís per passejar pel camí de Ternelles per entitats.

Sol·licitud de permís per passejar pel camí de Ternellesindividual.

Hem de tenir en compte que al no existir cap mecanisme concret d'acceptació d'excursionistes, tot està enlaire. Pot dependre de la bona voluntat del batlle o regidor que s'ha d'encarregar del tema (no ho sabem), també pot dependre de la voluntat de "la Senyora" o de l'administrador... 

Nosaltres hem demanat, i ho seguim fent, que s'estableixi un mecanisme concret, sense bones voluntats pel mig, on l'ajuntament (que és el propietari del camí) reculli les sol·licituds, exposi les advertències necessàries als excursionistes en quant a la cura que han de tenir i que això quedi fixat i regulat definitivament. 

Amés pensam que ja és hora de que aquesta excursió, que un temps va ser el principal punt turístic per excursionistes que visitaven el nostre municipi, sigui publicitada i ofertada.

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb