URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ja no hi ha excuses: la carretera de Lluc s'ha d'obrir.

Alternativa | 07 Gener, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Començam l'any 2010 igual que acabàrem el 2009. Per enèsima vegada hem de tornar a fer públic un comunicat de la Plataforma Pro Camins Públics Oberts referents a algun dels múltiples camins tancats del nostre municipi. Aquest cop la Plataforma, de forma molt encertada, explica com el conveni (veure pdf) entre el Consell Insular i els  propietaris de la finca que tanca la carretera de Lluc, l'Empeltada, no ha sigut ratificat i a més s'ha incomplert.

Ara ja no hi ha excuses, la Plataforma ha demostrat un cop més lo il·legal del tancament i l'inexistència d'excuses per no obrir. És d'admirar que una plataforma cívica hagi de fer la feina que en teoria els toca als nostres governants. 

COMUNICAT DE LA PLATAFORMA PRO CAMINS 

  Desprès d’anys demanant que se'ns fes arribar una còpia del conveni de col·laboració entre la propietat de la finca de la Empeltada i el Consell Insular de Mallorca, conveni amb el qual justifica  la propietat de la finca de l’empeltada el tancament de la via pública de la carretera vella de Pollença a Lluc, podem dir que vist aquest conveni, considerem:

-          Que aquest conveni no va ser ratificat en cap moment pel plenari del Consell Insular de Mallorca, ni  publicat en cap Bolleti Oficial de les Illes Balear, per tant, no té cap validesa, més que l’acord entre uns particulars,  que en el cas dels representants d’institucions, constitueix una actuació irregular al nostre parer.

-          A més, les parts incompleixen el conveni, quan diuen que s’aprofitarà un tram del camí vell de Lluc, per tal de desviar el camí, quan es un fet comprovable que per tal de desviar el camí, el que es va fer és obrir una via inadequada, havent de tallar arbres, entre ells alzines (espècie protegida), desviant el camí per interessos pura i exclusivament particulars, dificultant el pas als vianants. A més, el propietari de la finca es va veure beneficiat per l’atorgació de subvencions del Consell Insular de Mallorca a la finca de l’empaltada, a nom de la societat rustic-rafal SL, aquesta societat va acumular del program Mallorca Oberta 52.988 euros (veuré BOIB 144 de 2005), 18.183 d’aquest per la finca de l’Empletada que tanca la carretera vella i el camí vell de Lluc. A més s’ha de dir que aquesta no consta inscrita, com el mateix conveni adjunt diu.

 

Per tot això no podem més que seguir demanant l’obertura d’aquesta via pública, així com la revisió de alguns convenis, que a més de promoure el tancament de vies públiques, han aportar doblers a les persones que tanquen aquestes. 

Així mateix, hem de dir que des del Consell Insular de Mallorca no es pot dilatar més la recuperació de aquest camí, si es vol demostrar que es defensen des d’aquesta institució els bens de domini públic.

 
 
A la fotografia d'alt hi ha la barrera un dia normal,
a la d'abaix, una fotografia de com hauria de ser sempre. 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb