URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Caminant per Mallorca (LI). Camí Vell Puigpunyent - Estellencs

Alternativa | 10 Gener, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Antigament, Estellencs pertanyia al terme municipal de Puigpunyent, el principal accés entre els dos nuclis era el que avui coneixem com a el Camí Vell.

Al 1836, Estellencs s’independitzà però la principal via de comunicació continuava sent a través de Puigpunyent. No va ser fins els inicis del segle XX que se construí la carretera de la costa, Andratx- Estellencs -Banyalbufar. En aquest moment les comunicacions varen canviar, i es va anar perdent l'interès per l'antic camí.

L’excursió d’avui només recorr una part d’aquest camí. Començam a Puigpunyent, entram a la finca de Son Fortesa, passam per l’antiga teulera, per les cases de Sa Muntanya i ens desviam una mica a la dreta per arribar a les restes de l’Ermita de Sant Onofre. Tornam al camí principal, pujam una mica més fins arribar a un portell de pedra i d’aquí anam baixant i girant a la dreta per arribar al Coll des Grau. A partir d’aquí la baixada és per camí antic i qualque bocí per carretera, fins arribar de nou a Puigpunyent.

                                                                                                                                                                                                                                                                                     A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb