URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Propostes

Alternativa | 11 Gener, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Evidentment hi ha un munt de possibles projectes vàlids i necessaris pel nou fons estatal per l'Ocupació i la Sostenibilitat Local,  el nostre estimat poble sofreix un abandonament, tan i tan gros que un no sap per a on començar.

 És realment una pena que l'equip de govern no hagi volgut fer una autèntic procés participatiu per triar els projectes tal com era la nostra proposta i com s'ha fet a Esporles. A dia d'avui ni tan sols s'ens ha convocat als grups de l'oposició per parlar del tema, a pesar d'aquesta manca de participació i consens, nosaltres seguim oferim idees i feina per millorar el municipi i divendres vam presentar les nostres propostes.

Des del nostre punt de vista s’haurien de prioritzar les inversions bàsiques en infrastructures que al mateix temps comportin estalvi de recursos i millores mediambientals. Igualment s’haurien de tenir en compte els deutes històrics del municipi amb el nucli de la Cala Sant Vicenç i amb el tema de la eliminació de les barreres arquitectòniques.

De les propostes que ja s’ens ha informat per part de l’equip de govern consideram imprescindibles el sanejament del carrer Metge Llopis i Almirant Cervera del Port (clavegueram, pluvials i  aigua potable) i del Poliesportiu de Pollença. A la instal·lació de plaques solars a la piscina del port i als poliesportius afegiriam la Residència St. Domingo, el nou centre de dia, i  les escoles.

Com hem dit consideram que hem de prioritzar les actuacions al nucli de la Cala Sant Vicenç, que actualment es troba molt abandonat, a pesar de ser un dels grans actius turístics del municipi. En aquest sentit proposam  la renovació i remodelació de l’enllumenat públic exterior de la  Cala Sant Vicenç per impulsar l’estalvi i l’eficiència energètica i evitar la contaminació lumínica. Igualment proposam una renovació i remodelació de la seva xarxa d’abasteciment d’aigua potable al manco per evitar els talls de subministrament.

Amb el tema de l’eliminació de les barreres arquitectòniques també consideram que l’Ajuntament té un deute històric. A pesar de que es va aprovar per unanimitat al ple d'octubre del 2007 una moció per fer un pla bàsic d'accessibilitat i supressió de barreres d'arquitectòniques encara resta molt de feina per fer. Recordam també que no complim la llei i proposam l’eliminació de les barreres arquitectòniques de tots els espais lliures d'ús públic i els edificis d'accés públic.

Tenim en compte les previsions científiques sobre el clima pensam que també hauria de ser una prioritat l’estalvi de l’aigua, per això proposam:


- Instal·lació de sistemes d’estalvi d’aigua a totes les instal·lacions municipals i  si és  possible; ajudes municipals a la instal·lació d’aquests sistemes de baix consum d'aigua,

- Renovació de la xarxa d'aigua potable en els trams de xarxa pendents, per evitar fuites d'aigua.

- Reutilització de les aigües de la depuradora que actualment es troben molt infrautilitzades.

- També s’hauria de tenir en compte que l'enllumenat públic representa una  gran part  del consum energètic de l'Ajuntament i s’hauria d’iniciar la renovació del mateix per evitar la contaminació lumínica i el malbaratament de l'energia. Aquesta inversió te la gran avantatge de ser recuperable en poc temps.


- Per terminar  atès que el Municipi disposa d’una amplia xarxa de camins públics molt desaprofitats, caldria una petita  inversió en condicionar, senyalitzar i informar sobre aquesta xarxa de camins que  a més de beneficiar als autòctons pot contribuir  decisivament  a la promoció de Pollença, com a destí turístic fora de l'estiu, per a amants del trekking, de la natura, del paisatge... 

Fotografia de la Cala des de l'aire de Hans Monheim, més fotografies a http://www.hansmonheim.com/

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb