URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

No al Canon digital, no a la presumpció de culpabilitat.

Alternativa | 14 Gener, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Al ple de gener presentam una moció demanant l'exempció de pagament del cànon digital per a les adquisicions de material de reproducció i emmagatzament de documents per part de les administracions. Aquesta moció, una vegada més, es resultat de la bona feina del nostre company Guillem Caldentey a Artà (Coordinadora Diògenes).

Com sabeu  el conegut com a “cànon digital” o "cànon de la SGAE" suposa una càrrega addicional sobre el preu de tots els suports i aparells que puguin ser destinats a la reproducció i emmagatzament de documents (fotocopiadores, impressores, equips de reproducció i d’enregistrament de documents audiovisuals, CD-R, DD-R, etc).

 Aquest canon s'aplica de manera indiscriminada  i injusta, ja que es tracta d’un cost afegit que s’ha de pagar al marge de si el material adquirit s’utilitza per a la reproducció privada de material subjecte a drets de propietat intel·lectual

 Hi ha particulars que ja han aconseguit sentències (exemple) que han ordenat la devolució del importe del canon acreditant que "el suport s'ha emprat per a una altra finalitat diferent de la reproducció d'obres d'autors, que constitueix la causa de tributació.

 Al cas de l'administració i del nostre Ajuntament   la presumpció d’utilització per copiar obres amb drets de propietat intel·lectual resulta molt especialment inadequada i hauria de prevaldre, en tot cas, la presumpció contrària. El propi article 25 del TRLPI ja estableix que el govern espanyol pot fixar excepcions al pagament del cànon “quan quedi suficientment acreditat que el destí o ús final dels equips, aparells o suports materials no sigui la còpia privada d’obres d’autor.

L'exempció del pagament del “cànon digital” resultaria, a més de ser de justícia pels arguments exposats, un estalvi en temps de crisi.

  Per això demanam reclamar a les empreses proveïdores la quantitat abonada en concepte de canon de l'SGAE i instar al govern de l'Estat espanyol a  que les administracions quedin excloses del pagament d'aquest canon.

 Imatge del blog Taringa.

 

 

 
A continuació la moció.

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb