URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Compartir cotxe

Alternativa | 15 Gener, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

La segona moció que presentam al ple del mes de gener és una relativa“compartir cotxe”, resultat  de la feina conjutna i coordinada de l'Assemblea per Mallorca.

Aquesta mocio va en la línia de millorar la mobilitat sostenible i fomentar entre la població un ús més racional del cotxe, facilitant una nova alternativa en els seus desplaçaments.

La incidència del consum de combustibles fòssils és una de les principals causes de contaminació atmosfèrica i d'escalfament planetari global. I el consum de combustible per a l'ús del transport privat representa unes despeses econòmiques importants per a les famílies. La reducció de vehicles d'ús privat en circulació representa millorar la utilització de l’espai públic, ajudant a descongestionar les carreteres i aparcaments, i una millora de la qualitat de vida, tant pel que fa a la minva d'accidents de trànsit com per els perills que representa a la fauna silvestre, així com a la reducció de la contaminació acústica.

 

Són molts  els ciutadans de Pollença que coincideixen en itineraris i horaris laborals similars, i el que demanam és estimular la voluntat de compartir l'ús del vehicle privat, mitjançant una campanya informativa municipal  i subscribir-se a la xarxa digital www.compartir.org de municipis, empreses i organismes que fomenten el servei de compartir cotxe. De la que formen part entre multituts de municipis; la ciutat de  Palma i el Consell Insular de Menorca. Posant un enllaç a la página web municipal a la fi de possibilitar el màxim de contactes possibles entre persones del municipi que realitzant  itineraris similars desitgen compartir un mateix cotxe.

 

Imatge del blog de J.R. Mora

 Moció a continuació

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb