URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El Pi, el Gall i la barbàrie.

Alternativa | 22 Gener, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Un any més hem de repetir les nostres queixes (altres articles: El Gall del Pi de Sant Antoni,  I si fem com a la Colonia de Sant Jordi? ) pel fet de posar un animal viu a les festes. Un any més protestam i demanam que no posin el gall al Pi de Sant Antoni. I un any més els fets ens donen la raó.

Els animals no tenen perquè sofrir ni ser maltractats per l'oci dels humans. L'esser humà no fa més que mostrar el seu nivell de barbàrie quan per justificar el maltractament animal s'excusa en absurdes tradicions i s'escuda en una llei actual que permet maltractar animals si fa més de 100 anys que ja es feia.

En aquest punt només hem de dir que el gall al Pi no està documentat 100 anys abans de la promulgació de la llei Balear de protecció animal. Així que a la inmoralitat i la falta d'ètica i escrúpols, també se li ha d'afegir l'il·legalitat del fet. Aquest fet fa anys que l'ha denunciat ANPBA amb el nostre suport.

Però anem més enllà. Algú, que no sigui la mateixa persona que el penja, veu el gall durant tot el temps? Participa d'alguna forma visible el gall en la festa? Doncs no. I perquè el seguim posant a d'alt del pi amb tot el patiment que sofreix? En nom de la tradició no es pot consentir tot.

Per altre banda, i per justificar les nostres paraules, enguany el gall, que resta invisible dins una senalla, ha tornat a caure (o ser tirat) des d'alt del pi. Més de vint metres de caiguda lliure sense poder ni estendre les alas per amortiguar-la. Vint metres de caiguda abans d'estabellar-se contra el terra de la plaça mentre la gent aplaudia i xiulava al valent que havia acabat de pujar.

No val la pena cercar responsables, ens és igual si li va caure, si el va tirar o si estava mal fermat, l'important aquí, a aquestes altures, és que no torni a passar. Que no el posin, que el substitueixin per una rèplica o que facin el que vulguin, però que no es pugui dir que a Pollença és tornen a maltractar animals en nom de la tradició i com a forma d'oci dels pollencins.


Foto del Pi d'enguany del DM

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb