URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Caminant per Mallorca (LIII). Cala Figuereta.

Alternativa | 24 Gener, 2010 07:05 | facebook.com twitter.com

El terme de Santanyí té molta de costa verge, de Cala s’Almonia fins a Cala en Tugores que és una distància considerable, se pot dir que la costa està molt poc afectada per la mà de l’home. En tot cas, les intervencions  que hi ha són antigues i estan molt integrades a la natura.

Un racó interessant és un petit barranc de 295 metres de longitud que acaba formant aquesta petita cala de pedra grossa i roques . A l’interior del barranc hi ha algunes coves i balmes, algunes al llit del barranc i altres a una altura entre cinc i vuit metres, n’hi ha algunes de molt còmodes per passar la nit, que és el que anàrem a fer.

Al manco una de les coves, la més grossa, va ser emprada per fer-hi enterrament.  Vérem  que algú està fent excavacions però sembla que de manera poc científica, hi ha ossos humans escampats per tot, és una cosa que intentarem esbrinar i si cal s’haurà de denunciar.

A una de les fotos veureu un forn de calç acabat amb peces  de marès, segurament va ser un dels darrers que se construïren .

 A una altre foto en veureu un de forn de calç una mica estrany, té una alçada major que l’habitual,  és ben redó però li construïren  contraforts, supòs que per l’alçada se podria esbrellar. El més estrany és l’obertura que li deixaren per afegir llenya, no ho entenc,  si qualcú té una explicació m’agradaria conèixer-la.

                                                                                                                                                                                                                                                                                    A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                  Forn de calç rodó amb contraforts.

 

 

 

                             Sala de les mòmies.

 

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb