URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Accés lliure a Ternelles

Alternativa | 25 Gener, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

A pesar de que el batle va dir que la propietat de Ternelles no havia posat cap impediment a les autoritzacions que estava donant a la gent per anar pel camí, el que és cert és que l’administrador de la Finca va presentar dos escrits el 4 i el 18 de desembre demanant que a la seva absència no es donessin autoritzacions.

 "Que, al ausentarme de Mallorca, desde hoy y hasta mi próxima comunicación, le manifiesto que no podré ordenar que el Servicio de Seguridad de la Finca Ternelles permita el acceso al camino de Ternelles a las personas que usted autorice.

Que, como administrador de la sociedad propietaria de la Finca Ternelles, soy la única persona que puede permitir el acceso por el camino privado de Ternelles, por lo que le ruego que no conceda autorizaciones hasta que le comunique mi regreso...”

Igualment va presentar una reclamació administrativa prèvia a la via judicial civil, en la que demana el reconeixement del camí com camí privat sense cap servitud pública.

A partir d’aquestes peticions l’assessor jurídic de l’Ajuntament ha fet un informe (veure pdf) on recorda a la propietat la sentència del Tribunal Suprem que demanava a l’Ajuntament assegurar l’ús públic idoni del camí i una interessant sentència del Tribunal Suprem de Cantàbria, data 02.11.04, on diu que l'obstaculització de l'accés al mar és una vulneració de la Llei de Costes, en quan estableix que els accessos al mar son lliures i gratuits

Aquesta sentència davant d’uns particulars que han tancat un camí d’accés a la platja en fonament a la inactivitat de l’Ajuntament per ocupar o expropiar el camí diu

 “ nos encontramos ante un vial para uso público, con independencia de que la Administración Local competente no haya puesto en marcha los procedimientos para su obtención, circunstancia ésta que afectará a las relaciones entre el Ayuntamiento de Bareyo y los propietarios afectados, pero que en modo alguno puede perjudicar ni impedir la existencia de dicha servidumbre legal y la utilización de dicho acceso por la totalidad de los usuarios de la playa (…)Es por tanto el Ayuntamiento quien debe poner en marcha el procedimiento necesario para la obtención de unos terrenos que por ministerio de la Ley están destinados al uso público y gratuito, dando lugar, en su caso, a una indemnización a los propietarios si ello resultara procedente de acuerdo precisamente con dicha legislación urbanística, sin que la paralización de dichos procedimientos pueda impedir mientras tanto el uso común de los accesos al mar".

Esperam que aquesta informació ajudi una mica més a tots els "embullants" per mentires i intoxicacions. L'accés al camí de Ternelles es públic i la propietat no pot evitar l'accés al mateix camí

 Recordau que us podeu descarragar aquests models, fets per la Plataforma pro Camins Públics Oberts, per presentar a l'ajuntament de Pollença demanant, segons marca la llei, que se'ns deixi passar. Pensau en demanar el permís amb uns dies d'antel·lació.

Sol·licitud de permís per passejar pel camí de Ternelles per entitats.

Sol·licitud de permís per passejar pel camí de Ternelles individual.

 Del llibre de Tomeu Vilanova i Mateu Cerdà. Itineraris de Pollença.
Ternelles i el castell del rei. 1994.

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb