URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Quatre mocions

Alternativa | 26 Gener, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Con sempre esperam els vostres suggeriments, precs i preguntes pel ple del dijous 28 que es realitzara al Casal de Ca'n Llobera a les 20:00 hores.  Les podeu fer arribar a aquest mateix blog o a alternativaperpollenca@gmail.com

Seguim presentam mocions que es fonamenten en el nostre programa e ideari; mobilitat sostenible, contra la injusta llei del canon, pacifisme i solidaritat.

 ORDRE DEL DIA de la sessió:

PART RESOLUTIVA.

1.- Aprovació, si procedeix, de l'acta de la sessió extraordinària celebrada dia 23 de novembre de 2009.

2.- Aprovació, si procedeix, de l'acta de la sessió ordinària celebrada dia 1 de desembre de 2009.

3.-Aprovació, si procedeix, de l'acta de la sessió ordinària celebrada dia 16 de desembre de 2009.

4.- Moció presentada pel grup municipal PSM-EN relativa a la racionalització de la despesa en publicitat de l 'Ajuntament de Pollença. Aquest és un dels punts que vam comentar al debat quan es va aprovar per unanimitat, al ple de  setembre del 2008, realitzar un pla d'austeritat (veure article) amb la participació de tots els grups polítics. Un acord més incomplert a dia d’avui.

5.- Moció presentada pel grup Alternativa EU-EV relativa a l’exempció de pagament del cànon digital. Podeu llegir la moció i l’explicació a aquest article. Demanam l'exempció de pagament del cànon digital per a les adquisicions de material de reproducció i emmagatzament de documents per part de les administracions.

6.- Aprovació, si procedeix, de les inversions a sol·licitar en el Fons estatal i per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local . A pesar d’haver aprovat al darrer ple per unanimitat la nostra moció per fer partícips d’aquest fons a la ciutadania (article), la veritat és que UM-UNPi i PSOE han fet un procés molt poc participatiu, com ja vam denunciar al seu dia (article).

7. - Aprovació, si procedeix, de l'expedient per a la contractació de la gestió del servei públic municipal de neteja viaria en règim de concessió i disposició de l’obertura del procediment d’adjudicació.

A la fi surt el plec de condicions de la neteja viària del municipi (quasi dos anys sense contracte al Port). Molt diferent a l’anterior plec, aquest és completíssim a tots els nivells. Es tracta d’una inversió molt important; uns 800.000 euros anuals i  un contracte de deu anys.

8.- Moció presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV relativa a "compartir cotxe ".

Ja comentada a un article es tracta de millorar la mobilitat sostenible i fomentar entre la població un ús més racional del cotxe.

9.- Aprovació, si procedeix, del Pla Operatiu de Serveis Socials per l'any 2010

A la comissió no era la regidora de Serveis Sociasl i de moment no tenim aquest Pla.

10.- Moció presentada pel grup municipal PSM-EN relativa a la declaració de l'any 2011 com Any Philip Newman. L’any 2011 és el 50 aniversari del Festival, a més de demanar la declaració de l’any Philip Newman el PSM demana la creació d’un comitè tècnic implicant a diferents institucions i un comitè d’honor. Pensam que és més urgent regularitzar la situació del Festival.

11.- Propostes/Mocions d’urgència.

- Hi ha la proposta de l’equip de govern a la que ens unim de demanar al Govern i al Col·legi de farmacèutics que hi hagi una farmàcia de guàrdia al municipi.

- Hem presentat dues mocions d’urgència.

- La primera  demanar a la Unió Europea i a l’Estat Espanyol, la retirada immediata de les tropes d’Afganistan i la reinversió de les despeses militars utilitzades en Afganistan en polítiques socials i d’ajuda als països empobrits. És una moció que ens ha enviat  el nostre company Guillem Ramis regidor del Grup Municipal Esquerra Unida – Els Verds a Santa Maria del Camí. Aquesta moció es sumaria a tota la campanya organitzada per s'Assemblea de Moviments Socials  contra la cimera de ministres de la guerra que s'està preparant a Palma, 23 i 24 de febrer.

- La segona  és una moció demanan la condonació del deute extern de Haití amb l'Estat, i res d'ajuda militaritzada que ens ha fet arribat el nostre company "diogènic" Guillem Caldentey d'Els Verds-Esquerra d' Artà i que ésuna proposta dle Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació

Imatge de ONGD Lanbi Elkartea Asociación Para la Solidaridad con Haití – Haitirekin Elkartasunerako Lanbi Elkartea

 

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb