URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Pioners en dir no al canon.

Alternativa | 29 Gener, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Fem una primera valoració del ple d'ahir.

No va faltar cap regidor. El portaveu del PP-UMP va demanar controlar més les intervencions del diferents grups per que no s'allarguin innecessàriament,a ixí i tot el ple va finalitzar a les 23:45.

Per la nostra part estam d'enhorabona ja que es van aprovar per unanimitat les nostres  dues mocions que van presentar de manera ordinàri, la pena és que no van a votar la urgència per debatre les altres dues mocions que presentavam.

.- Moció presentada pel grup municipal PSM-EN relativa a la racionalització de la despesa en publicitat de l 'Ajuntament de Pollença.

Rebutjada pels vots d'UM-UNPI i PSOE.Vots a favor del PSM, PP-UMP i Alternativa

Li vam recordar al regidor del PSM que al ple de març del 2009 va votar en contra d’una moció nostra que tenia unes evidents similituds amb la que ens presentava. De totes maneres vam votar a favor d’aquesta moció però ens agradaria que aquesta racionalització de la despesa es fes dins un pla d’austeritat general amb la participació de tots els grups polítics i la ciutadania.

L'equip de govern a través del batle va dir que no calia fer aquesta racionalització de la despesa en publicitat ja que el govern estava fent una llei sobre la publicitat insitucional (una excusa, no te res a veure) i es va dedicar a retreure al regidor del PSM el que havia gastat a publicitat quan era regidor de cultura.

.- Moció presentada pel grup Alternativa EU-EV relativa a l’exempció de pagament del cànon digital. Aprovada per unanimitat.

    Estam d'enhorabona ja que som el primer Ajuntament que demanara l'exempció del conegut com a "cànon digital", uns doblers arbitraris ja que es castiga a tothom a pagar, utilitzi o no el material comprat per copiar documents amb drets de propietat intel·lectual (finalitat original del canon). Al cas de l'administració està clar que no utilitzem cds, dvs, ordinadors, etc per copiar obres amb drets de propietat intel·lectual i pensam que s’ens hauria d’aplicar d’ofici l’article 25 de la llei que ja estableix que el govern espanyol pot fixar excepcions al pagament del cànon "quan quedi suficientment acreditat que el destí o ús final dels equips, aparells o suports materials no sigui la còpia privada d'obres d'autor. Es tracta tan d'un tema de justícia com d'estalvi.

    Aprovació, si procedeix, de les inversions a sol·licitar en el Fons estatal i per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local .

    Aprovada amb el vot a favor d'UM-UNPi i PSOE i l'abstenció del PP-UMP, PSM i Alternativa .

La nostra abstenció es va fonamentar en que no estam d'acord amb el el procediment per triar aquestes inversions, s'hauria d'haver fet una reunió específica sobre el tema i un autèntic procés participatiu com s'ha fet a Esporles on l’Ajuntament va convocar als ciutadans i van acudir prop de mig centenar per escoltar les propostes de l’Ajuntament ( la majoria sortien de l’Agenda Local 21 que a Pollença està totalment morta) i que van poder fer les seves propostes per passar a continuació a votar.Igualment ens hagués agradat tenir els projectes més desenvolupat de la reforma de la plaça Miquel Capllonch i del primer pis del Centre de Dia (400.000 euros cada projecte). Van a insistir en la necessitat d'invertir més a la Cala Sant Vicenç i l'eliminació de les barreres arquitectòniques

. - Aprovació, si procedeix, de l'expedient per a la contractació de la gestió del servei públic municipal de neteja viaria en règim de concessió i disposició de l’obertura del procediment d’adjudicació.

Aprovada pels vots a favor d'UM-UNPi, PSOE i PP-UMP l'abstenció de PSM, Alternativa.

Vam comentar a l’equip de govern que hagués estat més correcte esperar al final d'aquest ple per fer rodes de premsa i donar per fetes i aprovades a la premsa propostes que encara no s'han debatut.Després de dos anys sense contracte al Port pensam que fa temps que s’hauria d’haver presentat aquest nou plec. Valoram molt positivament aquest plec que és completíssim a tots els nivells i per això vam felicitar al tècnic de medi ambient per la bona feina que ha fet. Pensam que aquest plec de condicions hauria de servir de model per altres serveis municipals ja que suposa entre altres coses la plasmació dels compromisos d’Aalborg.

Si ens vam abstenir i no vam votar a favor és perquè nosaltres apostam per una gestió pública. Privatitzar un servei públic significa reconèixer el fracàs de la gestió administrativa pública, per la qual cosa la recepta ha de ser el cessament dels gestors públics, i no la privatització.

.- Moció presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV relativa a "compartir cotxe ".

Aprovada per unanimitat.

Es tracta de millorar la mobilitat sostenible i fomentar entre la població un ús més racional del cotxe, facilitant la trobada de persones que estan interessades a compartir el vehicle privat a l'hora de fer un viatge. Una moció adient aquests dies que tenim l’exposició CO2 i Canvi Climàtic al club Pollença. Mitjançant aquest servei un ciutadà pot veure on line les persones que estan inscrites per fer un viatge semblant al previst. Tot de manera immediata i sense intermediaris.

- Aprovació, si procedeix, del Pla Operatiu de Serveis Socials per l'any 2010 Aprovat amb el vot a favor d'UM-UNPi i PSOE i l'abstenció de PP-UMP, PSM i Alternativa

A la comissió informativa no era la regidora de Serveis Socials i no vam rebre aquest pla que finalment ens va donar el grup PP-UMP. Es tracta d'un tramit, és un quadre esquemàtic (línies d'actuació, objectius, iniciatives estratègiques, accions, temporalització, responsables, resursos...). Davant la manca d'explicacions i informació vam a optar per l'abstenció.

 

.- Moció presentada pel grup municipal PSM-EN relativa a la declaració de l'any 2011 com Any Philip Newman.

Aprovada pels vots en favor del PP-UMP i PSM i l'abstenció d'UM-UNPI, PSOE i Alternativa.

Durant el debat el regidor del PSM va canviar el primer punt de la seva moció substituint la petició de la declaració de l'any 2011 com any Philip Newman per la declaració de l'any 2011 com commemoració del 50 aniversari del Festival. La veritat que no són partidaris dels comitès d’honor però sobre tot pensam i tornam a insistir en que és urgent que l'interventor pugui fiscalitzar els comptes del festival i que s’acabi de regularitzaria la situació dels treballadors.

.- Propostes/Mocions d’urgència.

- Finalment no es va presentar la moció de demanar al Govern i al Col·legi de farmacèutics que hi hagi una farmàcia de guàrdia al municipi davant de que no es té tota la informació sobre el tema

No es va aprovar la urgència a les dues nostres mocions demanant la retirada de les tropes d'Afganistan en relació amb la cimera de ministres de la guerra de la Unió Europea que s'està preparant a Palma, 23 i 24 de febrer i demanant la condonació del deute extern de Haití amb l'Estat, i res d'ajuda militaritzada.

 Imatge del blog taringa.

 

 

 


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb