URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L’home que es va fer polític.

Alternativa | 30 Gener, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Conte publicat a  l'Urxella 23, especial S. Antoni que podeu veure i descarregar (versió pdf)


L’home que es va fer polític.

    Aquesta és la història d’un home que, a l’igual que San Antoni, un dia va sentir una veu.

    A Sant Antoni, segons Sant Atanasi d'Alexandria, Déu li va dir: «Si vols ser perfecte, vés, ven el que tens i dóna-ho als pobres i tindràs un tresor al cel; després vine, segueix-me».

    Al nostre home la veu li var dir: «Si vols amassar una fortuna entra en política, tria bé el partit, cerca companys de viatge sense escrúpols i roba tot el que puguis i més».

            - Però si rob, no em ficaran a la presó? –va demanar el nostre home a la veu.

            - Pots estar ben tranquil, els nostres dimonis saben embullar a la justícia.

            - Però als que hagi robat no hem tornaran a votar –va replicar el nostre home.

- Ja, ja, ja... d’això no passis pena... la raó fa molt de temps que va fugir de la política... només t’has de preocupar d’arribar a l’estomac i al cor de la gent... –va dir la veu rient.

- I com es fa això?

- Molt senzill –va respondre la veu-. Els nostres dimonis s’encarregaran de que la gent no pugui veure com els robes els seus doblers. Els seus ulls només veuran el que nosaltres els deixem veure i mentre el seu estomac es trobi ple el seu cor serà teu i la seva ment estarà dormida.

- Però segur que no tothom quedarà enlluernat. –va replicar l’home.

- Molt pocs no seran temptats i la majoria dels que resisteixin faran com Sant Antoni i partiran a viure a una cova sense voler saber res, deixant que els robis un any sí i un altre també. Mentre ells viuran a la seva cova, tu viuràs a un palauet.

- M’ has convençut veu, vull viure com un marajà. Viva el Mal. Viva el Capital. –va dir per a si mateix.

    I el que la veu va predir, va succeir... El nostre home va fer-se polític i va començar a robar i els dimonis van fer la seva feina. Pràcticament tothom l’elogiava i admirava i els pocs que eren capaços de veure la veritat, tancant-se a la seva cova, mentre eren robats remugaven... «tots són iguals!».

    Diu Sant Atanasi d'Alexandria que una nit una plèiade de dimonis van assaltar i apallissar San Antoni a la seva cova i que la nit següent els dimonis van tornar, convertits en mosteles, per reobrir-li les ferides. Déu va llançar un braç de llum a la cova atemorint als diables, que no van tornar mai més. La proesa es va anar estenent arreu i es van multiplicar els seus deixebles.

    No ens deixem temptar pels diables, ni deixem que tornin convertits en mosteles. Déu no llançarà cap braç de llum per ajudar-nos, la llum la tenim dintre de nosaltres mateixos.

 

Romeu al diari el país.

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb