URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Caminant per Mallorca (LVIII). Puig de sa Mola, PlanÝcia.

Alternativa | 28 Febrer, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

 

Banyalbufar, un municipi costaner que val la pena visitar de tant en tant, els paisatges de parades mirant de cap a la mar són un goig per a la vista. La finca pública de Planícia ens ofereix alguns itineraris per fer interessants excursions.

Avui anam al puig de sa Mola. Començam a les barreres de Planícia i anam pujant de cap a les cases que se deixen veure a distància. Quan hi arribam fem la primera aturada, convé fer-hi una volta per gaudir del conjunt: els horts, la clasta, els aljubs, l’establa i la tafona . No poguérem veure l’interior de les cases perquè justament no hi havia ningú.

Començam a pujar per un caminet antic i anam passant per rol·los de sitges, forns de calç, aljubs, forns de pa i barraques, que ens diu que en el seu temps aquesta muntanya boscosa devia tenir molta activitat i segur que hi circulaven moltes persones. Persones que explotaven els recursos naturals, que vivien de la muntanya, que cuidaven i respectaven la muntanya.

Seguim pujant a través del pas de sa Mola, un camí de ferradura que quan surt del pas se troba amb un camí de carro, que ve d’una altra finca, i continua fins uns aljubs. Llavors seguim pujant  fins arribar al cim. A dalt, unes vistes meravelloses.

A l’hora de baixar, decidim que per no repetir camí prendrem un tiranyet una mica brau, però que ens escurça un poc el temps de descens, llavors agafam totes les dreceres que podem i aviat som a baix.

                                                                                                                                                                                                                                                                                      A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)

Odi visceral a UM?

Alternativa | 27 Febrer, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Al debat de la nostra moció on demanavam una auditoria interna del festival el batle es va dedicar a llevar el tema al terreny emocional ja que en el racional, legal i argumentatiu poca cosa podia dir contra una moció que demanava compliment de la llei i  transparència.  Entre les barbaritats que va dir el senyor batle i que comentarem àmpliament en futurs articles, em va dir que  presentava aquesta moció per que “tenia un odi visceral a Unió Mallorquina”. 

El senyor batle s’equivoca, ni el senyor Antich, ni la senyora Francina Armengol, ni la senyora Aina Calvo, ni el BLOC, ni els fiscals, ni els jutges, ni els ciutadans que han denunciat les il·legalitats d’Unió Mallorquina tenim “un odi visceral a Unió Mallorquina”. El que crec que ens uneix a tots els citats és un lluita racional i democràtica contra la forma de fer política de nombrosos i destacables membres d’Unió Mallorquina.

Lluitam contra una forma de fer política fonamentada en malversar els cabdals públics i prevaricar ( Bartomeu Vicens exconseller insular de Territori a quatre anys i mig de presó i l'ex-secretari general Damià Nicolau, condemnat a dos anys i tres mesos. Són respectivament autor i cómplice del pagament de 12.000 euros al comprable de Vicenç perquè fes un informe plagiat d'internet sobre el valor del sòl.)

Lluitam contra una forma de fer política fonamentada en xarxes clientelars, caciquisme, parts i quarts, suborns, coaccions, corrupció, finançament il·legal (casos pla territorial, Son Oms, Can Domenge, Peatge, Maquillatge, Voltor…)

Lluitam contra una forma de fer política consistent en facturar ( ni tan sols contractar) a empreses de familiars, en negar-se a acceptar responsabilitats, en amagar a l'interventor els comptes públics, en negar-se a donar explicacions als ciutadans de com es gestionen els seus doblers, en fer macro obres sense cap informe justificatiu, en tudar doblers sense control ...

Això no es tracta odi visceral ni de cap contuberni, i el problema del senyor batle i del suposat sector "renovador" d'UM és que encara han estat incapaços de fer una autocrítica seriosa i ni tan sols han  demanat perdó als ciutadans. I si parlam de casos locals el cas de les facturacions il·legals del regidor de serveis és un bon exemple. Un tema en el que també van a apel·lar a la via emocional i sentimental victimista, sense ser capaços d' assumir cap responsabilitat. Una persona que és regidora fa ja deu anys i diu que desconeix la llei de contractació pública o és un inutil o un irresponsable o les dues coses.

El batle moltes vegades parla amb orgull de les seves relacions amb el PNB, jo li diria que analitzés quan de gent hi ha imputada al PNB, un partit amb anys i anys de govern.  La majoria dels 28.178 votants UM no es mereixen el que han fet els seus dirigents. En proporció al seu número de càrrecs públics Unió Mallorquina és el segon partit més presumptament corrupte de l’Estat (només superat per Coalició Canària). Crec que  el nacionalisme de centre a Mallorca ha de cercar una altra formula, un altre partit en el qual no han d’estar la majoria dels actuals membres de l’executiva d’UM o bé per què es troben imputats o bé per que han mirat cap a altre costat mentre es feien i desfeien tots aquests negocis que els fiscals estan descobrint.

La dimissió ahir de na Antonia Munar hauria de suposar el final d’una època negra, d’una manera de fer política i gestionar els doblers públics més pròpia del segle XIX que del 2010. És hora de recuperar la res pública, els interessos col·lectius han d’estar per damunt dels interessos particulars, és l’hora de la transparència,  de la democràcia participativa, de la igualtat d’oportunitats, de la comunicació continua com els ciutadans...  En les mans dels ciutadans està que això sigui una realitat, cal donar una lliçó democràtica i ètica a aquells que ens han robat i han oblidat el seu paper de servidors dels ciutadans. Al 2011 no volem un pacte de pressumptes.


Des d'aquest blog volem donar el nostre suport a Marisa Goñi la directora de TV Mallorca.  Com va dir Barceló portaveu del BLOC;  Uns mitjans públics professionals i independents només són una pedra a la sabata per aquells partits que tenen coses que amagar'. Als companys regidors els deman substituir  "Uns mitjans públics professionals i independents"per auditoria interna del festiva.


 

 

Hipocresia

Alternativa | 26 Febrer, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

El ple d'ahir va acabar a les 00:00 sense donar temps a fer cap prec ni pregunta, haviem presentat un bon grapat per escrit.

Si hem de resumir el ple en una paraula aquesta seria hipocresia, UM-UNPi i PSOE volen la pau però donen suport a una guerra, volen austeritat però no renunciar a les seves dedicacions exclusives, volen transparència al Festival però no fer una auditoria interna dels seus comptes.

1.- Aprovació, si procedeix, de l'acta de la sessió ordinària celebrada dia 28 de gener de 2010.

2.- Aprovació, si procedeix, de la creació d'una comissió de treball per la constitució d'una fundació privada del sector públic local: Fundació del Festival Internacional de Música de Pollença.

Aprovada per unanimitat.

No sabem si una fundació és la millor forma per gestionar el Festival el que si sabem és que cal gestionar el mateix d’una altra manera, esperam que a aquesta comissió tots els portaveus dels grups polítics amb representació i els funcionaris podam  estudiar els pros i els contras de la constitució d'una fundació del festival i afrontar el 50 aniversari del Festival com es mereix i com sempre hem demanat des d’Alternativa cumplint la llei i amb la transparència que mereixen els nostres ciutadans que a la fi i al cap són els que paguen aquest Festival.

3.-  Moció presentada pel grup municipal PP-UMP relativa a la signatura del conveni marc de col·laboració "Cultura en Xarxa" entre el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Pollença

 El grup PP-UMP va retirar aquesta moció ja que la Junta de govern del 2 de febrer ja  va aprovar l'esborrany del conveni que suposa la col·laboració per dur a terme en el municipi activitats culturals programades pel Consell de Mallorca, cursos de formació pels tècnics de cultura municipals i accés al centre de recursos de materials tècnics adients per a la realització d'activitats culturals.

4.- Moció presentada pel grup municipal PSM-EN relativa a la recuperació de la memòria històrica.

Aprovada amb el vot a favor del PSM i l’abstenció de la resta de grups.

Compartim el punt 2 i 3 de la moció del PSM però al 1r punt pensam que  l'Ajuntament més que organitzar el que ha de fer és col·laborar  amb els actes que anualment organitza Iniciativa Ciutadana per Pollença. Durant dos anys hi ha hagut un  desdoblament d’actes (institucionals i d’Iniciativa) que ha estat prou absurd. El que cal fer és col·laborar sense partidisme amb l’Associació Iniciativa Ciutadana per aconseguir que el setè any d’abril de república sigui el millor possible, estam segurs que els membres de l’Associació estaran encantats de rebre idees i ajudes.

5.- Moció presentada pel grup Alternativa EU-EV relativa  a la  retirada de tropes d'Afganistan

 Rebutjada pels vots en contra d’UM-UNPI, PSOE i PP-UMP i vots a favor del PSM i Alternativa EU-EV.

Presentavam aquesta moció dins els actes organitzats per l’Assemblea de Moviments Socials de Mallorca en relació a  la cimera informal de ministres de defensa europeus que s’ha fet aquests dies a Palma.

Els portaveus del PP-UMP i el PSOE van dir que estavan d’acord amb el primer punt de la moció  o sigui ratificar la defensa dels valors de la pau i de les polítiques no violentes que han estat defensades i són recolzades de manera molt àmplia al nostre municipi però no amb la resta de punts de la nostra moció. O sigui pura hipocresia, no es pot parlar de pau o d’Alliança de Civilitzacions i mantenir més de 1500 soldats a Afganistán on, només l’any 2009, 346 nins van morir a causa del conflicte i la majoria en bombardeigs de les tropes internacionals.

6.-  Aprovació definitiva, si procedeix, de la modificació puntual de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa pel servei de recollida domiciliària i de tractament de fems i residus. 

Aprovada pels vots a favor d’UM-UNPI i PSOE i vots en contra del PP-UMP i el nostre. El PSM consta com abstenció ja que no era a la sala al moment de la votació.

Esperam que la interpretació tècnica a l’informe d’intervenció  de que no importa que el dèficit  sigui de l’Ajuntament o d’EMSER, sigui aplicada sempre i no només quan interessa. Esperam que un dia no ens trobem amb una justificació de la privatització d’EMSER fonamentada en un dèficit que ha estat resultat de decisions polítiques

7. - Moció presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV relativa a la realització d'una auditoria interna dels comptes del Festival Internacional de Música de Pollença 

 Rebutjada  pels vots en contra d’UM-UNPI, PSOE, PSM i PP-UMP i vot a a favor d’Alternativa. A aquest punt el batle va perdre els nerviós i es va dedicar fonamentalment a insultar. El PSOE, PSM i PP-UMP van parlar de transparència, de fer les coses bé però el que és cert és que a dia d’avui es segueixen sense presentar els comptes del festival a l’interventor.Molt de temes a comentar sobre el lamentable espectacle que va donar el batle.

8.- Moció presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV relativa a  pal·liar la crisi econòmica.

 Rebutjada  pels vots en contra d’UM-UNPI, PSOE, i vot a a favor de PSM,PP-UMP i Alternativa.

La situació econòmica del Ajuntament és crítica i fa temps que demanam a l’equip de govern que sigui conscient de la crisi i adopti mesures. No pot ser que particulars, associacions i empreses siguin víctimes del retard en el pagament de l'Ajuntament i que, a les dificultats de la crisi econòmica, hagin d' afegir ara els problemes que els genera la incapacitat financera, la falta de previsió i la caòtica gestió econòmica  en l'Ajuntament. La única cosa amb la que no estava d’acord l’equip de govern va ser amb la reducció de les dedicacions exclusives a tres.

9.-  Aprovació provisional, si procedeix, de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per l'atorgament de llicències d'obertura d'establiments.

Aprovada amb els vots a favor dUM-UNPI i PSOE i l’abstenció del PP_UMP, PSM i Alternativa.

Es tracta d'un tema tènic d'adaptació de les taxes a la llei però com bé va dir en Tomeu Cifre cal agilitzar l’otorgament d’aquestes llicències d’obertura.

10.-  Moció presentada pel grup municipal PSM-EN relativa a la sol·licitud per la rehabilitació del Passeig Marítim del Port de Pollença a Demarcació de Costes.

Aprovada per unanimitat.

 Es tracta de demanar a la Demarcació de Costes la realització d'obres de manteniment i millora a la part del Passeig depenent de Costes ( a partir de la Gola cap a Alcúdia). A Costes hi ha doblers cobren unes bones quantitats i el Passeig està molt degradat. 

11.- Moció presentada pel grup municipal PP-UMP  relativa a la creació dins la Policia Local d'una unitat de protecció del medi ambient i rural 

 Rebutjada pels vots en contra d’UM-UNPI, PSOE i vots a favor del i PP-UMP PSM i Alternativa EU-EV.

 Es tractaria de recuperar aquesta unitat que ha desaparegut, el regidor de policia no va aportar ni dades per demostrar qu no era possible recuperar aquesta unitat sense augmentar el nombre de policies (actualment 54 en plantilla), per això van decidir votar a a favor de la moció.

Al debat vam demanar si s’estava estudiant utilitzar la policia per controlar el tema de la disciplina urbanística. La resposta del regidor d’urbanisme és que s’està estudiant el tema tant per part de l’inspector de policia com per part de la junta de personal.

Tomeu Cifre del PP-UM va fer una pregunta que no va obtenir , la gent està contenta amb aquest servei, cobren més.. està optimitzada. 54 policies en plantilla. Colectiu que més ha crescut.

12.- Propostes/Mocions d'urgència.

L’equip de govern va presentar una proposta d’iniciar el procés per posar una canonada d’aigua a la Cala Sant Vicenç, amb la idea de conectar aquesta a la dessaladora d’Alcúdia.

Aprovada amb els vots a favor d’UM-UNPI, PSOE, PP_UMP i PSM i la nostra abstenció.

Estam a favor de la recuperació pública del subminsitrament d’aigua a la Cala Sant Vicenç i que d’una vegada aquest nucli arribi a arribar un servei de qualitat, però estam en contra del model de multiplicació de dessaladores que va unit a aquest tema.

L’equip de govern va presentar una proposta de resolució d’al·legacions al plec de condicions de neteja viaria i allargar 10 dies més el termini de presentacions d’ofertes d’empreses..

Aprovada amb els vots a favor d’UM-UNPI, PSOE, i la abstenció de PP_UMP, PSM i Alternativa

Havia dos al·legacions una de LUMSA que era rebutjada, sobre que l’empresa que guany el concurs es faci càrrec del seu personal.  I una altra del PSM que va entrar fora de termini, que era passar de 10 anys a 5 anys la concessió. Després  a més s’han canviat uns articles tècnics al plec i per això s’allarga el termini de presentació d'ofertes d'empreses.

 

Blog de JRMora

 

"DÝas contados".

Alternativa | 25 Febrer, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Com a la famosa pel·lícula d’Imanol Uribe, a una li fa la impressió que el govern de la Comunitat Autònoma, el del Consell de Mallorca i el de l’Ajuntament de Palma tenen els dies comptats. I, igual que al film, una veu que això no pot acabar d’una altra forma que no sigui malament.

Quan a les darreres eleccions autonòmiques es varen conèixer els resultats, aquell vespre ple d’ensurts, de decepcions momentànies i d’explosió d’alegria, al final a molts ens va quedar un regust amarg en adonar-nos ben prest que les matemàtiques no fallen, i que Unió Mallorquina tornava ser decisiva per a la governabilitat de les principals institucions de les Illes. Molts no varen voler veure el que podia passar amb una reedició de l’anomenat pacte de progrés, d’altres arrufaven el nas però hi consentien perquè no es veia una altra solució i poques veus es varen aixecar advertint del que podia passar. En general, era tan gran la joia de treure el PP del poder que pactar amb UM semblava el mal menor.

Després del que ha passat, hi ha qui s’ha plantejat que s’hauria d’haver deixat governar el PP. En la meva opinió, no sé ni tan sols si hagués estat possible, ja que UM sempre ha sabut alternar els seus pactes, a fi de no ser absorbit per cap dels partits amb els quals ha governat. En tot cas, no me vull ni imaginar, amb tot el que ha sortit a la llum després, com estarien a hores d’ara les nostres institucions si el PP hagués continuant tractant les Illes com si fossin el seu cortijo, fent el que els venia en gana, sense cap control en el despeses i, com segurament demostraran els jutges, prevaricant, robant, falsificant, mentint i, en definitiva, delinquint en quasi totes les formes imaginables en què es pot fer aprofitant-se dels vots i dels mecanismes democràtics.

Ara bé, pactar amb UM era, i perdonau-me l’altre símil cinematogràfic, pactar amb el diable. El partit que amb menys d’un 5% dels vots dóna i lleva majories a les Balears no es presentava amb les mans netes per formar un govern progressista. Les sospites de destacats dirigents eren més que un rumor, però molts pensaven que ara, amb un govern que suposadament els havia deixat les coses clares i en el qual el control seria molt més rigorós, no gosarien repetir comportaments que, ho sabem, eren habituals amb el PP.

Dissortadament, no ha estat així. Formar governs amb conselleries (a la CAIB o al Consell) o àrees (a l’Ajuntament de Palma) que només responien a la veu del partit i no del president del Govern o de la presidenta del Consell o de la batlessa no ha estat el camí més encertat. De fet, els conseller uemites actuaven com si ells no en fossin part, i de vegades el seu comportament semblava més el de l’oposició que el d’un integrant convençut d’un pacte. Intents -alguns dels quals han fregat el xantatge- de forçar la situació al màxim s’han viscut durant els dos anys que duim de legislatura i han acabat de desil·lusionar una gran majoria de l’electorat, que ha mesclat ous amb caragols i que ja veurem què fa a les properes eleccions, que potser seran molt més properes del que voldríem.

Així i tot, encara que es corri el risc que si hi ha eleccions anticipades torni guanyar el PP per majoria absoluta (perquè la gent votarà pensant en la crisi econòmica i per castigar en Zapatero, ho tenc ben clar), n’Antich no podia fer res més que el que va fer: acabar la partida. UM tendrà militants i dirigents honrats, però el problema és que amb tants damunt dels quals es projecta l’ombra de la sospita, per molts de votants d’esquerres la situació ja s’havia tornat insuportable. Particularment, el rosari d’imputacions, acusacions i actuacions judicials em recorda el que va passar amb el GIL, amb la diferència que el partit andalús feia el que feia perquè tenia majoria absoluta i UM ho fa perquè el seu esquifit percentatge de sufragis els fa imprescindibles per governar.

El que estava clar és que no es podia ser còmplice per més temps del partit uemita (i, nota al marge, em deman si als ajuntaments dels pobles on l’esquerra i/o el PSOE governen amb UM no s’haurien de trencar també els pactes). De totes formes, no deixa de ser ben trist veure com ja s’estan repartit el poder amb el PP a, per exemple, l’Ajuntament de Palma. Encara que això fos la crònica d’una mort anunciada, fa molta de por pensar en el que faran a partir d’ara, quan a les ganes de governar del partit de la dreta s’uniran les ànsies de revenja del partit regionalista. Si no fos atea demanaria que Déu ens agafi confessats.

Toñi. 

 

 

Comerš Just i reducciˇ de despeses absurdes.

Alternativa | 24 Febrer, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Les administracions públiques juguen un paper molt important en la promoció del Comerç Just i cal que tinguin un comportament exemplar donant preferència en les seves compres als productes amb criteris o estàndards ètics més exigents. El terme i la filosofia del que s’anomena Compra Pública Ètica representa el compromís per part de les institucions públiques amb els productors i altres actors econòmics per tal que acompleixen amb les convencions internacionals i els estàndards sobre condicions laborals dignes, salaris mínims, mecanismes de participació, drets dels treballadors i lluita contra l’explotació laboral infantil. Una orientació responsable de les compres i contractacions públiques pot tenir una gran repercussió en el medi ambient, la societat i el mercat. D'aquesta manera l'Administració Pública esdevé coherent, eficient, sostenible, s'anticipa a la legislació i és un referent positiu per a la societat i les empreses.

Per altre banda tenim un Ajuntament amb una salut econòmica molt precària i s’haurien d’intentar reduir de manera important les despeses que no siguin bàsiques, per exemple la quantitat destinada a la il·luminació nadalenca i dedicar, si és possible, la quantitat estalviada  a un fons econòmic d’ajuda a les famílies més necessitades del municipi. Al 2008, la despesa en il·luminació nadalenca va ser de 28.254,94 (una quantitat important si la comparam amb el que ha costat a Inca, 1000 euros, ja que han estat els estudiants qui han fet la decoració).

També hem de dir que seria més fàcil reduir la despesa a la il·luminació nadalenca si aquesta s’hagués fet de manera legal.  A les quantitats facturades per l’empresa elèctrica on és administradora la germana del regidor de serveis  hi ha factures que superaven els 12.000 euros i que haguessin requerit un contracte menor que no es va realitzar. Això hagués significat que el contractista se hagués sotmet expressament al que s’estableix a la Llei de Contractes del Sector Públic, cosa que no podia fer i també hagués significat certificar que la feina s’havia fet satisfactòriament.Igualment greu és la fragmentació de la facturació de la il·luminació nadalenca  en els tres nuclis del municipi.

Tot plegat  ha suposat un greu perjudici per altres empreses del municipi, i ara una vegada descoberta la irregularitat és un bon moment per regularitzar la situació, fent un negociat i reduint aquesta despesa excessiva.

A aquests dos aspectes relacionats amb la crisi, el comerç conscient i la reducció de despeses absurdes, també pensam que és lògic mantenir la congelació dels sous  del batlle,  regidors i càrrecs de confiança , de les partides corresponents al funcionament dels Grups Polítics Municipals, i de les partides relacionades amb les dietes dels càrrecs electes per assistència a  comissions i consells d’administració de les empreses i societats municipals.

Aquest son els motius que ens portaren al plenari de desembre, tot aprofitant que s’acostava el Nadal, a presentar una moció relativa a la solidaritat i en favor de l’austeritat municipal.

La llàstima és que aquesta moció va ser rebutjada per l’equip de govern (UM-UNPI-PSOE) i va ser votada a favor per PSM i Alternativa, amb l’abstenció del PP.

Evidentment els punts de la nostra moció no poden arreglar els problemes econòmics de l’Ajuntament i tampoc els problemes dels ciutadans amb l’actual crisi, però hem de ser els primers en donar exemple moral d’austeritat i solidaritat. En el tema del lots de Nadal simplement demanam que s’utilitzin productes de comerç just, uns productes que s’haurien d’anar introduint també a les instal·lacions municipals.

 (Segueix)

Ple de febrer

Alternativa | 23 Febrer, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Con sempre esperam els vostres suggeriments, precs i preguntes pel ple del dijous 25 que es realitzara al Casal de Ca'n Llobera a les 20:00 hores.  Les podeu fer arribar a aquest mateix blog o a alternativaperpollenca@gmail.com

Seguim amb la nostra feina; presentant mocions i alternatives a un equip de govern escàs d'idees .

I.- PART RESOLUTIVA   

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 28 de gener de 2010

2.- Aprovació, si procedeix, de la creació d'una comissió de treball per la constitució d’una fundació privada del sector públic local: Fundació del Festival Internacional de Música de Pollença. 

La presentació de la nostra moció ha servit per moure un tema que feia molt de temps estava embussat.  La moció suposa la creació d'uan comissió mixta (portaveus dels grups polítics amb representació i funcionaris) per estudiar els pros i els contras de la constitució d'una fundació del festival.

3.-  Moció presentada pel grup municipal PP-UMP relativa a la signatura del conveni marc de col·laboració “Cultura en Xarxa” entre el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Pollença.  

 Som l´únic ajuntament que no ha signat aquest conveni, però la Junta de govern del 2 de febrer ja  va aprovar l'esborrany del conveni que suposa la col·laboració per dur a terme en el municipi activitats culturals programades pel Consell de Mallorca, cursos de formaicó per als tècnics de cultura municipals i accés al centre de recursos de materials tècnics adients per a la realització d'activitats culturals.

4.- Moció presentada pel grup municipal PSM-EN relativa a la recuperació de la memòria històrica.

A la comissió informativa vam demanar al PSM canvis a aquesta moció .El PSM va aceptar canviar el punt 2 i 3:

-Només citava entre les associacions a convidar a participar als actes a l'Associació per la Recuperació Històrica de Mallorca, quan Iniciativa Ciutadana per Pollença fa anys que fa actes (enguany serà el setè any d'abril de república). Igualment al tercer punt pensam que el primer era insistir al Ministeri de Defensa al compliment de l'acord de la nostra moció aprovada per unanimitat al mes de juny de 2008; retirada del monolit dedicat als pilots de la legió Condor i després instar a la resta d'administracions a fer complir les determinacions de la llei  de la Memòria Històrica

   També vam demanar, sense resposta, canviar el punt 1, pensam que  l'Ajuntament més que organitzar el que ha de fer és col·laborar  amb els actes que anualment organitza Iniciativa Ciutadana per Pollença. Veure anterior article sobre el tema

5.- Moció presentada pel grup Alternativa EU-EV relativa  a la  retirada de tropes d’Afganistan

 Presentam aquesta moció (que comentarem dijous) dins els actes organitzats pel Comitè de Benvinguda al Ministres de la Guerra. Dimecres i dijous es fa a Palma la cimera informal de ministres de defensa europeus i dels estats del Magreg. Fonamentalment demanam  la retirada de totes les tropes espanyoles a l’Afganistan i que l'estat espanyol insti a la resta de ministres dels estats membres de la UE a fer el mateix.

6.-  Aprovació definitiva, si procedeix, de la modificació puntual de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa pel servei de recollida domiciliària i de tractament de fems i residus. 

El PSM ha presentat  al·legacions que han estat desestimades en fonament a un informe d'Intervenció.

7. - Moció presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV relativa a la realització d’una auditoria interna dels comptes del Festival Internacional de Música de Pollença 

  Ja hem parlat a un article anterior d'aquesta moció. A la comissió informativa vam veure molt nerviós al batle que volia presentar els Comptes Generals al ple, intentant solucionar en dies el que no ha fet en anys. Quan un batle té por de complir la llei i de la transparència anam malament.

8.- Moció presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV relativa a  pal·liar la crisi econòmica.

Moció ja comentada a un article anterior. Més que mai cal donar exemple, austeritat i ajudar a la gent a sortir de la crisi.

9.-  Aprovació provisional, si procedeix, de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per l’atorgament de llicències d’obertura d’establiments.

Es tracta d'un tema tènic d'adaptació de les taxes a la llei. 

10.-  Moció presentada pel grup municipal PSM-EN relativa a la sol·licitud per la rehabilitació del Passeig Marítim del Port de Pollença a Demarcació de Costes

 Una bona moció, es tracta de demanar a la Demarcació de Costes la realització d'obres de manteniment i millora a la part del Passeig depenent de Costes ( a partir de la Gola cap a Alcúdia). A Costes hi ha doblers i el Passeig està molt degradat. 

11.- Moció presentada pel grup municipal PP-UMP  relativa a la creació dins la Policia Local d’una unitat de protecció del medi ambient i rural 

 Es tractaria de recuperar aquesta unitat que ha desaparegut, no era el regidor de policia a la comissió però en Juanjo Mir va assegurar que no era possible fer aquesta unitat sense augmentar el nombre de policies

12.- Propostes/Mocions d’urgència

 II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT


1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte dels acords de la Junta de Govern i de les resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes

Dimecres manifestació a Palma.


 

 (Segueix)

Han de privatitzar les dedicacions exclusives.

Alternativa | 22 Febrer, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

  Al darrer ple es va aprovar l'expedient per a la contractació de la gestió del servei públic municipal de neteja viaria Amb els  vots a favor d'UM-UNPi, PSOE i PP-UMP i l'abstenció de PSM i nostra .Després de dos anys sense contracte al Port pensam que fa temps que s'hauria d'haver presentat aquest nou plec. Valoram molt positivament aquest plec que és completíssim a tots els nivells i per això vam felicitar al tècnic de medi ambient per la bona feina que ha fet. Pensam que aquest plec de condicions hauria de servir de model per altres serveis municipals ja que suposa entre altres coses la plasmació dels compromisos d'Aalborg. Però no vam votar a favor perquè nosaltres apostam per una gestió pública.Privatitzar un servei públic significa reconèixer el fracàs de la gestió administrativa pública, per la qual cosa la recepta ha de ser el cessament dels gestors públics, i no la privatització.

 Valoram molt positivament que aquest plec aposti:

- Per la democràcia més participativa i més transparent. Crec que totes les arees haurien de apostar per un model com aquest de fomentar la participació, la recollida de propostes i el fàcil accés dels ciutadans a la informació

- Per la sostenibilitat en tots els seus aspectes. Igualment s’hauria d’imitar aquest model  d’estalviar  i reduir recursos, energia i residus a la resta de serveis municipals.

- Per la integració social valorant la contractació de la població resident i de gent amb risc d’exclusió social.

En definitiva  esperam l'extensió dels seus valos a altres temes. La teoria com hem dit és pràcticament perfecta el que esperam és que ara la seva aplicació sigui correcta ja que es tracta d’una inversió molt important; uns 800.000 euros anuals i  un contracte de deu anys. Si aquest equip de govern ha estat incapaç de controlar el compliment d'un plec de condicions que només era un full tenim serioses dubtes de que puguin controlar el compliment d'aquest extens plec. 

La nostra abstenció es va fonamentar en que  l'equip de govern aposta per una gestió privada i nosaltres apostam per una gestió pública. Seguim pensant que si una empresa privada és capaç de gestionar  la neteja viaria i treure benefici l'Ajuntament també el podria fer i de manera més econòmica ja que no ha de treure beneficis. La única manera en que l'empresa privada pot superar a la gestió pública es donant  pitjor serveis o explotant als seus treballadors. A Pollença tenim clars exemples del que ha passat fins ara amb  el servei de neteja (LUMSA) o al servei d'aigües a la Cala (Aigües de Cala Carbó).

L'argumentació per privatitzar sempre està fonamentat en la farsa de que el que és privat funciona millor que el que és públic, quan la realitat de tots els processos privatitzadors es tradueix en pèrdua de llocs de treball precarietat dels nous contractes i una major explotació i l'encariment per la ciutadania del propi servei.

Una gestió pública cerca  la rendibilitat social, no el benefici econòmic, i persegueix la satisfacció de les necessitats de les persones, mentre que la gestió o titularitat privada cerca lògicament el benefici per damunt de tot.

Evidentment pels polítics resulta molt més còmoda la gestió privada, però al manco aquesta deixadesa de funcions hauria de significar una reducció de despeses en pagar als polítics però no és el cas ja que les dedicacions exclusives no es privatitzen.

 UM es defineix com un partit liberal però el PSOE hauria de revisar que significa ser socialista.

A la continuació podeu llegir la nota de premsa d'UGT contra la privatització d'aquest servei.

El roto el resumeix molt bé.

 (Segueix)

Sortint de l'armari

Alternativa | 21 Febrer, 2010 10:23 | facebook.com twitter.com

Als concerts de música rock arriba un moment en que la figura principal de la banda comença a presentar els seus components al públic, però com Alternativa per Pollença no és cap concert de rock i molt manco una banda no farem que en Pepe ens presenti un a un.

Hem arribant a un moment en que Alternativa per Pollença ha de mostrar el seu projecte i les seves persones, doncs aquí em teniu, el meu nom és Miquel Sánchez Vives, si poseu una “i” entre els dos llinatges també em serveix, això vol dir que puc ser més nacionalista que ningú, però al mateix temps el més internacionalista, malgrat el nostre projecte de moment finalitzi a Crestaix i l’Albufereta.

Ara ja sabeu que comença haver més gent darrera el aquest “emprenyo” que hi ha a la ràdio i a les sessions plenàries que és en Pepe García.

El que em teniu com amic a FACEBOOK veureu que el proper dijous dia 25 faig 45 anys, es dir vaig néixer amb els darrers anys de la dictadura i he viscut com ha evolucionat i s’ha destrossat el nostre poble, quan els constructors han manejat com unes titelles als diferents governs municipals.

I res més, si voleu saber alguna cosa, ja sabeu on trobar-me.

Una abraçada a tots i totes (que na Bibiana s’emprenya). 

Caminant per Mallorca (LVII). La Talaia Freda.

Alternativa | 21 Febrer, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Una excursió al terme d’Artà, de les moltes que se poden fer.

Començam a s’Alqueria Vella de baix, prenem un caminet de ferradura que ens duu de cap a l’ermita de Betlem. Passam per diferents runes d’antigues construccions: barraques per bestiar, tancats d’horts i cases de roters, algunes amb cisterna. Ja quasi al final de l’excursió en trobam una de cisterna molt interessant. 

Deixam el camí que va a l’ermita i adreçam per amunt, passam uns sementers i seguim pujant fins que veim la badia d’Alcúdia. La vista, la vos podeu imaginar.

Seguim pujant una mica més i arribam al puig de la Creu, no sé si el nom és molt correcte, una associació esportiva austríaca he hi va col·locar una creu. D’allà partim cap a l’altre cim, la talaia Freda.

De baixada volíem anar al campament dels Presoners que no hi poguérem arribar ja que començàrem a trobar bolets i... no se pot fer tot.

                                                                                                   A.R.F.V.

 

 

 

 

 (Segueix)

Contra la persecuciˇ dels bahßĺÝs a Irßn.

Alternativa | 20 Febrer, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

  Hem rebut la petició per part d’un membre de la comunitat Bahá’í del nostre municipi de fer una declaració en suport  del set representants de la Fe Bahá’í acusats a Iran d’espionatge a favor de l’estat d’Israel, insult a les sagrades autoritats religioses i propaganda contra la República Islàmica...

És increïble que al segle XXI encara hi hagi gent perseguida per la seva religió.  El dret a la llibertat de pensament, de consciència i de religió, és un dret humà fonamental. Per això aportam el nostre modest suport  a difondre i denunciar la situació dels Bahá’í a l’Iran.

 Totes les associacions de la minoria bahá’í han estat prohibides des de fa 30 anys a l’Iran, des de la instauració de la revolució islàmica. S’han confiscat i demolit els llocs sagrats bahá’ís, així com cementiris que han estat violats i enderrocats. El ràpid augment d’empresonaments de bahá’ís s’inscriu dins d’una situació global de persecució. Actualment existeixen altres 30 bahá’ís empresonats i comptem amb uns 80 casos assenyalats de formes diverses de represàlies com per exemple, rebuig de permisos de treball o d’obertura de negocis, denegació d’accés a estudis universitaris, o freqüents detencions arbitràries.

 L’acusació d’espionatge abocada contra aquests cinc homes i dues dones ha estat usada històricament durant més de tres quarts de segle per perseguir als bahá’ís. L’advocada Shirin Ebadi, Premi Nobel de la Pau s'ha fet càrrec de la defensa dels set empresonats, però el govern li ha denegat l’accés als dossiers del cas i ella ha estat assetjada, intimidada i amenaçada des que es va fer càrrec d’aquest cas.

Des del moment del seu empresonament se’ls ha denegat l’assistència d’advocats i només han mantingut contactes breus amb els seus familiars. Durant 8 mesos han estat empresonats sense càrrecs amb el pretext d’estar retinguts "temporalment" per ser interrogats. Des del 26 de novembre del 2008 es van endurir les condicions d’empresonament. Se sap que les condicions actuals en què es troben són extremadament precàries, sobrevivint en cel·les de 10 metres quadrats sense llit.

Donades les condicions actuals i la falta de garanties processals,  la Comunitat Internacional Bahá’í demana suport i la  presència durant el judici, en condició d’observadors, de representants d’organitzacions internacionals.

 


La Fe bahà'í és una religió originaria de l'Iran. Va ser fundada al 1863 per Bahà'u'llàh. Actualment la fe bahà'í és seguida per més de 7 milions de persones a tot el món. Els bahà'ís sostenen que totes les religions provenen del mateix Déu. Entre altres coses interessants els bahá’ís assumeixen l'ideari pacifista i universalista, i defensen que perquè floreixi una societat universal s'ha de fundar sobre: l'eliminació de tota mena de prejudicis; la igualtat completa dels gèneres; el reconeixement de la unitat essencial de les gran religions; l'eliminació de la pobresa i riquesa extremes; l'educació universal; l'harmonia de la ciència i la religió; l'equilibri sostenible entre natura i tecnologia; i l'establiment d'un sistema federatiu mundial basat en la seguretat col.lectiva i la unitat de la humanitat. Si voleu saber més d’aquesta interessant religió; http://www.bahaindex.com/languages/catalan/

http://www.bahai.es/articulos/

 Un aspecte molt interessant de la fe bahá’í és el seu caràcter assambleari i democràtic

 

 

 

 

 (Segueix)

Els baixos salaris de GrŔcia.

Alternativa | 19 Febrer, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Els baixos salaris de Grècia la duen a la fallida i Espanya duu en mateix camí.

Els analistes econòmics van de cap analitzant la possible fallida greca i els plans de la Unió Europea per rescatar la economia dels descendents de Sòcrates i companyia.

La fallida greca no té cap misteri, salaris baixos fan que l’economia del país quedi totalment aturada i que el consum es dirigeixi cap els productes més barats, com són basars orientals on els productes tot i ser de manco qualitat que els grecs, es venen pels seus baixos preus que estan en consonància amb els salaris grecs, això fa que el producte grec quedi a als estants del comerços, per les baixes ventes el comerços tradicionals han de tancar i això és converteix en atur, però cal destacar que aquest atur no arriba al 10%, molt més baix que a l’estat espanyol.

El primer ministre grec es queixa de la poca solidaritat fiscal dels grecs, diu que hi ha un dèficit fiscal molt gros, en poques paraules que a Grècia no paga imposts ningú, i això es nota a les arques públiques, el motiu és la economia submergida que es crea al voltant dels baixos salaris, una avaria de llanterner duria la peça, les hores de feina, el benefici industrial per pagar el salari del treballador, la seva seguretat social i així com l’impost  al valor afegit corresponent, però no, es cerca un amic que tingui un amic, nacional o emigrant i per 4 euros peça inclosa tindrem l’avaria solucionada i l’estat no veurà un cèntim d’aquesta operació.

Per que no s’hagi molestat en llegir el títol de l’article estem parlant de Grècia no de Espanya, malgrat tot el que he comentat de Grècia ens soni de molt a prop, ja que segons els darrers estudis de la UE les tres potències per baixos salaris són Espanya, Grècia i Portugal, precisament els països que tenen més problemes i tot tres amb la l’industria turística com protagonista i on els basar orientals són la millor negoci de futur.

Quina diferència amb Alemanya, que el primer que va fer va ser intentar amb més o manco èxit que els seus treballadors no perdessin poder adquisitiu, com aquí ERE va ERE ve.

 Miguel Sánchez.

Del blog rebeldia

 

 

I want change

Alternativa | 18 Febrer, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Aquest divendres a les 21h a can Ramon celebram l'assamblea mensual ordinària

Com cada divendres abans del ple l'Assemblea d'Alternativa per Pollença ens reunim per  tractar la feina feta, la feina per fer i els temes relacionats amb el plen que el nostre regidor, en Pepe, ha de defensar o rebutjar.

Aquestes assemblees son obertes i segueixen una màxima: "almenys una cosa n'ha de sortir de profit" així que seguint això abans de l'assemblea sopam.

Alternativa és un partit municipal que permet la doble militància, volem unir a  gent diversa, independents i de diversos partits supramunicipals amb la voluntat de liderar un canvi a Pollença i avançar cap a un model de poble on poguem aconseguir el benestar social.

Alternativa per Pollença funciona de forma Assembleària,  tothom pot dir la seva i cada persona és un vot, sense líders ni caps que s'imposin per sobre de ningú ni decideixin a les espatlles de tots. Un funcionament transparent, participatiu on tothom pot participar a la mesura de les seves posibilitats i de la seva voluntat. Una democràcia real per defugir de dirigismes, òrgans de poder interns i burocràcies absurdes que releguen als militants a simples cuotes. A Alternativa per Pollença tothom és important.

Demanam als ciutadans que a més de demanar-nos "més branca" ens donin una mà, hi ha molta de feina per  fer una bona oposició que un dia ens permeti governar i assolir el tant necessari canvi a Pollença.

Així que ja sabeu, si voleu venir o formar part del projecte d'Alternativa per Pollença posau-vos en contacte amb algú d'Alternativa o enviau un correu a alternativaperpollenca@gmail.com

Podeu consultar què és Alternativa per Pollença, com s'organitza, com funciona i quins objectius té a:

QUÈ ÉS ALTERNATIVA PER POLLENCA

EIXOS D'ACTUACIÓ

FUNCIONAMENT : ASSEMBLEARISME I MUNICIPALISME

Així que no t'ho pensis més:

AFILIA'T a ALTERNATIVA PER POLLENÇA        

Full de donatiu.                                            Full d'afiliació.
 
 
 

 

10 conclusions de l'operaciˇ Voltor i 2.

Alternativa | 17 Febrer, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Segona part de conclusions de l'operació voltor en clau local (1ª part).Seguim pendents de l’obertura del secret de sumari .

6.- L’agrupació del PSOE de Pollença ha restat en evidència amb la contundent actuació d’Antich.

La regidora Francisca Ramon va declarar  a la premsa que no havia motius per tancar el pacte amb UM, per que una cosa són els pactes a nivell de la illa i comunitat, i altra, el municipi... Obviant que l’expulsió d’UM havia estat no per la ruptura de cap pacte sinó (en paraules del propi Antich) per que "la imatge de les Illes no pot estar associada a la corrupció". "No podem tolerar ombres de dubte en la gestió dels doblers públics, tenim el deure de recuperar la confiança dels ciutadans en les institucions"...

Les ombres de dubte a Pollença en la gestió dels doblers públics que ha fet en Martí Ochogavia són més que ombres realitats en forma d’incompliment de la llei de contractes públics.

7.- La reacció del batle Joan Cerdà i d’en Biel Cerdà a la nostra petició de compliment de la llei al Festival , demostren com va dir en Matías Valles que la possibilitat d’escarment futur és exigua. Un i altre haurien d’aprendre una mica del que ha passat, la llei està per complir-la i marca molt clarament com s'han de fiscalitzar els dobler públics, i per això hi ha un interventor de carrera a l'Ajuntament. Esperam que dijous 25 al ple d’una vegada per totes s’inici el camí de regularitzar el festival per afrontar el 50 aniversari amb la transparència i serietat que exigeix la important inversió de doblers públics que es fa al mateix Festival.

8.- Una notícia que ha ocupat espais destacats a  la premsa estatal només ha merescut un petit requadre a la portada i una columna a la pàgina 14 del Punt Informatiu (diari local). Estaria bé que el PIP realment fes honor a la seva capçelera “ independent”  i es dediques a informar.

9.- Un dels temes investigats a l’operació voltor és la presumpta  creació d’una xarxa de clientelisme per part dirigents d’UM que hauria afavorit a empresaris i particulars mitjançan la concessió de contractes públics. Igualment aquesta xarxa hauria estat presumptament utilitzada per la financiació del partit. Tot ens sona massa familiar i proper.

10.- I ara... Per la nostra part seguirem fent el que hem fet fins ara; oferint la màxima informació als ciutadans per què la transparència és una dels principals enemigues de la corrupció. Seguirem denunciant i lluitant contra totes les ilegalitats i irregularitats que  trobem. Seguirem sense col·laborar ni per activa ni per passiva amb els que gestionen els doblers públics de manera poc ética, opaca i irresponsable. I tú que faràs? Parlar a la barra del bar, dir que tots són iguals...

Pdt. El blog pollença ens ha descobert un article al blog de Joaquín Leguina sobre UM; "asociación de malhechores", no te desperdici.

Anmistia Internacional Catalunya.

 

 

CLEARED FOR TAKE OFF (controladors i aeroports)

Alternativa | 16 Febrer, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Quin  rebombori s’ha armat amb les declaracions del ministre Blanco amb el sous dels controladors, mentre tant els nostres polítics volen la gestió o cogestió de l’aeroport, cogestió que sense cap tipus de dubte tindrà l’haver de fer front al sous dels controladors que segons el ministre és de una mitja de 240.000 euros, una quantitat més que respectable.

He sentit qualque remor que les retribucions dels controladors no entrarien dins aquesta gestió o cogestió, però no hem de caure a la trampa de que tots els controladors són el mateix perquè no és així.

Existeixen dos tipus de controladors, el controladors de trànsit i els controladors d’aeròdrom.

El controladors de trànsit estan situats a tres zones (tècnicament FIR’s): Madrid, Barcelona i Canàries, la zona de Barcelona consta des de Menorca a Aragó, i des de Catalunya al est d’Andalusia, la resta de la península manco Portugal correspon al FIR de Madrid i Canàries te tota la Costa d’Àfrica fins a “Cabo Verde”, exceptuant el regne de Marroc, aquest controladors són els responsables del trànsit fora dels aeròdroms (hi ha alguna excepció) i a gran altitud  que és quan les aeronaus duen la seva altitud de creuer, i també són els responsable dels descens d’aquestes aeronaus, aquests controladors no depenen de cap aeròdrom en particular.

Els controladors d’aeròdrom tenen el seu lloc de feina al mateix aeròdrom, normalment a la torre de control d’aquests, depenent del trànsit de l’aeròdrom el seu nombre pot variar però el normal és que n’hagi al menys tres en cada moment, a Son Sant Joan pot haver fins a sis, ja que l’aeroport té dues zones, nord (Son Banya) i sud (Sant Jordi), cada pista en moments de gran trànsit com l’estiu pot tenir dos controladors, més un de terra que és el que assigna els aparcament s o les portes a l’arribada de l’aeronau i al mateix temps autoritza la posta en marxa i retrocés (PUSH BACK) de les aeronaus que ha de sortir dels “fingers” o aparcaments, els altres dos un aproxima l’aeronau (aproximació) a pista tenint en compte la carta d’aproximació o donant vectors per reduir el temps d’aproximació i així estalviar temps i combustible, com curiositat direm que ara mateix no hi ha cap carta aeronàutica que faci passar per damunt Pollença les aeronaus, però aquestes passen per damunt Pollença per aproximació vectorial, la carta oficial fa passar les aeronaus per damunt la Talaia de l’Aubercuix (allò redó que hi ha es un VOR) fins mes o manco Son Serra de Marina (TONIS) i d’allà enfilar les pistes 24’s de l’aeròdrom. L’altre controlador el de torre té la responsabilitat de la pista, ja que mai pot haver dues aeronaus al mateix temps en la pista i ha d’anar amb molta cura amb els aterratges i els enlairaments, una vegada les aeronaus surten del espai aeri de les Balears són entregats a Barcelona Radar i continuen amb el seu pla de vol.

Segur que no haurem de pagar els controladors d’aeròdrom? Perquè si hem de baixar o fins i tot llevar les taxes per incentivar el turisme, el negoci pot ser redó, però per l’esclat. El positiu, varies coses, com poder dur turistes de fora d’Europa sense passar primer per BARAJAS com ara, si aquests volen venir a Mallorca es clar.

Ja vorem com acaba això. 

Miguel Sánchez 

 Del blog turistiko

 

Reduir les dedicacions exclusives.

Alternativa | 15 Febrer, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Una vegada més hem de denunciar la situació econòmica límit de l’Ajuntament q. Son nombrosos els particulars, empreses  i associacions que s’han dirigit a nosaltres per denunciar que  l’Ajuntament no paga factures i serveis realitzats ja fa un any (protecció civil, refugi d'animals, estades d'estiu, Ateneu Alcari...).Les notícies que tenim del tancament del pressuposts del 2009 ens parlen de que s’ha complit el que era de preveure i el que vam denunciar al seu dia, ja que els ingressos previstos eren totalment irreals. Pel que sabem en aquest moment s’han ingressat pràcticament tres milions menys dels pressupostats el que posa a l'Ajuntament a una situació més que complicada.

Per això divendres vam registrar una  moció demanant, una vegada més, mesures d'austeritat i per solucionar  els problemes. Hem de recordar que el  ple va aprovar per unanimitat  a setembre de 2008 una moció nostra per realitzar un pla d'austeritat amb la participació de tots els grups polítics.L'equip de govern no ha fet absolutament res per complir aquella moció. Proposam:

.- Reduir les dedicacions exclusives del govern municipal (actualment 5 i una del 70%) a tres.

.- Realitzar un pla urgent de pagament als proveïdors, empreses, associacions i particulars en el termini més breu possible.

.- Complir l’acord d’aquest ple de Setembre de 2008 i realitzar un pla d’austeritat amb la participació de tots els grups polítics. 

A la situació actual de crisi l'ajuntament pot posar en marxa tot un seguit de mesures, que s’han de definir en la futura elaboració dels pressupostos i que tinguin com a finalitat la contenció de la despesa i que s’adrecin a una racionalització de tots els recursos de què disposa l’Ajuntament.

Respecte a la reducció de dedicacions exclusives la Corporació Municipal ha de resultar coherent i ha de servir d’exemple que expressi aquesta necessitat de reduir la despesa i optimitzar els recursos públics en general.

 Igualment no pot ser que particulars, associacions i empreses siguin víctimes del retard en el pagament de l’Ajuntament i que, a les dificultats de la crisi econòmica, hagin d' afegir ara els problemes que els genera la incapacitat financera de l'equip de Govern . I que es vegin  asfixiats per la falta de previsió i la caòtica gestió econòmica  en l'Ajuntament.

Imatge del blog del  centre social coia

 


 

 

 (Segueix)

Caminant per Mallorca (LVI). Cova Amagada.

Alternativa | 14 Febrer, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

No fa molt, un company participà en la trobada d’una cova, li demanàrem que la mos mostràs i un diumenge hi anàrem.

No és rar que li posassin aquest nom, era mala de trobar ja que no és un lloc on hi sol passar ningú.

Es tracta d’una balma de considerables dimensions que segurament va ser habitada, hi trobaren algunes ceràmiques antigues. Les vistes són espectaculars, un bon lloc per passar-hi un parell de dies de meditació.

De tornada passàrem per el quarter dels Carabiners, que l’han restaurat darrerament. Llavors per les cases de Cosconar, construïdes aprofitant un coval.

En lloc de continuar cap a Lluc prenguérom un camí antic molt guapo que dels voltants de Son Llobera ens puja a uns sementers devora la balma del Mussol i d’allà, a estones sense camí, de cap a Son Alzines i llavors al punt d’on havíem començat.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                      A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)

Volampo.

Alternativa | 13 Febrer, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

 Des de l’Ajuntament s’ha pres la determinació de reprendre el projecte VOLAMPO (VOluntariat AMbiental de POllença) .Per a aquesta nova etapa se li donarà un nou enfocament i els participants tendran un major poder de decissió des del començament.

Per això s'organitza una primera reunió participativa en la que decidir tant el calendari com les possibles accions a realitzar, així com per escoltar entre tots les propostes que sorgeixin. Així, s'escollirà de manera conjunta i participativa les actuacions que es troben més adients i interessants pel medi ambient del nostre municipi.

Sense altre particular, quedau convocats el proper dimecres dia 17 a les 20h al Club Pollença, per xerrar tranquil·lament, a més de fer un refresc i unes olivetes tots junts.


 

 

 

Escola Viva: un projecte en perill.

Alternativa | 12 Febrer, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Ahir es va realitzar una manifestació al Port de Pollença per la supervivència de l'Escola Viva que pot deixar de realitzar la seva important tasca pels doblers que l'adeuta l'ajuntament i no poder pagar als seus treballadors. Si qualqu dels nostres lectors té fotografies de la mateixa ens les pot fer arribar a alternativaperpollenca@gmail. com

Escola Viva és un projecte que ofereix l'entitat sense ànim de lucre Atenu Alcari, que neix a l'any 1998 com a projecte pilot a zones costeres del nucli de Can Picafort i que després se va estendre a altres nuclis com el Port de Pollença, Sa Coma, Cala Ratjada i altres. El projecte es crea davant la constatació, a certs nuclis de la part forana, de l'extensió de problemàtiques associades a la població infantil i adolescent i de la inexistència de recursos adreçats en aquest col·lectiu fora d'horari escolar amb els rics que això comporta.

Actualment treballen amb uns 60 nins i nines fitxes que comprenen edats entre 5 i 18 anys i que majoritàriament pertanyen a famílies una situació econòmica no massa favorable. El local que paga l'ajuntament està obert de 16:00h a 20h de dilluns a divendres en l'hivern i els mesos d'estiu hi treballen al matí. Podem parlar d'un projecte consolidat i especialitzat ja que la intervenció es realitza a una zona molt determinada i baix una perspectiva molt clara d'actuació, la prevenció i la intervenció comunitària.        

Actualment segons l'Ateneu Alcari la deute de l'ajuntament amb ells arriba a uns 50.000 euros i com és normal tenen problemes per pagar als treballadors. Desprès de molt de temps exigint a l'ajuntament que els hi pagui el que es seu, han decidit plantar-se i deixar de donar el servei en tant no cobrin. Això evidentment no ha agradat a la regidora de Serveis Socials Francisca Ramon ( la qual cobra la seva nòmina puntualment)

En una situació de crisis com l'actual on a més la gestió dels diners públics està baix sospita, el darrer que s'ha de retallar son els serveis socials i més quan són serveis fitxes i que haurien de ser intocables. "Escola Viva" és un projecte que fins ara a funcionat molt bé, on els seus treballadors han demostrat vocació i professionalitat cosa destacable avui en dia.

Davant la greu situació econòmica de l'ajuntament, no han pagat pràcticament a ningú al 2009,  tornam demanar que és convoqui a tots els partits per consensuar un pla d'austeritat per tal de fer front a la difícil situació econòmica i prioritzar els serveis socials.

Joan Cifre Cerdà 
 
Fotografia i article al DdM de Joan Frau 

 

Si voleu més informació sobre el projecte Escola Viva i altres que ofereix aquesta entitat:

http://www.ateneualcari.org/programas.asp?m=2⟨=es

 

La demag˛gia de la dreta

Alternativa | 11 Febrer, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Aquest article de na Toñi es va escriure abans de l'operació voltor i l'expulsió d'UM del govern i fa referència al PP nacional, el PP de les Balears no saben encara el que volen. 

Es comença a notar que hi ha eleccions a l’horitzó. En la seva línia més demagògica el PP ha llançat dues propostes, una duta a terme de forma il·legal i l’altra només com a idea, que ens demostren que dins del seu si hi ha molta gent que pertany a la dreta més extrema.

La primera és el plantejament que els immigrants que es troben en situació irregular no tenen dret d’estar empadronats. És veritat que tot s’ha destapat amb el cas de Vic, on no governa el PP, però també és cert que qualque municipi de la Comunitat de Madrid ja feia estona que no empadronava els que ells en deien “il·legals”. L’ excusa que ara s’han inventat per justificar-se fa rialles: ho fan per evitar els pisos patera; de fet, si no es podia demostrar que una persona tenia 20 metres quadrats per viure no es podia empadronar. S’ha donat el cas d’una família, composta per dos matrimonis i un bebè, que vivien a un pis de 80 m2 i que no s’han pogut inscriure al padró. Estic ben segura que si haguessin estat alemanys no haurien tengut cap problema. Està clar que fins i tots a ells els fa vergonya reconèixer que és una qüestió de discriminació envers els immigrants, i que es disfressen de defensors dels seus drets i de la seva qualitat de vida per no mostrar el que realment pensen. Quan un ajuntament es nega a inscriure al padró a un immigrant, li està negant el dret a l’educació i a l’assistència sanitària; a més, està traslladant el problema (que és com ells ho veuen) als municipis veïnats, que sí compleixen la llei. Perquè aquesta és una altra: si un ajuntament es nega a inscriure al padró una persona que pugui aportar un document que demostri que hi viu, està cometent una il·legalitat. La llei –que, per cert, va aprovar el mateix Rajoy quan era ministre de l’interior, ara fa deu anys- és ben clara. Agitar els fantasmes de l’atur, de la crisi econòmica, de la inseguretat ciutadana i lligar-los al fenomen de la immigració és una mostra no només d’insolidaritat sinó també d’irresponsabilitat i cinisme.

La segona qüestió és la de la cadena perpètua. Seria curiós, si no fos vergonyós, com el PP, quan governa, s’oblida de qüestions com ara l’avortament i el compliment íntegre de les penes de presó, que es converteixen en qüestions capitals quan són d’altres els que són al poder. La cadena perpètua n’és un bon exemple. Aprofitant un fet lamentable –un menor condemnat per l’assassinat d’una altra menor ha comès un delicte aprofitant la descoordinació de les administracions que havien de controlar la seva llibertat vigilada- la presidenta de Madrid i altres veus autoritzades han demanat que s’obri el debat sobre la instauració de la cadena perpètua. Fer servir un fet conjuntural, quan l’opinió pública està tan sensibilitzada, és fer demagògia pura i dura. Me deman: aquest jove, que va matar quan tenia 15 anys, ha de passar tota la vida a la presó? Estic segura que més d’un pensarà que sí, però això suposa que tot el sistema penal espanyol s’ha de girar com un calcetí. És repugnant que una persona que ha comès un delicte greu surti de la presó després d’uns pocs anys, però si ha complert la pena imposada, no ho podem evitar. Demanar condemnes a perpetuïtat, en no creure possible la reinserció, i és un càstig propi de règims totalitaris o de països amb una política en matèria penal ben discutible, com els Estats Units. En tot cas, faig una aposta: quan el PP torni a governar, no tornarà dir una paraula ni d’això ni d’altres moltes qüestions que només són bones quan un és oposició irresponsable.

Toñi Valdivielso.

 Acudit de la pàgina www.e-faro.info

Cal auditar el Festival.

Alternativa | 10 Febrer, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Ahir vam registrar una moció demanant que en el termini màxim d’un mes es faciliti a l’Interventor Municipal tota la informació del Festival de Música de Pollença,  per que  aquest faci un informe escrit en el qual constin quantes observacions i conclusions es dedueixin de l'examen practicat. i sigui enviat al Ple pel seu examen.

Hem de recordar que el Festival de Pollença ha rebut grans quantitats de doblers públics tan per part de l’Ajuntament (140.000 euros al 2009) com de l’INESTUR (180.000 euros). Doblers que fins ara no han tingut el  control intern de l'interventor com marca la llei.

 Pràcticament fa un any, al ple d'abril quan es va aprovar al ple un conveni de col·laboració entre l'INESTUR  i l'Ajuntament per realitzar la 48 edició del Festival de Pollença, vam demanar que es regularitzés la gestió econòmica del Festival. No era la primera vegada que denunciavam que el Festival, a pesar del 48 anys d'història i de ser una peça clau a la política cultural del municipi,  els seus comptes no havien pogut ser fiscalitzats ni per l'interventor, ni per la Sindicatura de Comptes.  La increïble  resposta del regidor de Cultura en aquell moment (Tomeu Cifre del PSM) va ser que creàvem  una ombra de dubtes i de desprestigi al festival... El que realment desprestigia la festival és la seva situació il·legal d'opacitat i coses com que pagués en negre als seus treballadors fins el 2009.

Al darrer ple del 28 de gener quan el PSM va presentar una moció sobre el Festival vam tornar a recordar el tema, rebent com sempre promeses de regularització. Evidenment no podem esperar més després de la recent operació de fiscalia "voltor" que s'ha iniciat precissament a partir d’una presumpta trama de corrupció en torn a l’INESTUR, més si tenim en compte que al seu ex-director general Antoni Oliver, que  va ser regidor de cultura i responsable del Festival d’aquest Ajuntament  entre 2003 i 2007, se li imputen greus delictes.

No es pot  tolerar cap ombra de dubte en la gestió dels doblers públics i  tenim el deure de recuperar la confiança dels ciutadans en les institucions.

La percepció de que a Espanya ha pujat la corrupció es va incrementar al 2009, i la corrupció és un dels principals frens del desenvolupament econòmic.

The Corruption Perception Index (CPI) published by Transparency International

 

 

 

 A continuació la moció.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb